top of page

Årets første utenlands treningsleir gj.ført

Oppdatert: 4. apr.


Fjorårets jr vinnerlag i HK stafetten satser videre. Snaue 2 uker i Portugal for Magnus Hope stående t.v. og Dennis Ravndal ytterst t.h. mens andre, tredje og fjerde stående fra venstre er tilbake etter 1,5 uke i Mar del Pulpi i Spania.


I januar gjennomførte U23 utøver og NM deltaker Oda Lundeby 1 uke i Sierra Nevada


Spirits beste junior Dennis Kvame Ravndal (17) så for seg en ny NM medalje i innendørs NM i Sandneshallen, var påmeldt både 800 og 1500m men måtte trekke seg etter oppvarmingen før første dags øvelser.


Treningen i Portugal fungerte imidlertid bra for begge Spirits mellomdistanse løpere, hvor de i deler av treningsleiren fikk impulser også fra trenere og juniorløpere i Ullensaker Kisa.


Etter å ha vunnet alt av lokale løp i G13. 14, 15 og 16 års klassene lokalt fikk guttene virkelig kjenne på hvor nivået ligger når man skal menge seg med landets beste juniorerSelv om region Stavanger har verdens beste treningsforhold hvor det stort sett er mulig å trene utendørs året rundt, er det inspirerende å komme seg ut til alternativ trening gjerne i høyere temperatur så som denne gang hvor det rapporteres om jevnt 20 graderMar del Pulpi - solkysten Spania

I år som ifjor deltok Spirit med Albert Mosdals junior gruppe på Jack Waitz vel tilrettelagte training camp i SpaniaMens gruppas hovedtrener Albert Mosdal tok seg velfortjent påskeferie hjemme i Ølen var det denne gang assisterende trener og selve limet i gruppa Børge Harestad som fikk med seg hele familien og ledet gruppa gjennom samtlige treninger


Her følger Børges rapport - Del 1.

Det var et flott treningsopphold i Spania i 10 dager. Mar De Pulpi leverte med ca 20 grader hver dag.

Veldig kjekt å bli kjent med Matas som gjennomførte alle øktene som planlagt. Han vil få en fin sesong.


Flott med Emil og Mads som er tilbake i bra trening. Mads er skikkelig i støtet og motivert. Så nå må vi få det ut i løp. Jeg trente også godt, mye mer mengde enn på lenge!

Bildet viser fra venstre Emil Harestad, Børge Harestad, Matas Paulikas og Mads Helland.


Mads Helland


Del 2.

Vi kjørte en rolig økt ankomstdagen og avreisedag. Ellers så kjørte vi 8 dager med doble økter. Det ble i snitt løpt 8 km om morgenen og ca en mil om kvelden i snitt. 2 av dagene kjørte gutta ellipse på morgen for å spare beina. Vi kjørte 8x1000 meter en av øktene, de gikk rasende fort for Emil.


Matas gjennomførte også imponerende bra økt med Ca snitt 3,40 sammen med Mads. En dag gjennomførte vi en bakkeøkt på 20x30 sekunder. Der dro Emil og Matas enormt bra avgårde. Jeg halset litt med. Mads kjørte 20x200 meter på flat mark pga. utfordringer med

hamstring. Jeg hadde også med meg sønnen min Simon på noen økter, han vil og komme på noen treninger for å prøve litt mer.


På en av dagene kjørte vi dobbel terskel med 4 x1000 på morgen og 6 x 1000 på kvelden


Klubben og guttene delte på felles reise og oppholdsutgifter og med god utnyttelse av rom ble de 10 dager på tur en ikke altfor kostbar treningsleir138 visninger

Comments


bottom of page