top of page

Ørjan vant 400, Magnus poengkamp vinner og Marit kan cruise inn seier i kvinneklassen?

Oppdatert: 13. apr. 2020


Ørjan Kommedal løp det ca. 403m lange segment 8 på 54 sek og rykket opp på en foreløpig delt 2.plass i poengkampen før siste dags løp rundt lille Stokkavannet.Som Spirit antydet i forrige artikkel fra "Påskeløpet 2020" har Bjørn Kåre Høie m/solbriller fra 3-sjøers krøpet helt opp i tetskiktet sammenlagt. Det er helt åpent om plassene bak suveren sammenlagt vinner Magnus Aarrestad.


Før 9. og siste løp rundt Lille Stokkavannet ligger Høie og Ørjan Kommedal helt likt med 43 poeng etter våre beregninger. En mann mot mann duell gjenstår. Men det må løpes.


Med 36 poeng og evt 10 nye ved seier kan Tom Erik Halvorsen avhengig av hvem som løper komme seg opp på "pallplass"Her er hele løperbyens store helt Trond Kenneth Kindervåg. Tilbakemeldingene fra deltakere over konseptet er så overveldende at vi nedenfor tørr gjengi noen av demTrond Kenneth er forresten en skikkelig habil løper selv også. Løp København halvmaraton på 1.20.01 i september og sent på dag søndag løp han likegodt "400" segmentet en gang til på 56 sek. Meget anstendig under tøffe forhold.2.påskedag avgjøres poengkampen. Segment 9 er i kryss nedenfor Byhaugen mellom lille og Store Stokkavann.Marit Rossing Hatlestad er så godt som klar vinner av kvinneklassen, 8 damer må løpe fortere på siste dags 2,5km. Det skjer ikke. Marit har stilt opp i alle løpene og blir en meget fortjent vinner. Vi tror Marit vinnerTrond Kenneth Kindervågs tilbud for konkurranse-sultne idrettsutøvere har vært en suksess fra ende til annen. Nesten like spennende å vente på avgjørelsen i morgen som da vi..."hele byen" - dro hit til Eiganes for å se Viking slå ut Chelsea i Europacupen med resultat 4-2!


Siden det er en skikkelig fotball mann som fikk til denne storhet av en idrettskonkurranse når idretten helt har stanset opp, så drar vi til med litt mer fra kampen som selv Viking vil mene er historisk:


Chelsea 11'er

Keeper Cuccini (mulig vi bommer litt på denne). Backer: William Gallas, Robert Huth, John Terry og Graeme Le Saux. Midten: Francesco Zola, Frank Lampard, Emmanuel Petit. Angrep: Jesper Grønkjær, Jimmy Floyd Hasselbaink og Mario Stanic. Blant innbytterne: Zenden (NL) og Island legende Eidur Gudjohnson


Vikings 11'er

Frode Olsen, Bjørn Dahl, Toini Koivisto, Brede Paulsen Hangeland, Thomas Pereira. Midten Trygve Nygaard, Erik Fuglestad og Morten Berre. Spisser: Tom Sanne, Erik Nevland og Peter Kopteff. Trener: Benny Lennartson. På benken bl.a. Hannes Sigurdson, Bjørn Berland, og Ben Wright


ps.

Selv om målscorer Peter Kopteff (2-0 til Viking) meldte seg totalt ut av kampens forsvarsdel i 1.omgang og Thomas Pereira alene måtte ta seg av hele Chelseas høyre angrepsarsenal, så gikk det greitt. Thomas Pereira var lenge en av Drillos favoritt forsvarspillere. Men også fordi Pereira var en kondisjonshest av rang. En idrettsutøver som holdt formen i flere år etter han var storsjarmør i Viking garderoben.


Med tiden 1.19 lavt, havnet Pereira høyt opp på resultatlista under NM halvmaraton i 2010 (rundt flyplassen på Sola)Det er mange år siden lystavla på stadion funket og det er også en del år siden prosjektleder Kindervåg spilte for Viking. Men det er lysende hva Trond Kenneth leverer på friidrettsbaner.


Å løpe på 56 sek er det få friidrettsutøvere i Rogaland som greier. Foreløpig 3.plass søndag. Slik vi forstår gikk segmentet et stykke utover i banene i siste sving, dermed har vi anslått dagens 400m til 403mDette er Sivert Knotten som påskeaften løpte de 473m gjennom Missisippi skogen på 68 sek og ble nr 4. Sivert har en 9.plass i skisprint i et FIS renn. Da er man ikke langt unna uttak for å representere verdens ledende skinasjon. Knotten holder til på Lillehammer sammen med en annen ski størrelse Magnus AarrestadOg her litt på avstand 110m etter start Magnus Aarrestad.

Etter kontrollert åpning økte Magnus tempoet formidabelt og tross litt lei motvind feier han inn til sterke 55 sek og foreløpig 2.plass. Med 51 oppsamlede poeng før dagens løp vil ingen kunne frata Magnus Aarrestad sammenlagt seieren.


Ettersom Magnus startet et par meter bak ski kompis Sivert Knotten skilte det 4 sek på tider Strava opplegget (bare hele sekunder) logget. Sivert fikk 59 sek i boka og foreløpig delt 5.pl.Magnus Aarrestad trener kun en brøkdel av hva majoriteten øvrige deltakere gjør. Hvordan hver enkelt trener vet vi ikke, men at samtlige oppnår en formtoppingseffekt ved å hver dag løpe konkurranse er opplagt. Så får man krysse fingre for at skjør utslitt muskulatur unngår en strekk også på løpenes siste dag i morgen. Det er til å forstå om Magnus står over...Siden vi også ved segment 8 var akkurat litt for sen til å fotografere sammenlagt leder Marit i fart (startet med omtrent null oppvarming i sur frisk bris), ble det igjen å plukke fra arkiv for å presentere Marit Rossing Hatlestad. I midten og så smilende som dette, slik hun allltid møter oss i Spirit landskapet. Nybakt mor, derfor en stund borte fra trening naturlig nok.


Med 76 sek logget er i skrivende stund (kl 18) foreløpig bare fire foran i kvinneklassen. Marit ledet med 8 poeng til neste løper før dagens løp. Oj oj så spennende i morgen!Ytterligere to gla'jenter vil garantert stille på segment 9 mandag. Som i herreklassen helt likt på plassene bak sammenlagt. Kristin (bildet) har 57 poeng, en mest sannsynlig mye sterkere Elise Hay Opsahl har 56 poeng!Alle som logger sine løpeturer på Strava kan bli med. Disse to Christina Toogood og Anne Årrestad er begge kvalitetsløpere som har deltatt tidligere i påsken. Anne var lenge oppe på stadion søndag, men turde ikke løpe et så kort løpJohanne Hay Opsahl i midten har vært med i mange av påskeløpene og samlet mye poeng. Trolig må vi vente til langt utpå dagen før Trond Kenneth kan gjøre opp endelig regnskap for hvordan det har endt opp i poengkampen...Elise Hay Opsahl løpsvinner opp Byhaugen, nummer to oppover sti v/Sørmarkas hoppbakke lørdag og med prosjektleders oppfordring før start om "lov å ta fart inn i runden"overrasket Elise seg selv og andre med å dundre inn på særdeles anstendige 69 sekunder.Mange deltakere har undret seg over at systemet logger inn tider ganske langt unna faktatid fra egen klokke. Når vi tar tider under friidrettsstevner har vi nesten uten unntak mindre enn 1/10 dels sekund forskjell på egen klokke og offisiell elektronisk tidtaking.


Idag skulle vi ikke matche hundredeler, kun hele sekunder. Vi kan her opplyse at Elises tid på "systemet" synes være perfekt. Vi klokket henne på 68.8 manuell tid. Elise fikk 69 i bokført.Søndagens suverene vinner på stadion ble Marie Kloster med 67 sek. Her i finfint følge med bl.a. Løplabbet sjef Jan Erik Christiansen under årets Egersund halvmaratonÅ gjøre forskjell ikke pent. Derfor tilbake til Spirits rikholdige fotoarkiv for å finne nærbilde også av Marie og enda en glajente ved siden. I slekt med tidligere omtalte Kloster løperboys i Team Ryfylke.


Marie løp Egersundmila på særdeles anstendige 38.31. Foreløpig 7.pl. Norgesstatistikken.


Det er Skjalgs nye daglige leder som her koser seg etter Arboret Trimmen i november. Lett kupert terrengløping i avslutningsløpet mandag. Vi tror det vil være en superløype for Marie


Formodentlig vil langt fra alle i løpermiljøet rekke å følge med i nyhetsoppdateringer friidrett på fortsatt gratis publikasjonen Spirit-friidrett.com. Det er publikasjoner man betaler for som ikke skriver om friidrett, kun kjendis hysteriske betraktninger.


Spirit la i mars ut en sak rundt Marie Kloster og om hinder løping. To ganger har hun vunnet et ekstrem løp over/under ulike type hinder. Vi drøftet Maries muligheter til å løpe NM 3000 hinder siden mesterskapet etter plan (da artikkel ble skrevet) skulle avvikles på Fana stadion. Fana er Marie trener Jan Erik Christiansens tidligere hjemmebane....


Kristin Vabø klokket vi til 70.5 fra stadions faste målstrek til målstrek. Kristin fikk 72 sek logget trolig fordi hun ikke visste at segmentet startet 6 m før startstrek. Arrangørs anmodning husk å hold høy fart inn i runden, kan ha gjort utslag.Sindre Jørgensen klokket vi til 59.03. Hans tid er enda ikke logget....Mulig Sindre løper påny?


På stadion var det egentlig ingen tvil om hvor segmentet gikk. I andre dager av løpsuka har noen løpt segmentet feil retning ift bruksanvisningen. Noen har vært heldig å hatt nok antall velvokste trestammer mellom eget måleutstyr og satelitten der oppe et sted. En satelitt som skal kunne fange opp enhver bevegelse på jorden, og som vi langfredag så skapte feilaktige tider ift faktisk brukt tid.Om Sindres tid 59.0 ble gjort gjeldende ville det gitt en foreløpig 5.plass, ytterligere 6 poeng ekstra i sammendraget og med totalt 34, blant 5 løpere som i morgen skal slåss om pallplass nr 2 og 3 sammenlagt. OBS. flere løpere gjenstår, mye kan ennå endres...


Klippet fra FACEBOOK - først Trond Kenneth oppsummering etter dag 8


Påskeløp dag 8 🐣🏃🏻‍♂️🏃‍♀️. 400m på bane. Stavanger Stadion. Påske Touren nærmer seg slutten og det er sikkert mange som er slitne og har vonde bein etter 8 dager med konkurranser🥴, men nå er det bare ett segment igjen!😁Planen har vært å lage forskjellig type segmenter som skal treffe bredden. Vi har hatt langløp, korte løp, motbakkeløp, terrengløp og i dag løpte vi på bane. Det var mange gode tider i dag tross vinden💨👏🏻. Dagens vinner ble Ørjan Kommedal (kommi) med tiden 54 sek, veldig bra tid! 👏🏻I kvinneklassen vant Marie Kloster med tiden 1:07 min! Imponerende av en terrengløper👏🏻🤩. Og i dag avgjorde Magnus Aarrestad ‘Påske Touren’ og ble påskeløpets sammenlagt vinner! Magnus sprang inn på andre plass med tiden 55 sek og står nå med 60 poeng totalt. Ingen kan ta han igjen. Det er bare ett ord å si om denne mannen Maskin👑🤖🦾! Gratulerer så mye! 👏🏻🎉🍾. I morgen kan Marit Rossing Hatlestad ta sammenlagt seieren. Hun leder med 63 poeng, 6 poeng foran Kristin Vabø ’s 57 poeng og Elise Hay Opsahl med 56 poeng. Det blir en spennende innspurt i kvinneklassen i morgen🤩! I morgen er det Lille Stokkavannet som står for tur. Segmentet ligger ute allerde på Strava

Elise Hay Opsahl Sjeldent mange som løp 400m på stadion 1.påskedag 🐣👍 Trond Kenneth Kindervåg helt utrolig hva du og Team Ryfylke har fått til, så mye moro, engasjement og glede midt i mest begrensede påsken 😃 Langt utenfor komfort sone i dag, så gøy å treffe kjentfolk 🙏😃🐣

Trond Kenneth Kindervåg Elise Hay Opsahl ja det var bra oppmøte i dag da vi var inne på stadion😀🏃🏻‍♂️🏃‍♀️. Tusen takk for det😊🙏. Visste ikkje at du var så rask på korte distanser også💪🏻👏🏻. Ja kjekt å se litt kjentfolk igjen😀🙌🏻


Ole Martin Åsland Veldig kjekt opplegg! 😃takk til Trond Kenneth Kindervåg og Team Ryfylke som dro dette i gang 👍 imponerende innsats av deltakerne 🏅


Trond Kenneth Kindervåg Ole Martin Åsland tusen takk! Veldig kjekke tilbake meldinger å få😊🙏 Ja det har vært veldig bra innsats av alle! 👏🏻


Ørjan Kommedal Genialt opplegg Kinder :) Det har kokt rundt segmentene den siste uken med påskeglade, endorfinjagende o2 snappere. Kudos til dere i Team Ryfylke😊


Trond Kenneth Kindervåg Ørjan Kommedal takk for det😊👊. Ja det har vært fantastisk å se så mye glade påskeløpere i løypene🐣🏃🏻‍♂️🏃‍♀️. Gratulere med bra løp og seier i dag😊👏🏻!


344 visninger

Kommentare


bottom of page