Lars Lunde og Maryna Novik best Langs Åkrafjorden, Ørjan ny "Bergpris" rekord, Spirit lagvinner

Oppdatert: 25. aug. 2019

Strålende dag for Spirit med 1.plass i herrenes lagkamp og pallplass til begge Spirit løperne som deltok i kvinneklassen - bak formsterke Maryna Novik. Lagvinnere er fra venstre Bjørn Sundvor, Nils Haktor Bua og Ørjan Grønnevig

Kupert gateløp 11km fra Kyrping til Åkrafjordtunet. "Langs Åkrafjorden" lørdag for 17.gang. I god form Maryna Novik som straks gikk i ledelse i kvinneklassen og bare økte mot mål.

Etter behersket start begynte Ørjan å vise tenner og nå i ferd med å finne sin sedvanlig gode høstform.

Etter en noe slow start løp Ørjan Grønnevig styggfort frem til ca halveis av løpet. Foreløpige rapporter forteller om at Ørjan distanserte løpsvinner Lars Lunde fra Stord med 20 sekunder opp til passering høyeste punkt ved 2,9km.

Ørjan forbedret løypas "Bergpris" løype-rekord med 10 sek og fikk med seg flott Hardanger bestikk i premie.

Tjalves Okubamichael Fissehatsion satte uka etter sitt NM gull på 10.000m 2018 den tidligere Bergpris rekorden med tiden 9.55 i fjorårets vinnerløp (33.19).

Lars Lunde fra Stord med flott utvikling siden sommeren 2018 vant årets løp på 33.49 med Ørjan på 2.plass, med tiden 34.42.

2.plass også til Sara Aarseth 44 sekunder bak vinner Maryna Noviks 41.23. Sterk formtest løp også av Mari Arnestad på 3.plass med 43.00. Mari årets vinner av "Hydro rundt" som for å ikke skremme konkurrenter helst liker å føre "Club solo" som klubb i mosjonsløp - skal om to uker løpe halvmaraton i Trondheim. Spennende.

Arkivfoto 2017 Haugesund halvmaraton

Nils Haktor Bua (bildet) som løper maraton i Trondheim om to uker på fin 6.plass med tiden 39.29. Sist helg vant Nils Haktor Griegløpet på Finnøy og ved siden av flere råsterke stafett etapper i Oslo er Nils Haktor også tidligere vinner av Karmøy Maraton

Vi har enda ikke fått tilgang til resultatlista men flott Spirit deltakelse og med Bjørn Sundvors gode 41.51 sikret Spirit seier i den innlagte lagkonkurransen

Einar Gisle Sellevoll og hans arrangørstab i Klypetussen har høstet stor anerkjennelse for sin gjennomføring av større og mindre mosjonsløp gjennom en årrekke. Premiebord og bonuser fra velvillige sponsorer samt lagets frivilliges innsats er imponerende