Hafrsfjordløpet i strålende vær med 471 startende. Artikkel oppdatert m/resultatliste

Oppdatert: 29. mai 2019

Løype i vakkert kystlandskap, snaue 9,3 km under perfekte løpsforhold med sol + 11 og vind i ryggen. Start v/Alexander Kielland minnesmerke"Brutt lenke" mål v/Sverd i fjell Møllebukta

Resultatlista forteller om 471 startende, 470 fullført i mål og 576 registrerte deltakere. I tillegg rundt 25 i Barneløpet

Løperne nederst på bildet over har full kontroll på den der...jo brattere bakke jo kortere skritt

Noen tok seg bryet å hilse på fotografer. Det kan ende med publisering av sånt...

Team Ekkje i høyt tempo. Ytterst få min før hovedfelt la de i vei opp tøffe motbakker e. start

Uten å ha sjekket resultatlista litt usikker, men kun et par titals løpere klarte å ta igjen Anders og Sigrunn. Ypperlig timing av arrangør å la også funksjonshemmede få slåss helt fremme

Ca. 300m etter start var fortsatt løpsvinner Erlend Aano litt avventene bak Eirik Dalva Skaale

Bjørn Kydland, GTI her på 3.plass med fint løp - tid 32.34 på 5.plass

Einar Strand og Svein Magne Løvås fremst konsentrert på 4. og 5.plass opp den første kneika etter start. Marcelo Strand med rosa pannebånd med sedvanlig ungdommelig pågangsmot. På 6.plass tett bak løpets nr 2 Svein Magne Løvås (31.32) - i mål på 36.47 og 21.plass totalt men klasseseier i gutter 13-14år

Nr 325 Therese Iversen GTI løper i fin fremgang. Sterk 3.plass i kvinneklassen med tid 37.52. Ikke langt bak 13 år gamle Magnus Bøen Hope som fikk nest beste tid i klasse 13-14 år 37.54

Ca. 200m før mål viser vårt foto at Aano er kun 20-25m foran Løvås, mens Skaale skimtes litt skjult bak en stor busk, antagelig 30m bak

Arrangør "Aktive Hoder"s idéskaper og løpsutvikler Thor Hesselberg applauderer Erlend Aano idet han løper over mål som vinner i 2.utgave av Hafrsfjordløpet

- Erlend Aano raskest, Svein Magne Løvås (kl 45-49) like bak og Eirik Dalva Skaale besørget 3-.dobbelt Spirit i herreklassen.

Beste kvinne Elise Hay Opsahl er inne i sin beste sesong. Som herreklassens vinner løp også Elise NM halvmaraton så sent som sist lørdag ifm Sandnesløpet.

Elise ble 9.beste kvinne i NM og tok sølv i klasse 40-44 med tiden 1.25.30 i en løype vi anslår være 1,5-2 min mer tungløpt enn enkle traséer som Haag eller København (løpere +/- 1.30)

Elise Hay Opsahl fra Skjalg (klubbnavn korrigert) ble raskeste kvinne og spurter lett og ledig mot mållinja til sterk vinnertid 35.33.

Tonja Lunde Johansen la rundt 450 løpere bak seg idet hun lett og ledig ca. 200m før mål løper inn til 2.plass i kvinneklassen med tiden 37.27

SISTE:

- før siste avdeling bilderapporter, iler vi til med nyheten om at en lokal løper Spirits Thomas Asgautsen i kveld - blant over 4000 fullførernde løpere i Fornebuløpet - har vunnet "Fornebu trippelen". Trippelen handler om å komme først til mål på 3000m, 5000 og 10.000m gateløp. Det spesielle er at alle distanser har start mellom kl 18-19.

Fjorårets suverene vinner av Stavanger Maraton og like suveren vinner av årets Bergen City Maraton vant først 3000 (9.14) deretter ny seier på 5000 (15.45) før han tok seg god tid på de avsluttende 10km med full kontroll på alle øvrige "trippel" konkurrenter. Med tiden 33.35 ble Thomas nr 11 på den avsluttende 10km

Kyststripa langs Kvernevik ring er bortimot 2km nesten utelukkende bestående av bakker. Etter passering Hafrsfjord bro er løypa nærmest helt flat de resterende 7km til mål

Henrik Braune blant de kjappeste til mål. Sverd i fjell i bakgrunnen

Svein Magne Løvås tok NM gull på halvmaraton i klasse 45-49år i november. Årets NM valgte Løvås bort, idet han som ekte Ryfylke patriot istedet prioriterte et kortere løp tirsdag for slik kunne få med seg også "Fisterløpet" Kr. Himmelfartsdag, dvs. mindre enn 2 dager til...

FISTERLØPET - PÅMELDING

Eirik Dalva Skaale i oppvarming sammen med løpsvinner Erlend Aano. I en årrekke har Eirik og Erlend vært løpekamerater i GTI. Etter klubbskifte fra 2019 til Spirit og 10km Solastranden 12.januar sa Eirik etter 7.plass med 34.52 - 41 sek bak Erlend - at han var meget fornøyd med sitt løp.

Eirik i mål til 3.plass og nettotid 31.43. Første halvår i Spirits treningsgruppe har for Eirik vært oppløftende. I januar skilte 41 sek til Erlend på 34 min's løping på Solastranden, avstanden til Erlend halvert til 22 sekunder langs Hafrsfjord promenaden tirsdag

Nå ser vi frem til nye spennende dueller, om ytterligere sekunder er mulig å hente ?

Når løypetraséen i år grunnet anleggsarbeid ble forlenget med en ekstra sløyfe, kunne ikke løpsleder si hvorvidt eksakt ny lengde var 100 eller 200m men fremholdt at løpets tidligere distanselengde etter GPS var målt til 9,1km.

Nå spiller distanse svært liten rolle, løpet er unikt og flott og helt likt å gjennomføre for alle!