top of page

Adventsløpet, 10km invitasjonsløp 19.12. - i spektakulær løype og omgivelser


10km langs Tysdalsvatnet, lettkupert og nedover siste halvdel. En rekordløypeMed unntak 10km i Forus perseløp og Egersunds 10km har regionens øvrige 10km løp enten blåst bort eller løypa har hatt en tungløpt avslutning.


Løypetraséen langs Tysdalsvatnet synes være kretsens mest lettløpte. En løype hvor 10km er arrangert to ganger siste 11 mdr, begge i nesten vindstilleAdventsløpet arrangert 1.gang 21.desember i fjor etter initiativ fra Strandalandets Rune Eie (bildet) og hans tette samarbeidspartner Odd Einar Tveit.


Årets løp har start kl 12.00 og det er vel 10-15 minutters kjøretid fra Tau langs riksveien mot Årdal, Hjelmeland


Løpet har i noen uker vært promotert som et invitasjonsløp og før løypa ble testet ut for 2.g. i sommer ble den samtidig kontrollmålt av Kondis autorisert oppmåler. Dette betyr at hvis vi også til løpet siste lørdag før julehelgen får samme rekordforhold, vil oppnådde tider kunne oppdateres i offisielle statistikker (Kondis.no)

Noen som mener at det kun er i helt flate åpne rett fremover traséer det er mulig å løpe fort vil trolig mene at det er bakker i denne løypa. Det pussige er at det likevel går usannsynlig fort. Dersom hensikten var at det skulle løpes fort er det ikke bakker som er problem, men hvor mange krappe svinger man må gjennom som hindrer god flyt løpet gjennom


Dette bildet viser noen løpere på vei mot vending på Hjelmeland siden av kommunegrensa mens en Hjelmelandsbu er tilbake i Strand kommune etter vendingOg hvor man skal vende er nesten ikke til å ta feil av. Selv om man svetter litt underveisHodeløs fotografering. Men noen ganger er det ikke om å gjøre å fortelle hvem som spiste mest av julegrøten under fjorårets prøveløp

219 visninger

Comments


bottom of page