top of page

Agurk nytt: hvor vanskelig skal det være å begynne med friidrett?Mandag klar for friidrettsstevne med påmeldingsfrist kl 24 idag lørdag. Men hvor vanskelig administrativt er det mulig å lage det til for at utøvere i det hele tatt skal få lov å delta?


Utøvere som pliktoppfyllende har gjort alt riktig ved å fylle ut skjema for å kunne bli medlem i friidrettsklubb, som forlengst har betalt sin medlemskontingent, som har opplevd fryd og gammen på trening og som lot seg inspirere til å jammen også forsøke å delta i friidrett på bane


Det går mot ferietid og agurknytt i nyhetsbildet. Årets første agurk sak illustrert av 3 utøvere hvorav 1 de seneste 10 år har løpt finale mellomdistanse i NM, 1 har tatt NM kvalik krav og 1 helt fersk som tar utfordringen å forsøke løpe under NM kvalikkrav 17.59.99 på 5000 mandag


Vår sak handler om NIF integrasjon og et Spoortz medlemsoppfølgings system som hindrer deltakelse friidrett


Vi tar dere med i hvordan det frivillige organisasjonsliv skal måtte plages av helt unødvendig administrativ barriere som vi i vår korrespondanse nedenfor har valgt å spissformulere ved å definere som å sette "en sperre" for deltakelse


Og mosjonister som medlemsmassen i Spirit friidrettsklubb i det meste består av har fra før passert barrierer som dørstokkmila samt dette å ta det store skritt og i det hele tatt tilslutte seg en friidrettsklubb


Vi viser til en konkret henvendelse fra et medlem som i mai måned forsøkte melde seg på et stevne men som ble hindret fordi han ikke fikk kjøpt lisens


Melding:: Hei, er medlem og skulle gjerne bestilt helårslisens, men får ikke opp medlemskap i klubben på friidrett.no så jeg får ikke bestilt.


Klubbens daglige leder tar tak i meldingen og etter uttallige lignende henvendelser sender avsted følgende til Spoortz:


Hei,

ser NN på salg og marked har sluttet. Han var meget behjelpelig i saker som denne nedenfor


Spirit friidrettsklubb sliter fortsatt med spoortz sitt medlems registreringssystem og er fortsatt ganske fortvilet over nye medlemmers manglende mulighet til å få løst friidrettsforbundets lisens.


Dere skulle se på en mulig omlegging slik at ikke klubb administrasjon heftes i hvert eneste tilfelle når noe så elementært som å få skaffet seg friidrettslisens ikke er løsbart som en vanlig flyt rutine.


Det er for oss en uakseptabel løsning at dere har lagt inn en sperre, eller at noen i klubbledelsen skal måtte verifisere, dersom ikke lisens løses første 24 timer etter godkjent innmelding til ny klubb.


Vi ser gjerne at dere kommer opp med en løsning som gjør at også våre øvrige godt over 100 medlemmer tilbys en smidig rutine hvor man selv kan få ordnet seg ny 2023 lisens i friidrettsforbundet.


Vi fikk følgende (meget) oppklarende svar fra Spoortz:


"Da har jeg sendt innmelding til NIF av Henrik. Så han får tilsendt en mail med en lenke som han må gå inn og godkjenne.

Det er ingen sperre som er satt opp. Men man må sende innmeldinger fra NIF integrasjonen, og deretter må medlemmene godkjenne disse. Om man sender disse ut jevnlig og medlemmene godkjenner disse så er det slik at medlemmene er synket og endringer som gjøres i medlemssystemet oppdateres automatisk.

Det ligger per nå 66 medlemmer i Spoortz som må sendes innmelding på. I NIF integrasjonen kan du trykke på en knapp som sier Send innmelding til alle. Da får alle denne og må godkjenne sin innmelding til NIF at de faktisk er medlem. Vi kommer nok ikke unna NIF intergrasjonen og måten den virker da NIF legger premissene for hvordan denne skal virke.

Vi kan gjerne ta en gjennomgang av den og en prat om integrasjonen om du ønsker det?


Mvh"99 visninger

Comments


bottom of page