top of page

Anne Brauts reise fra anonym lavterskel til nøkkelrolle i Holmenkollstafettens eliteklasse og NM deltaker


Det startet helt bak i Forusløpet 5.9, fotballspiller og bondejente Anne Braut sist ukes gjest i regionens meget populære podcast lavterskel no


Selv etter strålende debutløp på Forus og eventyrlig fortsettelse i PB mila valgte Anne Braut å stille seg anonymt bak fartsholder Sindre Jørgensen til 40 min skjema i Hoka Solastranden halvmaraton 10km 13.januar. Igjen løp hun redselsfullt fort


Som kjent slåss løperne med drøye vindforhold under årets Solastranden. Pengepremier å slåss for ledet likevel til at noen av landets beste løpere deltok.


Gulars Adele Norheim Henriksen på 2.plass løp 10km under normale forhold på 34.26 i fjor i Valencia. Tiden på Sola ble 36.30 dvs. over 2 minutter saktere.


Litt mindre anonyme Anne Braut delvis skjult i rygg på 40:00 løper Sindre Jørgensen slipper likevel ikke unna paparazzie fotografer i stilling høyt oppe i sanddynene


Fire NM løpere - langt foran fra start - kom først til mål. Bakfra på femteplass Anne Braut.


Med tiden 38.39 var hun 2.09 min bak 34.26 løper Adele Henriksen. Videre var hun 1,21 min bak 34.50 løper Silje Torsvik. Meget sannsynlig har Anne Braut i praksis allerede kontroll på NM kravet 36.59 på gate, et krav som forbundet nærmest har gjort det umulig å oppnå fordi rekken av formaliteter som må være på plass er så omfattende at kun 1 av 10 arrangører kan vise til at alt er i orden. For såvel kvinner som menn er det bare å glemme å forsøke ta krav på gateløp 31.30 og 36.59. Det skyldes visstnok internasjonale ratifiseringsprosesser; å være arrangør som skal imøtekomme settet av krav har dessverre blitt en umulighet. Komplisert så det holder.


Det er også derfor at Spirit har igangsatt 1000m prosjektet som går ut på å skaffe seg riktige piggsko og bare umiddelbart starte å løpe 1000 metere på bane. Da er kravet så enkelt å ta at det faktisk kun handler om å komme på trening. Hver tirsdag på Stavanger stadion, løpe så mange som mulig før Skjalg treningen starter fra kl 16.55.


Anne tilbake i sitt debutløp som habil friidrettsutøver. I podcasten fortalte hun om en av sine mantraer "å bare gi f"


Slike jenter vil Norge ha, og derfor løper Anne Braut garantert 10.000m torsdag 27.juni i NM på Sandnes stadion. Men først må hun ordne seg fri på sen kveldstid ondag 8.mai


Sammen med forhåpentligvis 8-10 andre Spirit jenter handler det om å komme seg til start. Å løpe 25 runder på 39.59.9 eller bedre skal være just a piece of cake for alle som tørr starte


Med Annes "gi f" innstilling tipper vi hun er klar for å innta en av Spirits nøkkeletapper i HK stafetten. Før påske vant hun sitt første lokale løp. "Orremilå" i hjemstedskommunen Klepp tok hun som del av treningen hvor også Nina Søndenå løp sub 40 min.


Etter at vi 26.februar publiserte elitelaget så vel som Spirits kvinner senior lag har hele 8 av 30 uttatte meldt forfall og uttakskomiteen må bare melde pass for konfirmasjoner, jobb duty og nye graviditeter.


Nå bestod også Spirits senior lag av såpass mange jevnbyrdige med uttatte til elitelag at elitelaget ikke er vesentlig svekket.


Her noen endringer:


Etter at Oda på Bislett 1.etappe formodentlig løper for ny klubbrekord (sub 3.40) på 1200m og Nina igjen treffer perfekt med gjennomføringen på 2.etappe setter vi inn et av klubbens absolutt sterkeste kort Helena Hope på 3.etappe 600m, hvor hun trolig vil utklasse tidligere klubbrekord 1.53.


Anne Braut og Helena Hope bytter etapper fra opprinnelig 26.2. oppsett. Dette betyr at vi kanskje må se på om også utfor egenskapene holder til nok en "gi blanke f" springing...


Nina Søndenå som i fjor løp glimrende 2.etappe på alle tiders 3. beste klubbnotering 4.20 - gis ny tillit på elitelagets 2.etappe, i det vi ser ytterligere sterk utvikling siden i fjor. Råsterke Nina vil kanskje utfordre Mari Maulands råe 4.10 eller til og med 4.08 som klubb beste?


Mor Kari enda ikke bekreftet men vår alles kjære "gullklump" Kristin e' klar som blekk. Med marsjfart 4.45 pr km i Mosvannsløpet ville mor forsvart en plass på kvinner senior laget med glans, men så langt har vi ikke startet innledende forhandlinger...?


Vi er imidlertid kjempeglad for at Kristin har bekreftet flyreise og selv om vi ikke kan forvente Therese Johaugs comeback tempo, tørr vi likevel å sette Kristin opp på nest lengste etappe den fjerde til Forskningssenteret 1910m.


Både femte og sjette etappe hhv Sara Aarseth og Linnéa Valhovd Hove med 1.22.37 den 10. mars på halvmaraton har begge bekreftet ok.


Vårt drømmescenario er at Maria Wiig vil bekrefte at hun tar Besserud etappen på 1790m. Vi besøkte Wiig Gartneri i går og Maria har egentlig kolossalt lyst og spesielt på denne etappe men perioden fra 1. til 17.mai er gartneriet på det mest travle, og mangel på kvalifisert hjelp kan nok en gang hindre Maria å få det til.


Maria var nominert til årets Spirit utøver i 2023 etter sterke 1.17.39 i Stvgr halvmaraton hvor hun distanserte 1.14.18 løper Adele Norheim Henriksen i samløp. Maria står med klubbens 3.beste tid på 10 km med 35.12 fra 10 for Grete i Oslo mens hun fikk 35.50 i Robustløpet på Bryne under ikke helt perfekte løpsforhold


Ingen endringer på etappe 9 og 10 mens justeringer må foretaes i påfølgende etapper hvor av vi ikke har fått endelig avklaring reise på et par etapper
328 visninger

Komentarze


bottom of page