top of page

Arboret Trimmen: Maria Wiig flott testløp - tilbake mot mesterskapsform

Oppdatert: 14. okt. 2018


En ung Maria Wiig etter forbløffende tid i 3-sjøers halvmaraton. 102 løp Arboret Trimmens 1. av tilsammen 4 løp lørdag - det største oppmøte på nesten 20år.Mest imponerende snart 19 år gamle Maria Wiig nyinnmeldt tilbake i Spirit. Maria løp så fort at hun igjen seiler opp som medaljekandidat i et norsk mesterskap.


Det er enda ikke klart hvorvidt Maria føler seg så sterk at hun synes det er riktig å delta. Hun er forhåndsuttatt til mesterskapet 3.november, men såpass ambisjonsrik som Bryne jenta er vil hun kjenne litt til på dette.1.24.48 er norsk årsbeste i klassene under 20år. Marias 1.23.44 er en tid hun gjorde for noen år siden.


U23 heter yngste juniorklasse når det i mesterskap skal løpes så langt som et halvmaraton. I klassen 20-22år er det i år foreløpig 1 jente som har løpt fortere enn Marias halvmaraton PB i 3-sjøers løpet. Maria er før Hytteplanmila neste helg landets 4.beste på 10km i klasse J18/19 i år - på en tid langt svakere enn når Maria er på sitt normalt gode nivå.


Hennes vinnertid 21.17 på kupert stedvis mykt underlag tilsvarende en distanse på like under 5,4km, vil slik eksperter har beregnet distanse overført til en helt flat løype tilsvare like under 6km. Dermed vet vi at Maria igjen løper sine 10km godt nede på 37 tallet. Vi kan slå fast at Maria har levert et flott testløp


FOTO: Arne Dag Myking, Kondis


Maria løp for Spirit i 2013 og 2014 og vant nesten samtlige konkurranser hun deltok i. Mens hun ennå var 14 år løp Maria inn til NM sølv i J-15 klassen under NM terrengløp lang løypeGJESDAL VETERAN OG GJESDAL JUNIOR - I SUPERSLAG

En annen som virkelig imponerte oss idag var veteranløper Jørn Holmen. I godt voksen alder (60) svingte han seg rundt kortløypa som Gjert Ingebrigtsen for noen år siden resonnerte seg til å måtte være like oppunder en 3000m flatt. Dermed er Jørns 10.09.7 absolutt brukba


Jentenes kortløype vunnet av Skjalgs Joey Cheng (16) på 11.24.0. Kort løype gutter vunnet av Benjamin Rettore, Sandnes IL 10.09.7.


FOTO: Alf Ante Idland Tornensis til venstre sammen med Kystløpets far Thomas Hetland etter M44 løpene på Bryne i september.Alf Ante Idland Tornensis (18) Gjesdal fortsetter også å imponere oss. Idag passerte Alf Ante 1.runde på 9.08 og til mål som vinner av 5,4 km løypa på 18.31.9.


Maria Wiig vant som nevnt jenteklassen på 21.17.3.


Lang løype vunnet av Tommy Haga, Sandnes, IL på 29.52.5 foran Bjøro og Roger Nevland - begge fra Gjesdal friidrett. Marie Kloster som de seneste år har vunnet det store hinderløpet i Skudeneshavn og som løper for Hinna IL vant lang løype i kvinneklassen med 34.12.4


Spirit hadde idag foruten Maria Wiig ellers med to karer som begge løp Frankfurt Maraton for et par år siden men som idag sannsynligvis var et stykke unna toppformen idet begge havnet helt sist i sine klasser.


Arrangør Sandnes IL tok mange bilder fra start og målpassering. Rapport og bilder er utlagt på klubbens hjemmeside

387 visninger

Comentários


bottom of page