top of page

Banesesongen: datoer lokale stevner og Per Svela (Bjerkreim) 5000m i USA 13.40.63

Sprint og 600m i alle stevner, 800 og 1500m i 4 stevner, 5000m i Egersund 13.juni er såpass forlokkende at øvelsen like godt kunne vært årets KM for langdistanseløpere

STEVNEDATOER / øvelser følger nederst i saken

På Fana stadion avvikles Framo lekene første helgen i juni måned. Dette er vestlandets aller største friidrettsstevne for unge, etter Mailekene i Haugesund som avvikles 18-19.mai.

Bildet viser ett av de tre heat på 3000m under fjorårets Arne Risa 3000 Classic hvor et 60 talls løpere deltok i denne øvelsen alene. Dette ligner tilstander på kontinentet hvor stevner varer til etter midnatt for at alle som ønsker skal få delta. Årets Arne Risa Classic arrangeres 15.mai

Dersom trenere/aktive i lokale klubber maktet snakke/planlegge sammen, vil det være mulig å få til noe lignende også i Rogaland. Også dersom man konkurrerer i en seniorklasse

Per Svela løp sent torsdag 5000m i et av sesongens største friidrettsstevner i USA, fantastisk løping i USA av ny norsk U-23 løper men først:

Sesongens første "Diamond League" stevne ble fredag avviklet i Doha, Quatar med en flott 8.plass i diskos til Lars Ola Isene Sundt. Etter at øvelsen var ferdig, står Sundt (ref friidrett.no)

fortsatt igjen med årets nestlengste kast i verden med 67,78m fra et stevne i Albufeira.

"Payton Jordan International" startet sent torsdag (natt til fredag norsk tid) på vestkysten i USA. Payton Jordan stevne holder så høyt nivå at man nærmest må ha et EM krav inne for å få plass i et B eller C heat.

Per Svela hadde 5000m pers på 13.41.30 og fikk plass. Friidrett.no skriver i sin rapport at Per Svela underveis passerte 3000m på 8.16 som betyr en snittfart på 2.45 år 1000m. Så ble 4000 passert på 11.06 og dermed en avsluttende 1000m på 2.34!

Elev og læremester Arne Risa som fyller 75år imorgen søndag. Se her hva styremedlem Atle Guttormsen i Friidrettsforbundet skrev om flotte norske prestasjoner i Payton Jordan

"Per Svela og Alexander Østberg løp begge 5000 meter på Payton Jordan i Stanford. Svela sikret seg en solid tredjeplass etter en knalltøff sisterunde, tiden ble 13:40,63. Veldig god tid også av U23 løperen Østberg som ble nummer 7 med 13:42,44. (NB: Begge de norske løp i B-heatet). A-heatet ble vunnet av Yomif Kejelcha på 13:10.72"

Til 3 stevner i løpet av innendørssesongen har Thomas Asgautsen meldt seg på til en 3000m uten at arrangør ved påmelding kunne fortelle når øvelsen startet. Til stevne i Sandneshallen bestillte han fly tidlig ettermiddag for helt sikkert å rekke stevnet. Avgang Sandefjord innstilt pga tåke. Øvrige kansellert da øvelsesstart ble satt så sent på kveld at disse for nær samtlige deltakere kolliderte med andre inngåtte weekend avtaler

16.mai løper Thomas 10.000m på Idrettshøyskolens bane v/ Sognsvann i Oslo. Men Thomas liker å konkurrere og er klar dersom lokale arrangører kan hjelpe til med noe forutsigbarhet i forhold til en mulig rammeplan øvelsesstart. Noe stort problem er det egentlig ikke. Man vet at det i alle stevner startes opp med hekk og sprintøvelser og at dersom ikke annet opplyses så starter mellom og langdistanser mellom kl 19-20 når stevnestart er satt til kl 1800

UTVALGTE BANESTEVNER ROGALAND 2019 (stevner med både løp og tekniske øvelser)

De fleste stevner har åpent for jenter/gutter 7-9 år til å delta, men jfr NIF's barneidretts-bestemmelser, er dette i øvelser uten rangering av resultat

9.mai Sandnes - JÆRCUP 1 - 10/11år og 12/13år 60m+600m, 14 år 200/600, fra 15+ 200/800

18/19.5 Hauges - Mailekene - Sprint, 600 og 800 (1.dag) og 1500 (2.dag)

20.mai Lye - JÆRCUP 2 - 60 og 600m, fra 15år + 300m og 3000m

4.juni Sola - JÆRCUP 3 - 60 og 600m, 12/13år 100 og 1500, fra 14 år+ 100, 400 og 1500

03.sept Stvgr - Skjalg stevne 60 og 600, 11-14år 200 og 600, 15+ 200 og 800

23.sept Ålgård - Gjesdalstevne 80+600, 12-14år 200/600/1500, 15-16år 200/2000,17+ 3000