Bergen City Marathon: Thomas Asgautsen vinner helmaraton m/flere min's margin og ny pers...

Thomas Asgautsen blant flere Spirit løpere i Bergen City Marathon. Thomas gjør det igjen, vinner Bergen City Marathon på 2.29.34!!

Julie Aspesletten nr 16 i fjorårets Sentrumsløp, i år 9.beste norske løper. Høy temperatur og tung luft ledet til nær minuttet svakere 10km tider enn normalt for en rekke løpere...

Kondis med resultater og bilder fra vårens første større løpermønstringer i Oslo og Bergen. Anne Årrestad i superform før Holmenkollstafetten - løp karrierens klart beste 10km.

RESULTATER BERGEN CITY MARATHON:

Flystreik i SAS sørget for at en del påmeldte ikke rakk frem i tide. Likevel et mektig skue sett fra Slottsplassen.

Maria Sagnes Wågan startet å trene fra hun var 6 år men først 20 år gammel i 2012 satset hun seriøst på friidrett. Frem til høsten 2018 har hun hatt Arnfinn Ofstad, Sondre Nordstad Moens supertrener før Sondre flyttet ut fra Trøndelag.

Med Knut Kvalheim som ny trener i ny klubb Tjalve har Maria tilsynelatende kommet inn i et fint spor og idag ble hun beste norske løper i Sentrumsløpet med tiden 35.01. Hun ble en av svært få som med 44 sek svakere tid enn sin gateløp pers fra Hytteplanmila 2018, unngikk et tidsmessig 1-2 minutter svakere løp enn hennes pers skulle indikere

Også 3.beste i mål og nestbeste norske Lillehammers Hanne Maridal, har hatt flott utvikling etter at hun tegnet treningsavtale med ex verdensrekordholder Ingrid Kristiansen. 35.21 ble hennes tid idag, 28 sekunder svakere enn fjorårspers 34.53.

Heidi Pharo ranket som feltets 5.beste før start var blant de aller første som for noen år siden etablerte fast kontrakt med team Ingrid Kristiansen. 34.09 årsbeste i fjor, idag ble tiden 36.12 i Sentrumsløpet. Svenske Johanna Erikson noterte 34.57.30 på bane i 2018, mens dagens løp ble tyngre. Tiden 36.08 holdt til 5.plass

Julie Aspesletten slet med tung luft å puste i - noe som rammet flere av toppløperne.

I samtlige av årets konkurranser har marsjfarten vært høyere enn i tilsvarende løp i fjor. Dette får oss til å tro at selv om Julie løp Sentrumsløpet 30 sek raskere i 2018 enn i år, er nok løpet idag hennes karriere beste 10km

Ikke veldig langt bak fulgte nyinnmeldte Anne Årrestad fra Sola, nå Oslo på sterke 38.46.

Startnummer 20002 Ådne Svahn Dæhlin er en av tidenes raskeste norske 800m løpere med noen ytterst få hundredeler over 1.46.00. Speaker gjorde et nummer av et mulig comeback for Gular løperen, men deltakelse med 3.plass i Sentrumssprinten var kun en liten formsjekk før årets viktigste konkurranse i Gular - Holmenkollstafetten. Dæhlin vil nok garantert få plass på 1.laget etter dagens testløp, og med en del skader som florerer i Tjalves mannskap, synes det gå mot ny Gular seier i herrenes eliteklasse lørdag 11.mai

Seierspall 10km menn fra venstre Eivind Øygard, Jølster - Erik Udø Pedersen, Kristiansand Løpeklubb og Bjørnar Sandnes Lillefosse fra Gular