top of page

Bjørn Kåre Høie, fast på banetrening - i morgen klar for nok en klubb rekord og Linnéa alle tiders 6.beste 10.000 i London


Klubbens beste veteran på 800m Bjørn Kåre Høie (i midten) har kun to Spirit'er som har løpt vesentlig fortere på 10km, fordi han prioriterer baneløp.

Mens høyt 35 nivå løper Helena Hope (i midten) ser ut til å droppe Sandnes NM var 2. og 3. beste kvinne i Sentrumsløpet Haugesunds 10km 17.mai helgen på tur til London for sjekk av NM formen.


Foreløpig sterkere på gate enn på bane men dette skyldes nok helst at man gjerne skygger unna å øve nok på bane. Ytterligere banetrening frem mot NM om vel en måneds tid vil nok trylle frem pangtider også på bane.


Linnéa Valhovd Hove t.h. løp Robustløpet i februar på 37.30 og Sentrumsløpet Haugesund på en tid tilsvarende 36.20 under normale vindforhold. Hun endte på 37.06.76 i London og har da kun NM størrelser som Elise Selvikvåg Molvik, Sara Aarseth, Maria Wiig, Silje Torsvik og Kristin Vabø foran seg på klubbstatistikken


Skjalgs Marie Kloster med 36.13 fra Hytteplanmila endte på 37.11.31.


Marie Kloster til venstre fra Skjalg


Bjørn Kåre Høie (i midten også på dette arkiv bilde) har beste veteran tid på 800m i Spirit med 2.05.61 fattige ett hundredel foran Ole Martin Vedøy som løper i klassen over 40-44år.


Da Bjørn Kåre løp sitt 2.05.61 løp under Jærcup 1 på Sandnes stadion ble han offer for et lite vådeskudd fra starteren mens startordner var i ferd med å rigg opp løperne på strek. Fratatt minst 1 sekund kanskje halvannet?


Så da er det bare å håpe på like gode vindforhold på stadion i morgen som de fenomenale forhold på Sandnes stadion, i det minste ikke høre på startordners anvisning...?


Alf Ante Idland Tornensis foran fra fjorårets KM på Ålgård stadion har hatt en finfin utvikling i årets sesong og vi er meget spent på hva han kan få til på en såpass kort distanse som 800m i morgen på stadion.


Selv om han nok løp adskillig fortere da han tok NM gull på 4x800m mix stafett vil det nok ligge an til knuse pers idet vi ikke finner bedre tider på 800m enn 2.07.09


Ellers stiller Spirit med 18 åringene Mads Helland (2.02.82) og Emil Harestad (1.59.40) med et lite forbehold rundt sykdom for Mads (stod over trening tirsdag). Videre kan det gå mot sesongdebut for Hans Petter Aakre (2.03.28).


Og om alt stemmer med logistikk å sånn håper vi å ha også Håvard Andersen Bråthen klar til 800m start i morgen. Vi er spesielt spent på Håvards tilbakekomst på en kort distanse etter hans glimrende 1.etappe for vårt 2.lag menn senior hvor han noterte klubbens klart beste etappetid og hvor Bjørn Kåre Høie løp 1.etappe for veteranlaget


For å gjøre tider under 2 minutter er man avhengig av at arrangører setter opp fartsholdere. Det var absolutt ikke meningen å være fartsholder da Dennis Ravndal i fjor løp karrierens eneste 800m på Jørpeland stadion. Men lite visste Dennis at det var en kapasitetsløper av rang som fulgte etter ham til passering 400m og som i år har 1.56.53 fra innendørs sesongen


Skjalg løperen heter Philip Edward Georg Daniel Lonmon og er også påmeldt til 800m løpet i morgen med start kl 20.43. Men her må vi nesten forvente at godeste herr Lonmon setter passelig fart medmindre fartsholder er innhentet


Ellers skal Dennis Ravndal (17) sesongdebutere på Jessheim 1500m classic fredag denne uka og får med seg også ett år eldre Magnus Hope.


Så skrev vi i forrige nyhets bulletin at Oda Andersen Lundeby etterhvert ser ut til å ha funnet tilbake til noe av fjorårsformen. Også Oda er påmeldt Jessheim stevnets 1500m fredag og vi er selvfølgelig veldig spent.


Og nå er det straks klar for Trond Mohn Games fra Fana stadion direkte på NRK med flere Rogalandsutøvere på plass.


Vi ønsker alle lykke til !


183 visninger

Comments


bottom of page