Bryneløpet; Anne Jorunn Hodne og Oskar Pedersen i gryende høstform

Oppdatert: 30. sep. 2018

Jarle Risa vant lang løype under 5.utgave av Bryneløpet 13 sek foran Andreas P. Nygaard. Oskar Pedersen (20) Spirit er i fin utvikling og fulgte på 3.plass 1,12 min bak Risa

Gjesdals Alf Ante Idland Tornensis (18) vant kort løype 6,7km på 22.44 - en sterk tid i den kuperte løypa. Thomas Hetland, Egersund 2.plass 23.32.

Tonje Nødland (Spirit) og Anne Jorunn Hodne (EIK) vant kort og lang løype kvinner

Jarle Risa over broa til Bryne Torg i trygg ledelse til Andreas P. Nygaard. Begge deltok også i fjor med 37.16 og 38.45 på henholdsvis 1. og 3.plass. Årets vinnertid ble 38.42

I år rykket Nygaard et hakk høyere opp på seierspallen. Med tid 38.55 var Nygaard kun 13 sek bak Risa, mens differanse til Risa i fjor var på 1,29 min.

Når så Nygaard likevel løper 10 sek saktere enn i fjor, antas at vinden må ha vært noe mer heftig å slåss med i år

Anne Jorunn Hodne tilbake med startnummer på Bryne lørdag i et løp som minnet litt om gammel storhet. La oss håpe dette ble den forsiktige nye oppstart for mange spennende løp utfordringer utover høsten.

På samme vis som Anne Jorunn med 2.47.15 tok NM gull i Tromsø Maraton vel 7 min foran 2.48 løper (Chicago og Berlin) Wenche Kvæven på sølvplass, på samme vis løp hun lørdag 9,25 min fortere enn neste løper i kvinneklassen på Brynes 11 km løype

Det er potetfestival på Bryne. I den anledning avviklet Bryne Friidrettsklubb Sentrumsløp hvor de voksnes M44 løyper hadde 6,44km og 11,44km som distanse og med 11.44 som starttidspunkt.

Løpere vi snakket med hadde noe avvikende distanse på sine måleklokker. Lang 11,11km og kortløypa på 6670m. Løypa var ifg løperne krevende med bratte bakker i siste del av løpet. Om det blåste mer i år enn i fjor vet vi ikke, men det blåste en del

Alf Ante Idland Tornensis, Gjesdal gikk raskt i tet etter start og vant kortløypa på 22.42 hele 50 sek foran formsterke Thomas Hetland, Egersund.

Med Thomas Hetlands 5km på 16.20 i Stavanger Maraton siste helg i august i minne, synes dette være et imponerende sterkt løp av 18 år gamle Alf Ante Idland Tornensis fra Gjesdal

I sterk vind sent i august løp Alf Ante 3000m godt nede på 9 tallet. Om denne fine utvikling fortsetter vil vi ikke bli forundret om vi allerede til innendørs NM i Haugesund ser 8 tallet på samme distanse

På Ålgård hvor Gjesdal friidretts nye storslåtte anlegg synes å ha fått en perfekt beliggenhet overfor vær og vind, virker det videre som at bygdas ildsjeler også er i ferd med å få bygget opp en ung ny friidrettsgenerasjon gjennom aktivitet og spennende stevnetilbud

Til uka er det mandag duket for banestevne m/innlagt 3000m fulgt av Gjesdalmila søndag

Og Thomas Hetland synes tilhøre denne litt spesielle kategori løpere - at med årene går det bare fortere og fortere. Thomas har i en årrekke rapportert fra det meste som er av regional mosjonsløp aktivitet til landets største løpermagasin Kondis og Kondis.no.

Thomas har bidratt så mye og så lenge for løpermiljøet i egen klubb EIK friidrett samt ellers rundt om i Dalane, at om hans navn en gang havner på sokkel eller en gate i "okka by" får navnet Thomas Hetlands gate, blir vi ikke forundret

Vakre "Kystløpet" lørdag 20.oktober er blant de mange flotte inititativ fra Thomas m/venner.

Vårt arkivbilde fra Kystløpet 2012 viser Anne Jorunn Hodne i bra driv hvor kun noen ganske få herreløpere greidde holde følge på hennes vei mot ny sterk løyperekord

Som oppkjøring til 3-sjøers og NM halvmaraton 3.november vil Kystløpets 11km være et bra øvingsprosjekt. Har man løpt fort opp bakkene i Kystløpet vil bakkene Hålandsvannet rundt føles som "just a peace of cake" Nettopp kakestykkene, drøsen med gamle kjente og miljøet i mål er blant løpets varemerker

Se der ja, enda en som ligner mye på en løper. Ikke mye knekk i hofta ingen høye skuldre flotte vinkler overalt og en sko som pendles rundt som et sykkelhjul, noen bedre der ute?

Denne unge Brynejenta er en vinner hvis hun vil. Nå har hun nettopp begynt å trene igjen. To ganger har hun løpt en etappe for Spirit i Holmenkollstafettens eliteklasse, begge så klart helt kanon. Er man født og oppvokst på Jæren, så leverer man

Vant kortløypa 6.67km på Bryne lørdag med 3,34 min margin til kvinneklassens neste løper

Oskar Pedersen løp et godt løp på Bryne. Sterke Anfinn Skjørestad endte 41 sek bak Oskar i mål på 4.plass. Skjørestad var nesten minuttet foran Bjørn Sundvor "Frøylandsvannet rundt" (16,6km) og 51 sek bak Tom Ole Dalsrud på 2.plass i Sandnesløpets halvmaraton. På krets nivå er Dalsrud en klasseløper som løp halvmaraton i Stavanger på 1.16.35

For den del av Spirit som utgjør den litt spissede satsingen har Oskar Pedersens inntreden vært en berikelse. Kjemien mellom Ørjan og Oskar på vei mot toppen er artig å følge

Oskar som løp på Bryne for første gang opplevet løypa som ganske tøff. Etter tur gjennom sentrum fra start kunne løperne følge turstien langs Frøylandsvannet hvor langløypa hadde vending noen hundre meter forbi Midgardsormen. På fortsatt flott tursti fulgte man så den lett kuperte traséen tilbake igjen via Sandtangen og innover igjen mot sentrum og mot mål via en siste lang klatring oppover fra Bryne Torg (bildet)