top of page

En ny mellomdistanseløper bekreftet solid form. Sesongen kan begynne....


Flere herreløpere holdt høyt tempo langs Hafrsfjord promenaden torsdag, men en ung Spirit jente er klart nærmest å markere seg i et norsk mesterskap....Espen Swan-Rørvik (2.14.54) og Steven Acarregui (2.17.74) innendørs PB 800m vil kunne være perfekt match for Spirits nye mellomdistanse håp når det etterhvert strander mot sesongstart friidrett


Friidrettsforbundet vil neste uke komme med en uttalelse om hva det innebærer at 2 meters regel er endret samt hva aktivitet for inntil 50 innebærer for vår del av idretten.


Nå ønsker regjeringen å spille politisk mynt ved å gå i mot FHI's anbefalinger / uttalelser ad kontaktidrett


FHI: Kontaktidrett tillatt fra 10.mai


Elitedirektør Lise Klaveness (fotball) forteller at tilbakemeldingen fra FHI er at planen gjør det forsvarlig med fullkontaktidrett.


Skal vi kunne håpe på at mer normale friidrettstilstander nærmer seg?Mathea Melberg er ennå for ung til å kjøre bil selv, men i interessant alder (17 år) for å ta nye steg som mellomdistanseløper. Hun fyller 18 i oktober, og hennes innendørs bestetid på 800 er bedre enn tiden UM gull ble tildelt i hennes årsklasse i innendørs NM 2020.Sirdal ski løp testløp 3000m for sine trenere på Madla banen samtidig med segment løpene pågikk langs Hafrsfjord terrasse. De startet presis kl 09 og det blåste kolossalt 2-3 kilometer unna. Alle tre som startet havnet mellom 40-50 sekunder bak tidligere perser på 3000m.


Når Spirit redaksjonen setter igang sin rapportering av løpsprestasjoner i løp langs kysten og her beregner hvor mange sekunder man taper ved å løpe i motvind, blir vi nesten aldri troddEn annen dokumentasjon på at vi slettes ikke tuller med fakta i forhold til hva motvind spiser av tapt tid pr runde eller pr kilometer, er treningsloggene til Zerei Mezngi som vi har trent to ganger i uka fra 1.januar.


En 10x1000m økt på Sola stadion i mars med normal vind gikk på 2.47 med mindre enn 1 sek avvik på alle 10 drag og med 60 sek pause. Når Zerei den 30.april med samme 100% kontroll gjennomførte 1x3000 + 2x2000 + 3x1000, gikk 1000 meterne på 2.58 - 2.57 og 2.55.Zerei er ikke i dårligere form i april enn i mars, forskjellen er vindforholdene. Vi fastslår at vi på en 1500m har mulighet å fratrekke 15 sekunder fra marsjfart løperne oppviste i løp langs Hafrsfjord. Det blåste faktisk langt tøffere utover dagen men vi lar det ligge siden 1/3 del av løypa lå i skjul for vinden, samt at løpets første 200m gikk i unnabakke.Mathea Melberg løp nøyaktig samme distanse som torsdagens segment 1762m."jeg synes det er så vanskelig å starte sakte når jeg løper men denne gangen traff jeg godt"Fire av løperne i toppen blant torsdagens sluttider har løpt på bane, eller har ambisjoner om å løpe på bane. Friidrettens utstillingsvindu. Ut fra løpernes gjennomsnittsfart, passeringstid ved 1000m merket og tatt i betraktning noen med mer/mindre vind, tørr vi antyde følgende tider på en 1500m ut fra gårsdagens løp:


Sindre Jørgensen (1.plass): 4.12

Trond Kenneth Kindervåg : 4.18


Mathea Melberg: 4.38

Kristin Vabø : 4.48Etter denne analyse har vi fastslått at Mathea og Kristin pr dato er Spirits to beste løpere på mellomdistanse. Vi tar forbehold om at Silje Torsvik enda ikke har gjort mer enn ett forsøk på en 1500m, samt at 4.46 løper Sara Aarseth ikke vil være klar for konkurranser før senhøstesKristin helt utslitt etter løpet torsdag. Fremgangen har vært helt super, men ikke super nok. Eksplosivitet via spensthopp, sprunglauf og flere 15x100m i høy fart med lange pauser vil nå fremover være en nødvendighet.


Ellers blir det tøft å holde utfordrere som Sara, Silje og Maria Wiig m.fl. i klubben bak seg når det etterhvert åpnes for å løpe en 1500mOg her er neste generasjon mellomdistanse løpere i Spirit.5x300 standard utførelse, 5x300 med variert fart + 15x100. For de eldste ble pausene litt mer enn 60 sekunder men det gjør ingenting. Og da minstemann merket at vi den ene gangen startet etter 50 sek istedet for etter 70 sek, ble det gult kort til treneren.


Og vind fra øst gjorde det denne gang trivelig med kaffekoppen på stadion tribunenDennis Ravndal (13) trener hver dag etter fornuftig opplegg godt påpasset av pappa Ansgar. Dennis alltid topp konsentrert.303 visninger

Comments


bottom of page