top of page

Europa rekord forsøk flyttet til 12.mai


REKORDLØPET FORUS flyttes fra 6.april pga usikkerhet koronaFoto: Geir Eikeskog


I håp om å kunne invitere flere hundre deltakere, samt økte sjanser for bedre løpsforhold enn i april, er det nettopp besluttet å flytte REKORDLØPET til onsdag før Kr.Himmelfartsdag


Spirit friidrett har sammen med ny partner REKORDLØPET.NO høye ambisjoner om å gjøre gateløp del av friidretten mer tiltalende.


Den norske revulosjon innen så vel mellom som langdistanseløp seneste år fortjener en helt annen oppmerksomhet enn hva vi arrangører så langt har rukket å oppnåFoto: Espen Swan-Rørvik


Samtidig som mediene skal slåss om eksklusivitet når en Europarekord på 5km gateløp vil bli utfordret, skal løpene også være til inspirasjon for yngre utøveres ambisjoner om å løpe fort - også på lengre distanser.Løypekart for rundløypa som er kontrollmålt til nøyaktig 2500m og som løpes to ganger. Når eliteklassen starter vil krappe svinger elimineres og det vil bli løpt nærmest utelukkende rett fremover på bilvei. Distanse som kuttes vil medføre en nær 80 m lengre oppløpsside enn da løpet ble gjennomført 20.mai i fjor.


Tidsskjema ikke oppsatt men dersom TV produksjon tillater er foreløpig plan å kjøre elite løpet med sine innkjøpte fartsholdere som stevnets finale sent på kvelden i forhåpentligvis vindstille.Foto: Bjørn Johannessen, Kondis


Zerei's oppsiktsvekkende fjorårssesong har løftet ambisjoner om å løpe 5000m på 12 tallet, dersom han får mulighet til en plass i et større kvalitetsfelt utenlands, evt under DL Bislett.


Hans 10km sololøp under Norgesløpet første helgen i oktober indikerer at muligheten til å kunne utfordre gjeldende Europarekord 13.18 på hjemmebane absolutt er innen rekkeviddePÅMELDING:

Mosjon

Dette er løpet for alle, fra barn til godt voksne, enten du løper raskt eller sent.

Pris: 300 kr ut februar. 400 kr i mars. 499 kr fra 1.april. 150 kr for barn/ungdom under 16 år.

20 kr påmeldingsgebyr + evt. lisens tilkommer


Aktive


I denne klassen må du være tilsluttet en idrettsklubb. Makstid er 30 minutter. Starttid blir sannsynligvis kl. 19.00. Merk at tidspunktet er foreløpig, det kan komme justering.

Pris: 300 kr ut februar. 400 kr i mars. 499 kr fra 1.april. 150 kr for barn/ungdom under 16 år.

20 kr påmeldingsgebyr + evt. lisens tilkommer


Elite

For inviterte utøvere og utøvere kvalifisert til senior NM


Stafett

Foreløpig begrenset til spesielt inviterte lag


Foto: Pål Christensen, Stavanger Aftenblad


Start/mål arena omgitt av grønne lunger. Klasser for mosjon, aktive, U23 og ungdom u/16 år. I tillegg inviterte elite løpere som vil utfordre Europarekord 5km gateløp


REKORDLØPET.NO - INTRO

Gateløpscup i Norges raskeste traséer

Rekordløpet er like lettvint som det er lettløpt. Med en gateløpscup får idretts-Norge endelig et løpssirkus på hjul rundt i vårt langstrakte land Rekordløpet er en gateløpscup med mottoet ”Jakten på Norges raskeste traséer”. I denne cupen møtes eliten og mosjonister side ved side i seks norske byer/tettsteder. Med hovedfokus på å tilrettelegge for de raskeste løypene, søker man ikke nødvendigvis til storbyene. Konseptet forfekter derimot at ”store ting kan skje på små steder”. Dette ble understreket da Karoline Bjerkeli Grøvdal danset på ”rød løper” gjennom Spikkestads gater, og bokførte soleklar norgesrekord på 5 kilometer gateløp: 15.04. Én av Norges raskeste traséer ble lansert og et bittelite lokalsamfunn ble storbegeistret. Samtidig imponerte Karoline et helt idretts-Norge med ny norsk rekord på distansen. Gateløpscupen arrangeres for norsk idrett, for folkehelsen, for eliten og sub-eliten, samt idrettsinteresserte barn og voksne. Løping er tilgjengelig, det er gøy og ”alle” kan mestre løping på et visst nivå. De seneste årene har Team Ingebrigtsen, Hedda Hynne, Sondre Nordstad Moen, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Luel, Karsten Warholm med flere også vist at det er kult å løpe fort! Rekordløpet ønsker å oppmuntre løpere til å pushe sine egne grenser og ta ut sitt potensiale – uavhengig av forutsetninger og ambisjonsnivå. Slik vil man kunne ”skape kultur” og booste interessen for løping i Norge, samtidig som man retter fokus mot helsegunstig atferd. Eliteutøverne får anledning til å skinne på ”den lille scenen”, og ta ut sitt potensiale i sterke felt gjennom de raskeste løypene. Samtidig får mannen i gata en unik mulighet til å måle seg mot norgeseliten – ja, for ikke å si verdenseliten.


Foto: Geir Eikeskog


Jakob Ingebrigtsen satte ny norsk rekord med tid 13.28 etter en nærmest utrolig sterk siste 1000m. Henrik Ingebrigtsen fulgte tett bak med tid 13.32. Tidene holdt til henholdsvis 7. og 15.plass på fjorårets Europastatistikk 5 km gateløp.


For løpets elitefelt vil årets utbedringer gjøre den rekordraske løypa enda raskere

298 visninger

Comments


bottom of page