Forrykende sprint i Norna Indoor lørdag, Mathias Hove Johansen 6.76 kretsrekord og under EM krav

Oppdatert: 31. jan. 2021

Dobbelt NM gull vinner Mathias Hove Johansen med knallstart på innendørssesongen

Skjalg Mathias sin lovende sesongdebut er pirrende. Vil vi få se en Mathias stabil på 20 tallet på 200m til sommeren?

Start 200m under siste års NM i friidrett på Fana stadion. Jonathan Quarcoo de seneste års raskeste sprinter startet ikke grunnet skade som sprintere svært ofte rammes av.

Quarcoo løp inn til norsk innendørs årsbeste 6.80 sist helg. På 2.plass fulgte Gulars 20 årige nye sprint emne Jakob Vaular på 6.82, en oppsiktsvekkende tid etter 7.00 i 2019 og 6.94 i fjor.

I dag fulgte så vel Vaular som Skjalg Mathias opp med ny pers i både forsøk og i finalen. I en forrykende 60m finale løp landets tre nestbeste sprintere alle under EM krav 6.77

Vi har ikke bilder fra dagens stevne i Leikvanghallen nord for Bergen. I stedet nok et bilde fra 200m finalen i NM.

Dobbelt Gular idet mer rutinerte Even Meinseth (bildet) også fikk fulltreff i finalen. Forbedret sin tid i forsøket med 10 hundredeler til ny pers 6.72. Meinseth (1) og Vaular (2) begge 6.72!

Mathias Hove Johansen forbedret forrige helg en seiglivet kretsrekord inne fra 6.85 til 6.83. Mathias gjorde unna forsøksheatet på 6.80 før også han slo til med superløp i finalen.

Ny kretsrekord igjen 6.76!

Våre arkivfoto er fra 4x100m stafett da et noe amputert norsk landslag slåss blant Europas ledende friidrettsnasjoner 9-11.august 2019. I bare en av de fire stafetter de norske lagene gjennomførte, løp de til godkjent.

Samlet med komplett lag ble det ikke gjennomført en eneste treningsøkt på forhånd. Vi måtte høre på at noen var for gode til å trene vekslinger. Det gikk som det måtte gå, vi mistet pinnen

Ikke de aktuelle aktive uttatt på lagene men en helt særnorsk innstilling blant noen norske trenere gjør at øvelsen stafett er en friidrettsøvelse man ikke skal øve på.

På en 4x100m er forskjellen på å øve og ikke øve mellom 0,7 og 1,0 sekund.

På 90 tallet gikk norsk friidrett ikke glipp av en OL medalje men en høyst aktuell OL finale på 4x100m for menn. Med Tysklands fart gjennom de tre vekslinger ville Norges 4.beste løpt inn til 5. eller 6.plass i OL. Geir Moen 10.08 og Per Ivar Sivle 10.25 ville vært en del av et slikt lag

Det kommer nye mesterskap. I alle andre idretter hvor det konkurreres som lag har man uker, dager, kanskje måneder samlingsdøgn. Å drive idrett som del av et lag kan i mange tilfeller utløse stor idrett