top of page

Friidrettsesongen, del 2 høstsesong


Mandag var officials og dugnadsgjenger i sving for klargjøring av Sandnes stadion. Fra kl 13 torsdag avstenges anlegg for test av utstyr. Forøvelser fredag.


Tirsdag: dagens Spirit trening på stadion:


2 x 1600

2 x 1200

2 x 1000

2 x 800

2 x 600


Fart så sakte at man kan fortelle en vits 4-5 sekunder etter gjennomført intervall. For at også intervalltrening skal oppleves ok, settes pause mellom hvert drag til 2 minutter


Sommerens terrengintervall mandager har start hvert 10.minutt med 6x7min varighet, hvor målstrek for alle er individuelt tilpasset


Torsdagstreningen rundt "Gisken" (nedenfor Sandnes stadion like v/Giskehallen) har 1 min pause mellom hvert drag, og i utgangspunktet følges samme modell grunntrening som vi gjør i vinterhalvåret innendørs.


ps.

det er vi i Spirit, ikke Gjert som blåser i dommerfløyta på trening. Vi er ganske streng også vi
SÅ.....


- OM NRK'S SKANDALE PRIORITERING AV SENDEFLATE FRIIDRETTS NM

- OM DET STORE SOM NÆRMER SEG TIL HELGEN


Kan Norge virkelig greie opprykk opp blant Europas 12 beste friidrettsnasjoner?Friidrett, den største av alle idretter i OL. NRK TV dekket sist helgs friidretts NM med noen få sekunders klipp av øvelsesvinner. Hvorvidt andre utøvere kunne slåss om en historisk medalje i NM, har blitt totalt uinteressant å vise for NRK. Meget kritikkverdig.


Denne kritiske kommentar går spesifikt på forskjell i NRKs friidrettsdekning sammenlignet et NM i nasjonalsporten ski. Ikke i internasjonale stevner men i hovedutstillingsvinduet - NM.


Hva er egentlig norsk friidrett? Hvordan skal publikum bli kjent med utøvere på samme måte som med utøvere med ski på bena?


Når Diamond League stevner vises får vi inngående informasjon årsbeste, personbeste osv. fra et hav av deltakere seere egentlig ikke har og ikke vil få noe forhold til. Vi får i tillegg se utviklingen i en konkurranse.


NRK som nasjonalkringkaster med hele landets lisenskroner har enda ikke skjønt at i friidrett er det duellene, kampen om sekunder, meter og NM plasseringer som et kresent publikum egentlig ønsker å følge.


De 6 første plassene i en øvelse, finale posisjonene har blitt totalt uinteressant fordi man tror det viktigste var en kommentar fra en vinner knapt i stand til å puste de første sekunder etter målpassering samtidig som medalje dueller pågår, hvis vi da snakker distanseløping...


NRKs kommentatorer er faglig dyktige, lærerike, en fornøyelse, redigeringen er håpløs. Jo, vi har alle sans for Warholm og Ingebrigtsen, det er alltid flott TV, men hallo andre er også med


NM er stort, alle våre internasjonalt store profiler stiller. Og rekrutteringen fra barn/unge i stadig økning. Men alle landets pådrivere, ledere, trenere, foreldre har et forhold til sine ute i klubbene. Please NRK, la det meget friidrettsinteresserte Norge få gode opplevelser. Vi får mer enn nok tabloidiserte rapporter i TV2, VG osv.


Bildet over er fra 5000m hvor Norge tok gull og sølv i siste EM og hvor Norge inntar 5 beste noteringer på en årsbeste statistikk før vi finner andre løpere fra resten av Norden


Hele vinteren gjennom i timesvis lange produksjoner vises nær samtlige startende i ski NMs uttallige øvelser fra start til mål. Norge er nesten er alene i verden om å satse på skigåing. Vi nordmenn lar oss henfalle til å tro at vi er best i verden fordi vi vinner i idretter hvor kun fåtall nasjoner satserJAKOB INGEBRIGTSEN - MÅNEDENS EUROPEISKE FRIIDRETTSUTØVERSett fra et utenlandsk perspektiv lar nå hele Europa seg begeistre av det idrettseventyr norsk friidrett representerer. Og så midtsommers samtidig som hovedmesterskapet i friidrett pågår vises hvert stavtak med eller uten børse, igjen i timesvis lange sendinger.


Heller ikke vannsport vises på TV. Heller ikke roerne har økonomi til å betale en kostbar TV produksjon. Det er innen rosporten at region Stavanger har utøvere flest ganger i OL og VM finaler.


Vi i region Stavanger er heldige. Til helgen har vi mulighet på Sandnes stadion å følge hvert hopp, hvert kast, hvert løp i en av verdens mest utbredte idretter. Hvor over 200 nasjoner er med i et OL.


Joachim Sandberg (Tjalve) samt Jakob, Filip og Henrik fra Sandnes er med. Fra Vigrestad er det en flott friidrettsjente som først løp for Bryne nå IF Kristiansand. Sara Dorthea Jensen er navnet og hun reprsenterer Norge på 400m og i stafett 4x400m. Elisabeth Slettum som i NM tok sitt 8. NM gull på 200m samt Mathias Hove Johansen er representantene fra IL Skjalg og Stavanger.


Kun en utøver pr øvelse fra hver nasjon. Det gis poeng for plassering i alle øvelser, kvinner og menn. 11 nasjoner deltar i en finale åpen for 12 men hvor Russland ikke fikk være med pga Putin og sentrale idrettslederes holdning til antidoping arbeid


Spennende!

67 visninger

Comments


bottom of page