top of page

Gøy på landet og Hålandsvannet halvm. 65% delt.økning, strålende løyperekord av Tuva Alme, 3- dobbelt Sandnes 7km menn og Grødem R's med 21 fullførende

Oppdatert: 14. apr.


Eventyrlig utvikling for Tuva Alme (16) fra Sandnes IL Lørdag knuste hun løyperekorden med 2,10min og hadde kun 4 herreløpere foran seg i mål


Resultater 2024


På vegne av stab og funksjonærer kan vi hilse våre venner deltakere at vi storkoste oss hele dagen hele gjengen. I år droppet vi speakertjenesten og forsøkte kjøre litt heftig musikk til akkompagnement ved passering frem til dere ved mål fikk møte våre elleville cheerleaders og medaljeutdelere Silje og Andrea.


For dem av dere som sjekker løpets facebooksider, ta en sjekk og se hvordan vi koser oss sammen med dere!


Gunstige vindforhold men mest grunnet bedre trening løp hele 5 jenter under Kristin Vabøs løyperekord 26.22 satt i 2021. Alle øvrige løyperekorder overlevet angrep fra 273 påmeldte løpere hvorav 236 fullførende.


Når grusstier, bakker og velvære løyper tilbys holder flere blant regionens bedre løpere seg unna og løpenes "gullpokaler" finner nye eiere. På 14km fikk vi i begge klasser vinnere som trolig aldri har vunnet bestemannspremier i såpass store løp tidligere.


Dette forteller også om lavterskel ånden som her har funnet det levelig å kunne boltre seg.


Bildet viser de tre beste på halvmaraton kvinner hvor Elisabeth Knudsen vant i år som i fjor. Hun stod med alle tiders tredje beste tid på halvmaraton før dagens løp. I dag forbedret hun sin tidligere bestetid med 25 sek.


Tredobbelt Sandnes IL på herrenes 7km. Kongo flyktning Kiruhura Emmanuel Ntagunga var kun 4 sek bak Ørjan Grønnevigs meget seiglivede løyperekord da han vant på 21.20. Også godt løp av Frew Zenebe Brkineh på 2.plass med 22.01 som var kun 5 sek bak sin tidligere bestetid.


For at deltakerne som deltok i fjor eventuelt ønsker å sjekke sine fine fremganger, her følger fjorårets resultatliste:


Resultater 2023


Kolossal satsing fra start 7km med tre Sandnes IL løpere straks i tet


Å treffe på åpningsfart er ofte det vanskelige i løp og vinnere finner man uten unntak alltid blant dem som legger seg i rygg. På bildet over havnet Frew i tet 41 sek bak i mål. Her foran Per Christian Bårhol fra Spirit som havnet 17 sek bak vinner i kvinneklassen Tuva Alme i målRepresentanter for Stavangers storklubber Spirit, Skjalg og GTI langt fremme fra start, men løperen bak Spirits Oda Lundeby i mørk blå singlet var en av gårsdagens store sensasjoner.Dagens sensasjon på herresiden Tom Eirik Kristensen Håland, Grødem Ruuners løper inn til oppsiktsvekkende 4.plass på oppsiktsvekkende tid 24.00. Med 26.29 fra fjorårets løp har han forbedret seg med 2,29min, det er jo litt av et skrell da!


Som krumtapp for regionens nå etterhvert største mosjonsklubb Grødem Runners som stilte med hele 22 påmeldte hvorav 21 stilte til start er Grødem langt flinkere på oppslutning enn Spirit med 13 fullførende, GTI med 12, Sandnes 8 og Skjalg 5.


Grødem Runners har virkelig satt den grønne byen Randaberg på kartet og innsatsen er gitt anerkjennelse som førsteoppslag på nettavisen Randaberg24.no idag.


Start halvmaraton hvor man ser det samme igjen. Rutinerte 49 år gamle Tom Ole Dalsrud på 4.plass fra start og for å få Tom Ole til å ta tet i et løp tror vi bare fullstendig stopp kunne ha ført frem. Har man til hensikt å vinne et løp legger man seg bak. Ferdig snakka.


Men er man mosjonist er man ikke villig å ta lærdom verken av hvordan Jakob Ingebrigtsen eller hvilken som helst andre vinnere legger opp sine løp fra start.


Her den triumferende Tom Ole Dalsrud, sjef på legevakta på Stavanger Universitetssykehus kanskje dagens gladeste over å vinne og tiden 1.14.48 er faktisk en supertid for en 49 åring. -Skal vi si tiden tilsvarer en tid på 1.11 tallet i et Grue halvmaraton (1.mai) eller et Valencia om han tok seg tid til en så lang reise?


Så er det gledelig at løp som Hålandsvannet halvmaraton også appellerer til mosjonsløpere fra nordfylket. Vivian Kyte, Stegaberg IL på 5.plass med 1.39.12


Geir Dybdal fra Kopervik 2.plass kl 55-59 år halvmaraton 1.49.03. Men hør på denne:


I København søndag 5. mai løper han sitt maraton nr 100, blir medlem av den legendariske 100-klubben!


471 visninger

Comments


bottom of page