top of page

Henrik tilbake, nå blir det liv!


Overdådig Filip i terreng NM, vel så gledelig - nå er også Kong Henrik tilbake....

Pioneren fremfor noen for de ufattelige fremganger norsk friidrett har opplevet seneste år er Henrik Ingebrigtsen.


I tidenes superform måtte han bryte 5000m i sesongens største kvalitetsstevne i Monaco. I år fikk han løpt rekordfort (13.32) under gateløpet Forus Perseløp 20.mai. På bane fabelaktige 4.53.72 på 2000m da Team Kenya ble knust av Team Ingebrigtsen under Impossible Games.


"Dett va dett" sesongen 2020. Ellers bare trening. Hver dag. Ingenting stopper Henrik


Nok en sesong med prøving og feiling. Henrik presser kroppen så til det ytterste at skader kommer som lyn fra klar himmel.


Og så følger nytt kapittel:


Hver morgen opp før kl 06 for å løpe en times økt i vann. Ukesvis. Så spennende, prøv hvem som vil. Nesten helt ufattelig er han igjen tilbake.


Fordi han elsker å konkurrere, faller det ikke inn en tanke om at

"kanskje eg dride meg ud" ?


Henrik følger Nikes slogan: JUST DO IT. Det er slike gutter Norge vil haNM TERRENGLØP LANG LØYPE - SKIEN IDRETTSPARK SØNDAG

Med Henriks historie er det til å forstå med forsiktig åpningsfart. Slik det ofte legges opp når det arrangeres terreng mesterskap på distansen 10km, legges det opp til en 2km rundløype.


En fabelaktig flott variert runde. Terreng NM på våren er ofte tilrettelagt i relativt lett terreng hvor mellomdistanseløpere gjerne markerer seg. I langløype NM er det langdistanseløperes bord. Mot Team Ingebrigtsen er man sjanseløs uansett. Denne gang var det Filip som lekte med konkurrenteneFOTO: Geir Eikeskog


Sterk avslutningsrunde av Henrik søndag. Slik det alltid er. Slik det også var i Perseløpet på Forus. Henriks varemerke, uimotståelig i en sluttfase. Hvis han er i stand til å gå eller løpe.


7.pl. i NM 10km terrengløp i en nasjon hvor 8 løpere er blant Europas 30 beste på 3000m i år


Når Hytteplanmila frister med en rett fremover 10km trasé med tilsammen 3 svinger, er dette kriteriet som skal til for å holde flyt og dermed kunne utfordre Valencias rekordløype hvor 10 av verdens 12 raskeste gateløp tider på 10km skriver seg fra.


Når nordens beste gateløpere førstkommende helg inntar Hytteplanmila vil Valencias super tider utfoprdres. Når ellers store deler av landets distanseelite deltok sist helg i Norgesløpet på Jessheim (5,10 og 21km), er dette trolig grunnen til at mange uteble fra årets terreng NM.

Primo oktober er dessuten perioden hvor mange har sesongpause mhp konkurranser


Startnummer 32 (bak) en av årets nye stjerneskudd - Magnus Tuv Myhre (20 år) fra Brandbu.


Sko revulosjon eller ikke revulosjon, gode prestasjoner oppnås utelukkende som resultat av skikkelig tøff kontinuerlig over tid. Magnus Tuv Myhre nevnt over tok søndag sølv i terrenget


Kun rekordsetter Sondre Nordstad Moen fikk underkjent sin tid i Stadionmila, Kristiansand 7. august da "hele Norge" perset på 10.000m. Få timer før løpsstart i Kristiansand ble forbudet mot å løpe med "dopingsko" eller skotyper med dokumentert stor gevinst presentert av det internasjonale friidrettsforbund.


Tider oppnådd med ulovlige sko skulle ikke godkjennes etter dato forbudet ble publisert. For NFIF ble det en umulighet å saumfare nærmere 100 par sko i etterkant, derfor er team GTI blant de heldige som fikk sine tider godkjent i Norges statistikkene. Håvard Øglænds gode tid ble forøvrig oppnådd med piggsko godkjent for bruk


FOTO: Samuel Hafsahl, Kondis


I perioden mai-juli løp Magnus Tuv Myhre tre 5000m løp på bane på mellom 13.56-14.04. I Kristiansand løp Tuv Myhre 10.000m på fantastiske 28.48.56 under vindstille sent på kvelden vær, nærmest perfekte forhold med fartsholdere og alt som skal til. Vi vet ikke hvilke skotype Tuv Myhre benyttet, men å gjøre sammenligninger fra løp til løp blir alltid krevende


FOTO: Samuel Hafsahl, Kondis


Tilsynelatende, dersom rundløypa virkelig holdt de oppgitte 1960m er det et kanonløp vi fikk se søndag av Filip Ingebrigtsen, gjennom alle tider den neste norske terrteng EM gullvinner i klasse menn senior. En teknisk løper av rang.
77 visninger

Comments


bottom of page