top of page

Holmenkollstafetten 14.mai - København 18.september - klubbens 2.fellestur klar


"Probably worlds fastest halfmarathon course". Som i 2019 Spirits felles utenlandstur blir i år lagt til København.


- Takket være flott innstilling blant medlemmene til å jobbe dugnad ifm med gjennomføring av klubbens større mosjonsløp, blir det noen kroner til overs.


Som takk for medlemmenes innsats vil klubben gi noe tilbake - hvert år eller annethvert år organiseres felles tur utenlandsSilje Torsvik i sportslige utvalg har idag lagt ut detaljer rundt turopplegget på Facebook.


Facebook gruppa åpen kun for medlemmer som har betalt full medlemskontingent. Vi er her et godt stykke fra sentrum i København. Hotellet Silje har funnet frem til ligger ca. 2,5km fra startsted som faktisk også ligger langt oppe i byen

Bildet ovenfor og dette bilde er fra en bydel lengst syd i byen hvor 12km merket passeres. Vi ser flaggene dag før løpsdag indikerer nesten vindstille, mens det løpsdagen i fjor var såpass heftig vind nettopp her at løpere liggende alene i front kan ha tapt rundt 30 sek i sluttid.

Zerei leverte et strålende halvmaraton da han løp inn til 5.plass i fjorårets "Copenhagen Half Marathon". Årsbeste i Europa, gjennom alle tider 9.beste tid av en europeisk løper.

Vi var her i 2018, 2019 og 2021 og registrerer at løpstraséen presentert ifm halvmaraton VM i 2014 hvor så vel toppløpere som breddemosjonister knuste egne tidligere bestetider såvisst fortjener ordene det europeiske friidrettsforbunds talsmann startet teknisk møte med i 2019


Men som i Valencia, Berlin eller Sevilla, selv om traséen har få fartsdempende krappe svinger er det kun når vinden eller høy fuktighet holder seg borte at det er mulig å løpe veldig fort.


Ja, dersom sluttider og tempo underveis var det viktigste ved slike felles klubbturer....

Det kan virke trangt om plassen ut fra start men litt lengre ut i løpet som her ved ca 16km er det såpass god spredning at løperne til og med får øye på sine fans langs løypa

Spirit sjef Yvonne i godt driv mot mål i 2019


Slik ser det ut 100m før mål med "Parken" byens kjente fotballstadion til høyre

Steven blant et 20 talls Spirit løpere som deltok i København i 2019


København har diverse å by på. Her ei bule like ved Hovedbanestasjon.Gunnar Aarseth, en av klubbens fire vegger, en lojal klubbentusiast av rang. Fornøyd etter å ha løpt sesongens noen og tyve halvmaratonløp i København.


Årsplan for Gunnar frem til 2019: 25 fullførte halvm. Det var Gunnar som ordnet med HOKA sponsoravtale med klubbens profilerte ultraløper Mari Mauland. Gunnars stadige besøk på Sport1 Sola Sport og Fritid har også bidratt til at også klubbens sterkt voksende mosjonsløp har ledet til langsiktig sponsoravtale med HOKA.

170 visninger

Comments


bottom of page