top of page

Holmenkollstafetten 4.mai 2024 med håret mål for herrelaget: vinne menn senior og opprykk elite


Et toppet lag bestående av de beste junior, senior og veteraner synes være klar for opprykk elite også på herresiden. Dette forutsetter imidlertid at København maraton droppes samme helg.


Det andre spørsmål som melder seg med vel 6 måneder igjen til avreise er om Spirits flunke nye jentelag greier mobilisere til samme, slik at vi til neste år har tre lag i eliteklassene?


Ovenfor vises Spirits elitelag 2022 som løp på 65.01. Seks av jentene deltok ikke på årets lag og når vi vet at det jevnt over har vært 10-12 nye jenter på trening hver uke som alle holder solid nivå, er vi ikke langt unna tallet 15 som kreves for å danne nok et slagkraftig lag

Bak suverene Vidars vinnertid 1.08.52 slåss i år tre lag om 2.plass i klasse kvinner senior som gir opprykk elite


- Svorkmo 1.09.53

- Nesodden 1.09.58

- Andebu 1.10.02


Det skilte altså hhv. 5 og 9 sekunder mellom opprykk elite og dette å fortsette å løpe kvinner senior. Og klubben har egentlig løpere til tre fulle damelag dersom alle stilte seg disponibel


Ved siden av maraton- & ultraløpere som Anja Kristin Lindanger og Linnéa Valhovd Hove har følgende 21 stafett aktuelle kvinner oppsøkt Vannassen treningene etter sommerferien 2023:


- Andrea Sætre

- Anne Braut

- Anne Jorunn Hodne

- Anne Serine Ognedal

- Hanne Sande


- Helena Hope

- Hilde S. Sætre

- Karoline Lien

- Luz Angela Meza

- Linda Lundmark


- Maren Mjåtveit

- Mari Hellvik Kvadsheim

- Nina Søndenå

- Oda Hove

- Oda Lundeby


- Silje Gundersen

- Silje Milenkovic

- Silje Torsvik

- Siri Vaule

- Victoria Skjelstad Fritz


- Yvonne Smith


Så har vi ytterligere 19 jenter/kvinner som enten har deltatt i Holmenkollstafetten eller NM for Spirit seneste to år eller fremstår som nye spennende deltakere:


- Bente Gyland

- Gro Anita Tollefsen

- Hilde Vaaga

- Janne Elin Vatnaland

- Jorunn Beate Randeberg


- Julie Aspesletten

- Julie Bøtun

- Karoline Dahle

- Kristin Samdal

- Kristin Vabø


- Lucia Thomassen

- Mari Arnestad

- Mari Nustad Mauland

- Maria Wiig

- Marit Rossing Hatlestad


- Mathea Melberg

- Nina Kristin Holta

- Sara Aarseth

- Sydney Zywicki

SPIRIT GUTTER OG SPIRIT MENN - Junior, senior 1, senior 2, veteran og superveteran lag?


Her Spirits 1.lag menn senior fra 2022 som med tiden 57.17 tok en 8.plass og var 2.47 min fra opprykk elite. Samtlige har langt mer inne dersom målrettet trening mot stafett ble utført.


Det kan i denne forbindelse nevnes at Einars første treneroppgave var bedriftslaget Norsea bil som i sin tid på tidlig 80 tallet flere ganger gjorde runden på mellom 54 og 55 min, tider som holdt til to 13.plasser i en - den gang - prestisjetung bedriftsklasse.


Forskjellen var at dette laget to ganger i uka var samlet på Gamlingen til spesifikk målrettet trening mot Holmenkollstafetten. Kun 1 eller 2 hadde bakgrunn fra friidrettsklubb og det var en særdeles dedikert gjeng løpere som tok buss eller tog i samlet flokk til Grand hotell, Oslo

Bak eliteklassene som starter kl 1400 (damer) og 1415 (herrer) starter menn senior og junior kl samtidig fra samme strek. Bildet viser start 1.etappe i 2022.


I år vekslet Spirits Dennis Ravndal på 3.plass og hadde kun Brandbus 3.37.89 løper Magnus Tuv Myhre samt 1.45.75 løper Ole Jakob Høsteland Solbu fra Ås foran seg til veksling.


At det er prestisje i å vinne 1.etappen vises ved at Brandbu og Ås begge valgte å sette opp sine VM løpere Tuv Myhre og Høsteland Solbu på startetappen og hvor begge løp sine 1200 på 2.52 og med Dennis Ravndal kun 14 sekunder bak på 3.plass


Dennis har utviklet seg fint etter megaetappen i Holmenkollstafetten og gleder seg allerede til ny duell lørdag 4.mai

Selv om lagledelse gjerne ønsker å låne noen av veteranlagets kjappeste til et toppet lag i klasse menn senior bør mulighetene for seier også i veteranklassen være tilstede. Fordi flere stadig blir lovlige som nye 35 åringer til neste år samt at årets relativt slappe 59.14 absolutt bør være en tid mulig å forbedre? Gutta boys kan ikke leve med to 2.plasser og komme til mål kun 2 sek fra seier, eller?

Det er mer på det uvisse om klubben greier mobilisere et slagkaraftig juniorlag til neste års stafett. Rekruttering på mellomdistanse gutter har ikke vært all verdens i Rogaland siste år og utenom Spirit er ingen klubber i nærheten av å kunne stille en 15 manns tropp.


Laget som vises over ble nr 2 i juniorklassen i 2022, mens årets lag tok en suveren 1.plass. Så for unge talentfulle gutter som leser denne sak og som er født mellom 2009 og 2003 og som ønsker en plass i solen er det bare å melde seg interessert innen 31.12. som er fristen for evt. klubbskifte til fylkets klart beste juniorlag

236 visninger
bottom of page