top of page

Impossible Games, Stavanger Maraton og 40 påmeldte til sesongåpning 800m mandag


Filip Ingebrigtsen har en norsk rekord på 1000m på sin bestillingsliste, etterpå "landskamp" mot Kenya mot bl.a. verdens klart beste mellomdistanseløper i fjor


- STAVANGER MARATON - begrenset deltaker antall og i grønn utgave - mer nedenfor

- COOP JÆRCUP (Sandnes) - nær fulltegnet - mer følger nedenfor

Vinnerskallen Henrik sjarmerer folk i senk hver gang han befinner seg på en friidrettsbane. På sin hjemmebane i Sandnes bidro Henrik m.fl. til nesten fullt hus under E-Cup finalen i august. Med sin åpenhet offensive stil er han sammen med team Warholm en gudsgave til friidretten


Vi starter vår forhåndssak rundt en forhåpentligvis stor norsk friidrettsdag med litt mer Henrik


Nettopp under fjorårets Diamond League på Bislett fikk Henrik den store bekreftelsen på at han fortsatt har mye ugjort som en topp internasjonal idrettsutøver.


Som alle vet, det er Henrik som brøytet vei for eventyret Team Ingebrigtsen. Tross usikkerhet om han i det hele tatt kunne løpe, dundret Henrik til med solid norsk rekord på 3000m og en eksklusiv 4.plass mot den ypperste verdenselite. Etterpå autograf til samtlige autografjegere


Til Egil Ø. Nærland i Stavanger Aftenblad røper Henrik litt rundt hvilke rundetider team Ingebrigtsen har operert med under oppkjøringen til 2000m duellen med "Team Kenya"


Klippet fra Stavanger Aftenblad:


Norge mot Kenya

2000 meter er lagt opp som en lagkamp mellom Norge og Kenya, der kenyanerne løper hjemme i Kenya. De tre beste sluttidene bli lagt sammen og avgjør hvem som vinner.

– Vi er ikke ferdig tenkt, men nærmer oss. Vi ønsker å gjøre det som gir oss den beste gjennomsnittstiden, forklarer senior.

Marius Bakkens norske rekord på den noe uvanlige distansen 2000 meter lyder på 5.01,48.


Bislett Games

Hva: Diamond League, årets stevne døpt Impossible Games.

Sterke navn som Armand Duplantis, Karsten Warholm, Amalie Iuel, Sondre Norstad Moen, Theres Johaug, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Daniel Ståhl og Ola Stuenes Isene er på plass.

Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen får sterkest konkurranse når de møter Kenya med VM-vinnerne Timothy Cheruiyot og Elijah Motonei Manangoi samt Vincent Kibet Keter til lagkamp på 2000 meter.

Per Svela, Narve Gilje Nordås og sprinteren Mathias Hove Johansen er lokale innslag ved siden av Team Ingebrigtsen.

– Målet må være tre stykker Ingebrigtsen under 5.01, sier nestor Henrik Ingebrigtsen til Aftenbladet.

– Dessuten skal Filip ta Vebjørn Rodals rekord på 1000 meter, sier trenerpappa Gjert Ingebrigtsen.

Rodals rekord lyder på 2.16,78.– Har god følelse for Filip

– Jeg har en veldig god følelse for Filip, han presterer utrolig på trening, sier trenerpappaen uten å nevne noe konkret. Aftenbladet er kjent med at Filip løp ekstremt fort på 600 meter forrige uke. Så fort at treneren har tenkt en ny tanke:

– Hva om vi dyrker ham som 800 meter løper. Det kunne vært interessant, og 1000 meter vil i alle fall passe. Han skal gjøre mye rart hvis han ikke setter norsk rekord på Bislett, mener senior.


Henrik Ingebrigtsen forteller at treningen har gått på skinner for brødrene denne koronavåren. Selv er 29-åringen skadefri for første gang på flere sesonger.

– Jeg mangler ennå litt på toppfarten til Jakob og Filip, men nærmer meg og venter at jeg løper fortere på Bislett nå enn jeg gjorde på 1500 meter i Stockholm på samme tid i fjor, sier Henrik.Svela og Gilje Nordås gir drahjelp

Team Ingebrigtsen har med hele treningsgruppen under Bislett Games, det betyr at Per Svela og Narve Gilje Nordås også løper 2000 meter.

– Vi bygger lag. Narve og Per er en del av treningsgruppa, derfor er det viktig at alle er med til Bislett. Vi har ikke gjort det før, og det kan være utfordrende å få individulle utøvere til å kjenne lagfølelsen, men gruppen jobber godt sammen, sier Gjert Ingebrigtsen.


Per Svela til venstre, Henrik Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås hører alle til Gjert Ingebrigtsens treningsgruppe, og alle løper 2000 meter på Bislett torsdag kveld. Foto: Egil Ø. Nærland


Henrik Ingebrigtsen sier at det blir viktig å treffe på farten de tre første rundene.

– Klarer vi det, er mye gjort, vurderer han, og setter sin lit til Svela og Gilje Nordås som skal være fartsholdere. To gutter med stor kapasitet.

– Narve løp 1200 meter på 2.57 under en test med Gjert forrige uke. Det er voldsomt bra, mener Henrik om tiden som ville vært 3.45 på 1500 meter.


Europarekord

– Jevne runder á 60 sekunder gir en sluttid på 5.00. Hva tenker du om det?

– I så fall får vi alle under den norske rekorden. Klarer vi jevne runder på 59, vil en tøff sisterunde ned på 54 blank, lede til europeisk rekord, altså under 4.51,00. Det er noe i bakhodet mitt som rører seg om Europarekord, sier Henrik Ingebrigtsen.

Treneren er ikke fremmed for tanken om Europarekord han heller:


Jakob er favoritt

– I så fall er nok Jakob den sterkeste over 2000 meter akkurat nå, men jeg utelukker ikke at Filip kan ta det, sier Gjert Ingebrigtsen.

Han tror den europeiske rekorden er innen rekkevidde hvis det går jevnt fort i fire runder.

– Jakob er i stand til å dra inn en drepende sisterunde, men noen ganger blir han ivrig og vil sette fart underveis også. Det er en utfordring, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Filip Ingebrigtsen får Bislett-kveldens tøffeste program:

· Klokken 2005 løper han for rekord på 1000 meter.

· Klokken 2050 løper han 2000 meter.

– Det bør gå fint. Han rister for av seg


(sitat slutt)Klokken 20.05 løper Filip Ingebrigtsen 1000m. Såpass tidlig i juni måned vil spørsmålet alltid være hvor mye henger hans hvert år tilbakevennende allergi utfordringer igjen i kroppen?


Egentlig er Filips fartsgrunnlag på 800m noen sekunder for svak til å utfordre en norsk rekord på 1000m satt av en OL gullvinner som mange mener har levert gjennom alle tider Norges beste idrettsprestasjon uansett idrett.


Det fortelles fra treningsfeltet at Filip nå har gjort noen superraske 600 metere.


At vi skal få verdens beste notering av Warholm, norsk rekord på 1000m og til og med mulig europarekord påp 2000m er nesten for mye av det gode. Men det er noen av landets største ambassadører for norsk idrett som nå for alvor skal sesongåpne.


Greier vi vente til det begynner?
BEGRENSET DELTAKELSE I STAVANGER MARATON, MEN DET BLIR LØP !

STAVANGER MARATON

Det er nylig bestemt at vi i år får en spesial utgave av løpene. GTI har avventet myndigheters avklaring på i hvilke omfang tidligere større arrangement kan gjennomføres og har landet på en grønn miljøutgave av løpet hvor 3-sjøers løypa i sin helhet tas i bruk i et to dagers tilbud.


Stavanger Maraton avvikles på opprinnelig oppsatt dato, dvs med bl.a. følgende endringer:


  • 5km avvikles ikke

  • Start / mål flyttet fra sentrum til Tjensvoll

  • Halvmaraton avvikles lørdag

  • Helmaraton avvikles søndag

  • Maks deltakere 200 lørdag og 200 søndag

  • Løper du maraton spanderer arrangør GTI t-skjorte gratis

  • Halvmaraton løpere får anledning kjøpe t-skjorta til røver pris

  • Også startkontingent er lav


På løpets hjemmeside vil man finne opprettet en egen boks hvor flere detaljer fremgårCOOP JÆRCUP MANDAG 15.JUNI - SANDNES STADION

Tidlig morgen torsdag var det alene på 800m påmeldt hele 40 løpere.


Skjalg, Sandnes og Bryne med flere har startet opp øvelsesgrupper innen kast i et samarbeid som kan lede til at vi kan få se en ny generasjon friidrettsutøvere fra Rogaland som kan ta opp kampen med andre kretser også i tekniske øvelser


Fra gårsdagens kretsstevne i Haugesund (komplett resultatliste i sak nedenfor) registrerer vi sterke resultater fra en ung Sandnes jente vi senere vil komme tilbake til i en egen sak. At det gror også i tekniske øvelser er meget gledelig.


(ps. å kaste diskos er kjempemorsomt, og helt flunke nye spyd ment for unge jenter & gutter er blant utstyret også Spirit friidrett har liggende omhyggelig lagret)Hans Petter Aakre til høyre løp 800m på 2.05.62 innendørs i år. Fem påmeldte løpere til 800m mandag har løpt fortere men ingen har så langt kommet seg under 2,00. Totalt alle klasser er det 22 påmeldte i gutte- og herreklassene.


Så blir igjen spørsmålet:


Skal vi se bare feige gutter som venter på hverandre og dermed eventuelt gleder seg over å vinne en spurtduell, eller skal vi etterhvert få se hva som egentlig er kapasiteten til kretsens nestbeste mellomdistanseløpere?Skjalg arrangerte kretsstevne 2.juni. Kristin Vabø foran blant flere nykommere i Spirit som for første gang forsøker seg på et baneløp ute. Opplevelsen gav mersmak, og nå har Kristin gått til innkjøp av piggsko som hun prøvde for første gang i går.


Og slik vi forstod ble de første stegene med piggsko en himmelsk flott opplevelse. Nå får vi håpe på at skoa bare helt gradvis tas i bruk nå helt i starten

107 visninger

Comments


bottom of page