top of page

Ingen smitterisiko under mosjonsløp - og informasjon Wang toppidrett, Wang Ung


Kanskje når man samles før eller etterpå, men det er jo mulig å løse....



Lørdag avvikles Karmøy Maraton. Breddeidrett er ikke lov for voksne over 20 år. Dersom man overholder 1 meters regelen er det gitt unntak for grupper inntil 10 personer og ellers streng lovgivning som at foreldre/ foresatte/ikke-aktive trenere ikke har adgang til tribuneplass til klubbtrening i Sandneshallen


Men dette reglement gjelder inne idrett, ute kan mosjonsløp fortsatt arrangeres

Hysteriske formaninger og misoppfatning av hvilke regler som gjelder har jaget idretten i hjemme-fengsel i stedet for oppfordringer om et liv i aktivitet ute



Å kunne få starte i et større bymaraton, å til og med komme på pallen kan utløse muskel spill av en annen verden. Men hallo, det er ikke mulig å bli smittet selv om 200, 600 eller 1000 får lov å løpe et mosjonsløp.


So, just do it !



Pål Isaksen og Lars Christian Blåsternes er begge klar for lørdagens Karmøy Maraton hvor 151 løpere er påmeldt helmaraton og vel 200 påmeldt halvmaraton. Med alle løps standard 10-20% nowshow eller DNS som fremgår av en resultatliste, så vil arrangørene på Karmøy ligge greitt innafor dagens begrensninger innen gjennomføring mosjonsløp


Og vi er sikker på at når Åsebøen Uniteds dyktige arrangørstab med dets avbalanserte rolige leder Geir Olsen i spiss planlegger gjennomføring, vil vi se smittevernansvarlige som passer meteren. Dersom det da fortsatt skulle være noen idioter igjen der ute som ikke skjønner hva de gjør når de kun tenker at "jeg har mine egne lover"



Selv om så vel fotball, håndball og hockey spillere dundrer i hverandre med svette susende rundt ørene, så må vi vanlige dødelige vente enda noen måneder med nærkontakt.



Det er jo ikke ute i løypa at smitte kan overføres og alt det andre er arrangører flinke nok til å mestre. Her holder vi ca. meteren men dette var før verden ble unnfanget en pandemi



FOTO: fra Stavanger Maraton 2017


Sør-Korea har 10 ganger så mange innbyggere som Norge og var et av de første landene som fikk stort utbrudd av viruset i januar. Landet har nå drøyt 29.000 registrerte smittetilfeller totalt. Norge har over 30.000. Kilde: Aftenposten 20.11.20


Vi kjenner til at ordet disiplin etterleves i et helt annet format på det asiatiske kontinent enn i Skandinavia hvor samfunn med uendelighet av velferdsgoder bestrebes, velferdsgoder som i neste omgang leder til uønsket adferd og der gjennom ukontrollert smittespredning


Kondis publiserte nylig funn fra en større smitteundersøkelse i japanske massemønstringer i perioden 1.juli til 4.oktober. 570.000 løpere og over 100.000 funksjonærer i 787 nasjonale løp ble testet og det ble gjort kun 1 funn Covid 19.


Svenske "Orienteringsmagasinet"var først å publisere undersøkelsen og statsepidemiolog Anders Tegnell hadde følgende kommentar:


"Det er ikke så overraskende. Vi har alltid sagt at i utendørssport der en ikke er spesielt nær hverandre, så er det åpenbart veldig liten risiko". Og "såvidt vi vet er det ikke rapportert om smittespredning i norske eller svenske løp"



Fire dager før løpsstart på Karmøy melder yr tilnærmet vindstille fredag og relativt lite vind også på løpsdagen lørdag. Kristoffer Nordhus fra Haugesund som etter 5 år i Spirit i år løper for HIL skal debutere på helmaraton.


Spør man den alltid så nøkterne Kristoffer om hvordan han tror dette vil gå vil svaret være:


"nei, dette vil nok ikke gå i det hele tatt, jeg har en tidenes sjanse til å drite meg totalt ut"



Og dersom det vil bli gitt utreise tillatelse fra et fortsatt smitte opphetet Oslo, vil vi trolig få se Thomas Asgautsen på Karmøy Maratons halvmaraton i en tøff pallplass duell mot bl.a. Ole Mikal Tørsdal og Tedros Haile begge NM deltakere fra HIL.



Hei, klubben!

Vedlagt lenke til informasjon om WANG Ung Stavanger. Siden åpent hus for Ung ble avlyst, har vi laget denne til de som er interessert.

Åpent Hus for WANG Toppidrett går som planlagt: torsdag 26.11 kl 17 – 19.

__________________________________________ Med vennlig hilsen Tor Einar Refsnes Toppidrettssjef Stavanger





110 visninger
bottom of page