Jakob Ingebrigtsen: løp helt alene til ny Europarekord 3.28.68 - da harene åpnet på vanvittige 52.2!

Jakob dro med seg Filip i jevn fart til norsk rekord 3.30.00 og ble tidenes raskeste europeer. Mo Farahs europarekord 3.28.81 fra Monaco (2013) slått. Super 3.30 løp også av Filip

Gjert til Friidrett.no : "Henrik fikk en kjenning under foten i morges. Fikk behandling, prøvde å løpe men kjente det underveis. Nå følger ny behandling" (Henrik brøt 5000m løpet)

Utover Joshua Cheptegei, Ugandas verdensrekord på 5000m (12.35.36), Karsten Warholms utklassing på 400m hekk (3/10 sek bak v.rek) og Timothy Cheriouyts 1500, ble det igjen Team Ingebrigtsen som stjal overskrifter da sesongens største stevne ble avviklet fredag i Monaco

I Ullensaker Kisa drakt løp ellers teamets 5.mann Per Svela fra Bjerkreim også et heroisk løp da han perset med over 11 sekunder på 5000m

Narve Gilje Nordås deltok ikke under drømmekvelden i Monaco, men har bekreftet sin plass som del av Team Ingebrigtsen. Som den rolige kontrollerte fartsholder fulgte Narve oppsatt plan helt prikkfritt, ble den egentlige sjefarkitekt da Team Ingebrigtsen utklasset team Kenya under "Impossible Games" årets første Diamond League stevne på Bislett

Like før start fikk Per Svela startplass i et Diamond League stevne. Det ble det internasjonale gjennombrudd. Et rødfarget Monaco hindret NRKs faste ekspertteam å følge løpet fra Stade Louis. Og når TV dekningen med unntak startfasen helst fokuserer utøvere på rekordjakt, ble Svelas utrolige løp noe det øvrige publikum først ble oppmerksom på da resultatene forelå.

Tid 13.23.07. Hvor skal det ende eventyret Team Ingebrigtsen?

Filip Ingebrigtsen:

"Vi la en plan om å løpe på 3.30 og løpe så jevnt som mulig. Vi visste ikke hva de andre stod for siden det ikke har vært større konkurranser. Det var ganske uventet at Cheriouyt var så sterk etter at vi knuste dem sist vi møttes. Men utrolig hva 2 mdr trening gjør for ham. Han må være lettrent" (sitat fra intervju med NRK)