top of page

Julie Aspesletten, Mjøsbyenes distanse- dronning; "Tour of Mjøsa" landets første etappeløp

Erik Udø Pedersen og Julie Aspesletten sammenlagtvinnere da landets første etappeløp ble avviklet i helgen. FOTO: Arrangørfoto / Facebook

5km skulle løpes i Moelv, på Gjøvik og Hamar samt avsluttende motbakkeløp i Lillehammer. Bildet viser tett spurtduell på 2.etappe i Gjøvik hvor Julie etterhvert får kastet seg 2 sekunder foran Ania Zielinkiewics. Polske Ania som represnterer Lillehammer står med sterke årsbeste som 2.13.19 på 800m og 4.33.26 på 1500m.

Julie fikk stryk med fattige ett sekund i både første og andre løp. En ny råsterk 14 åring fra Raufoss er suveren i sin årsklasse på flere distanser og stakk fra i spurten mot mål i Gjøvik

Her Malin Hoelsveen 14 år fra Raufoss. Under Veidekke lekene på Lillehammer i juni løp hun 1500m på råsterke 4.35.39 og ble nr 2 bak polske Ania Zienlinkiewizc vinnertid 4.33.26. Malin er i år over 10 sekunder bedre enn nestbeste norske jente 14 år på 1500m

Vi får krysse fingre for at Malin fra Raufoss ivaretas av dyktige ledere/trenere slik at hun klarer å komme gjennom den ekstremt utfordrende overgangsperiode fra ung til eldre tenåring.

23.juni i år løp Malin 800m på 2.11.34 på Lillehammer. Blant alle junior og seniorløpere som satser på 800m - friidrettens kanskje klassiker distanse i ung alder - er det kun 14 jenter som i år har løpt fortere på 800m.

I Nesbyen 6.juli i år under "Norges raskeste 5km" påtraff vi første gang Raufoss jenta Malin. Beskjedent steg hun opp på seierspallens 2.plass etter gode 17.36 på kontrollmålt helt flat 5km

Nesbyens 5km nesten helt lik 5km traséen langs Solastranden som arrangeres av Spirit sent mandag kveld den 9.september. Også dette en rett frem løype nesten uten skarpe svinger, også dette en 5km kontrollert av Kondis autorisert løypemåler.

Fjorårets store deltakerøkning synes å øke også til dette årets 3.mosjonsløp i Spirit regi.

Og før dette 5km løp teller vi foreløpig rundt 30 påmeldte Spiritløpere til Stavanger Maraton lørdag 31.august i sentrum. Bare å avsette dagen, en festdag for løpere på alle nivå fra tidlig morgen til sent på kveld

Julie Aspesletten som i likhet med flere av Spirits utenbys løperjenter følger et opplegg i regi av løperlegenden Ingrid Kristiansen har etter helgens sammenlagt seier tatt et nytt fint steg i sin foreløpig relativt kortere karriere på godt nasjon alt nivå

Heroisk kjemping i grusom varme på 5000m i Hamar NM og tilsynelatende god restitusjon i etterkant har ledet til at Julie kunne legge bak seg størrelser som mangeårig norsk mester på maraton og halvmaraton Marthe Katrine Myhre med 35.52 i fjor og 36.04 på 10km i år.

Thomas Asgautsen løp ikke full konkurranse men var kun 39 sekunder bak Erik Udø Pedersen på løpsseriens første 5km hvor Erik Udø fikk noe konkurranse fra ex toppløper Vegard Ølstad

Udø Pedersen 15.11, Ølstad 15.28 på 2.plass mens Asgautsen tok 4.plass på 15.50. På 7.plass fulgte en av Asgautsens norske maraton konkurrenter Simen Næss Berge med tiden 16.27. Simen løp i år Paris Maraton på 2.28.03. På årets foreløpige norske maratonstatistikk er kun 4 løpere med norsk pass foran

KONDIS har lagt ut denne rapport fra første del av konkurransene Iangs Mjøsbyene .