top of page

Karmøy Maraton: foreløpig flott løpevær meldt også til årets løp, lørdag 23.nov.


Ypperlig løpevær under fjorårets Karmøy Maraton og mange satte ny pers på valgt distanse


- Mats Hauge pers og løyperekord på 10km med 30.23

- Kristine Lande Dommersnes ble beste kvinne på 10km med 35.50.

- Thomas Asgautsen løyperekord helmaraton med 2.34.44


Mens Barneløp samt 10 og 21km starter foran hovedtribunen på Åsebøen stadion i Kopervik, starter helmaraton ved søndre sving. 500m på bane før man svinger sydover "Austreveien" mot Skudeneshavn og i mål har fulgt riksveien rundt øya.


Spirit Stavanger Friidrettsklubb var sentralt med i løpets etableringsfase og formell arrangør første to år 2013 og 14. Inger Elisabeth Mæland som startet å løpe konkurranser høsten 2015 vant suverent løpets helmaraton i 2015.


PÅMELDING / INFO: http://www.karmoymaraton.no/

Thomas Asgautsen som i helgen løp 10km på Jessheim ses her fra start i fjorårets Karmøy løp hvor han vel 400m etter start tar igjen løpere med 1 runde. Kun 20 dager etter sitt 2.29.53 løp i Frankfurt, løp Thomas sitt 4.maraton på 12 uker på sterk ny løyperekord 2.34.44Et sted mellom 25-30 Spiritløpere ventes å delta på Karmøy lørdag hvor helmaraton har start kl 9.30. Deltakere som teller antall fullførte maraton mer enn å løpe, har mulighet å starte litt tidligere for å kunne rekke mållinjen mens det enda er stor trafikk / mange tilstede ved mål375 startende i 2017 og 363 fullførende i 2018. I år ligger man godt an til deltakerrekord idet løpet allerede har 356 påmeldte. Barneløp uten tidtaking og dermed noe uvisst antall er ikke medregnet i nevnte tall. I underkant 100 unger er et ca. antall som er med


Bildet viser til høyre Nils Haktor Bua, tidligere vinner på helmaraton og som i årets Karmøy løper halvmaraton. På denne distansen er han en av foreløpig 8 påmeldte i oransje og blant altfor mange som helt unødvendig må vente med påmelding. Egentlig helt tøvete.


I midten Stein Erik Olaussen, Varegg. I 2014 vant han helmaraton i Stavanger på 2.49 talletAnn Kristin Mosbron er med i løpets hovedkomite og viser frem deltakermedaljen fra løpet i 2017. Ny designet medalje hvert år fint lagret i godt oppvarmede garderober på Åsebøen.


Ann Kristin som mener bestemt hun har trappet ned med konkurranser vant i fjor helmaraton og i år leverte hun en flott etappe for Spirits elitelag i Holmenkollstafett.


Maraton NM bronse i 2014 holdt til å sikre Norge lagsølv under nordisk maraton landskamp i Stockholm. Ann Kristin ble individuelt i Stockholm nest beste norske på en sterk 7.plass.

FOTO: Arrangør foto team 2018
FOTO: Olav Engen, Kondis


Med snø/isføre såler under bena ble det spesielt på halvmaraton løpt nesten utrolig fort i helgens Jessheim Vintermaraton. Kondis rapporten nedenfor sier ikke noe om at Thomas måtte en tur innom sykehuset etter fall på glatt underlag.


Men ingen fare, Thomas er ok og blir med Spirit gjengen til Karmøy lørdag førstkommendeSOLASTRANDEN HALVMARATON 11.JANUARFOTO: Guppi Ra


Noen år er det juli temperatur i januar eller september vær som her under "Solnedgangen"


Siste to år har januar løpet vært utsolgt. Nå viser forhåndsprognosene at vi ligger an til rundt 200 flere påmeldte enn på samme tid i fjor med samme markedsføring.


Interessen for løping god133 visninger

Comments


bottom of page