top of page

Klubbtøy, trening i vinterferie, 2021-dato Solastranden, Vienna Dahle 1.13, kurs etc.

Oppdatert: 17. feb. 2020


FOTO: Hans Lie, Stavanger Fotoklubb - SAK OPPDATERT SØNDAG


STERKE NORSKE I BARCELONA HALVMARATON....se nedover i saken...


16.januar er neste års dato for Solastranden halvmaraton.


- Egersund halvmaraton 7.mars vil bli neste større Spirit løpertreff. Tradisjonen tro etterfulgt av felles pizza i okka by.


Samme dag Lerøy samling i Haugesund, en kretssamling for 13/14 åringer og hvor det 2.dag (søndag) er stevne i Deepocean Arena. 1500m blant øvelsene.



Flere stevner innendørs: tirsdag 3.3. ny mulighet å løpe 800m i Sandneshallen (Jærcup III)




FELLESTRENING SPIRIT

Mandag fortsetter vi med å trene utendørs ved Mosvannet hvor første parti løpere møter ved Andedammen kl 1530, og hvor den største gruppa møter samme sted kl 1715. Vi løper langintervall på mandager



SANDNESHALLEN TORSDAGER

Torsdag neste uke utgår fellestrening pga Jærcup stevne. Se mer nedenfor. Torsdag i uke 9 er det vinterferie hvor Sandneshallen normalt er stengt på kveldstid. Vi har imidlertid fått til en hyggelig avtale med hall ledelsen om å få lov å trene, dersom vi rekker å stille fra kl 1730.




TRIMTEX - BESTILLING KLÆR NSTE UKE?




Mange nye medlemmer seneste halvår og denne uka tok vi kontakt med Trimtex, klubbens leverandør av klubbtøy siden oppstart sesongen 2013. Spirit praktiserer samme ordning som IL Skjalg og Sandnes hvor klubbene to ganger hver sesong åpner for å gjøre bestillinger på nett portal. Når vi forhåpentligvis i neste uke har en ny Spirit Trimtex portal åpnet vil denne publiseres på klubbens hjemmeside



LEVERINGSTID, PRISER TRIMTEX

Det er vanlig med 7 ukers leveringstid. Foreløpig er april antydet leveringsmåned. Spesielt klubb jakken har vært populær. Bestillinger for enkeltutøvere ikke mulig å gjøre for klubben. Ettersom tekstiler skal produseres i nøyaktig samme farvekode, de riktige sponsorer profilert osv. krever dette et større volum i bestilling før ny produksjon kan startes.


Pris for jakke var ved forrige levering kr 849 og tilhørende bukse kostet 679. Lang tights 509, kort 330. T-skjorten kostet v/forrige levering kr 407. Mange foretrekker singlet som kostet 356 og som fungerer like bra sommer som på røffe vinterdager med langermet ulltrøye under. Og topper for superraske damer kostet 271. Dette er fitness funksjonelt løpertøy hvor priser alltid vil ligge en del høyere enn masseproduserte tekstiler i hvilken som helst sportsbutikk.



COOP JÆRCUP 20.2. KL 17-21 - Spennende sesongdebut for ytterligere fire Spirit utøvere

Frist påmelding neste innendørsstevne med 800, 1500 og 3000 som valg distanseløp er 15.2. Stevnet avvikles i Spirits treningstid torsdag 20.2. kl 17-21. Klubben får henv. om noen av våre kan hjelpe til med avvikling. Stevnene er for omfattende til at arrangørklubb alene kan greie å forestå avviklingen. Så vær grei ta gjerne kontakt med oss om du har mulighet. Kanskje din tur å være frivillig hvis du ikke selv skal bli med som aktiv?


- Svein Olav Krakstad gjør spennende debut på 3000. Hans Petter Aakre gjør inne debut på 800. På sprint vil Ole Martin Åsland forsøke seg for første gang på 60 og 400 og fra klubbens voksende ungdomsgruppe vil Torjus Lindanger (17) gjøre sine første forsøk på 800 og 3000. For alle debutanter blir det uansett pers og resultater som offisielt godkjennes


- Med 12 deltakere inkl. to etteranmeldte har Spirit også til dette stevne tredoblet et vanlig antall deltakere sammenlignet tidligere års banestevner. Et paradoks imidlertid at ingen av Spirits senior kvinner nominert 1.lag i Holmenkollstafettens eliteklasse er blant disse



VEIDEKKE LEKENE (LILLEHAMMER I JUNI) OG PINGVINLEKENE (BERGEN)

Veidekke lekene på Lillehammer i juni og Pingvinlekene i februar er begge kvalitetsstevner i friidrett, men som alltid har kun et fåtall deltakere fra sør Rogaland. Vestlandets hver sesongs største innendørsstevne startet opp fredag. Marius Øyre Vedvik ny kretsrekord for Hordaland med sterke 7.57.87


Lørdag løp 15 år gamle Marte Hovland fra Vik i Sogn 1500m på 4.46.84. Samme dag løpte 14 år gamle Johannes Sandvik Bø fra Fitjar på Stord 1500m på 4.37.88. Kristine Alne (18) fra HIL forbedret årsbeste fra Sandneshallen med 5,69 sekunder til 4.52.97. Kristine løp i fjor ute på 4.50.23. Innendørs NM gullvinner på 3000 Haugesunds Kristine Lande Dommersnes var kun 3 tidels sekund fra sin 1500m tid i NM da hun løp på imponerende 4.32.83 i et rent sololøp fra start til mål



BARCELONA HALVMARATON - SØNDAG - VIENNA DAHLE TOK EM KRAVET

Vienna Søyland Dahle fra Skjalg er blant en rekke sterke norske langdistanseløpere som ville utfordre halvmaraton kvalifiseringskrav for å delta i sommerens friidretts EM i Paris. Det er nå søndag formiddag klart at Vienna har klart det. Den 28 år gamle Skjalg jenta har flere ganger i 3-sjøers løpet dokumentert at hun har nivå inne for å ta EM kravet 1.13.30. Tidligere pers på 1.14.30 fra København idag forbedret med over minuttet til 1.13.19. EM klar med kjempepers er også Pernilla Eugenie Epland med 1.13.10. På herresiden suste Petter Rypdal også inn på solid pers 1.03.23 - også han klart innafor EM kravet 1.04.30. Eivind Øygard dessverre 9 sek bak EM krav men også han solid løp. Å greie et EM krav er ikke det samme som at man har fått bekreftelse for å bli tatt ut.


Sondre Nordstad Moen 1.01.28 og 4.plass i Verona halvmaraton - i en løype som ikke anses blant de lettere. Sondre tok løpet som avbrekk i forberedelsene til London Maraton om 10 uker



KOMMERSIELLE HENVENDELSER

Klubben mottar ellers en mengde henvendelser fra kommersielle aktører som ønsker å få presentert seg for våre medlemmer. Når vi f.eks. snakker om treningsfaciliteter i forhold til sirkeltrening, styrke, løping på tredemølle mv. er ARENA treningssenter på Viking stadion det senter klubben er tilknyttet og som gis fortrinnsrett ved våre løpsarrangement. En av klubbens største løperprofiler Mari Mauland har vært medlem fra oppstart, er løpinstuktør og flere av byens toppidrettsutøvere trener her


AMBASSADØR AVTALE FOR ZEREI

Daglig leder ARENA TRENINGSSENTER gratulerer Zerei Kbrom Mezngi som ny ambassadør og muligheter å fritt få trene så mye han ønsker ved treningssenteret.



NM i friidrett Sandnes stadion 2017. Mens de fleste av finalefeltet på 10.000 har en eller flere runder igjen løper Zerei Kbrom Mezngi over mål til NM gull med tiden 28.56.95.


Etter overgangen til Spirit fra 1.januar kan det synes som om karrieren kan ha skutt ny fart. På torsdagens intervalltrening i Sandneshallen gjennomførte Zerei sine 16x400 i uanstrengt flott driv.



Klubbskifte til Spirit har ledet til at også Ørjan Grønnevig igjen er igang med sine volumøse gode treningsøkter, etter en periode hvor studier ble prioritert og det dermed ikke har vært aktuelt å konkurrere. Ørjan - Stavangers mestvinnende langdistanseløper seneste 10 år - har ellers 29 års bursdag idag fredag. Vi ønsker alle vår største profil tillykke med dagen.





Også nyinnmeldte Alf Ante Idland Tornensis holder høy treningskvalitet med en til to daglige treningsøkter. På en av sine løpeturer nylig var han uheldig og fikk et overtråkk som muligens vil utsette planlagt sesongdebut i Egersund halvmaraton?



SPIRIT VINTERKARUSELL - FLERE VINNERE ALLEREDE KLAR NÅR ETT LØP GJENSTÅR

Mathea Melberg (18) tv. KM sølv 800m kl. J18/19år. Forbedret sin tidligere pers med nær 12 sek til tiden 2.21.48. Med seier i samtlige av sine tre starter i Spirits vinterkarusell, er Mathea med plassiffer 3 allerede vinner i klasse 15-34år kvinner.


Magne Fjetland med plassiffer 4 etter 3 løp er tilsvarende vinner av veteranklasse 45+. Steven Acarragui har med plassiffer 5 etter 3 løp blitt umulig å ta igjen og er allerede vinner av klasse 15-34år menn senior.



Espen Swan-Rørvik på bildet tett bak klubbkollega Leif Johannes Omland løp 800m i KM på 2.14.54, endte på 4.plass i klasse menn senior og tok senere KM sølv i klasse MV 35-39år. Sist mandag løp han 3km i vinterkarusellens 4.løp rundt Vannassen og ble suveren vinner. Tiden 10.14.49 er ufyselige forhold tatt i betraktning et løp trener Bøifot betrakter som en sterkere prestasjon enn hans 10.05 løp på Tau stadions 3000m den 28.januar.


Stadion på Tau var ellers så innbydende og oppmøte så bra at klubbens trenere planlegger å avlegge flere besøk og hvor planene er å avvikle en eller flere 400m løp


Ad vinterkarusellen gjenstår ett løp (lille Stokkavannet) samt avslutning med premieutdeling og bowling kveld i byen


Ved inngangen til en ny spennende idrettshelg avslutter vi med å kopiere Friidrettskretsens sist utsendte informasjon med bl.a. flere interessante tilbud om økt kompetansebygging



DAGLIG LEDER FRIIDRETTSKRETSEN: KLUBBINFO SIST UKE

Rogaland Friidrettskrets har følgende samling/kurstilbud de neste månedene. Jeg håper du kan distribuere informasjonen til de aktuelle gruppene i klubben din. Det er viktig at klubbene har kompetente trenere og dommere for å avvikle arrangement utover i sesongen:


Lerøysamling Haugesund 7. og 8. mars 2020.

Utøvere født 2006 og 2007 inviteres til overnattingssamling i Haugesund. Samlingen starter kl. 1200 lørdag 8. mars og avsluttes etter frokost søndag 9. mars kl. 1000. Påmelding til samlingen gjøres HER (påmeldingsfrist 2. mars 2020) Det blir en spennende dag som avsluttes med overnatting inne i Deep Ocean Arena. Haugesund ordner med våkne nattevakter, men det er behov for voksne ledere som kan sove i hallen sammen med utøverne. Det er stevne i Haugesund søndag 8.mars 2020. Påmelding til stevne gjøres HER. (påmeldingsfrist torsdag 5. mars 2020)


Kretsdommerkurs avholdes på Stavanger Stadion – klubblokale til IL Skjalg onsdag 4. og onsdag 11. mars kl. 1900-2100.

Påmelding til kurset gjøres HER Victor Øvregaard er kursholder


Friidrett for barn-kurs

Lørdag 21. mars 2020 0900-1700 på Stavanger Stadion – klubblokale til IL Skjalg Påmelding til kurset gjøres HER Anne Marie Gausel er kursholder

Velkommen til samling og til kurs.



Minner ellers om at kretstinget til Rogaland Friidrettskrets blir avholdt mandag 10. mars 2020 i Sandneshallen.

182 visninger
bottom of page