top of page

KM innendørs søndag m/strålende oppslutning og et skår i gleden... Startlister og tidsskjema klar

Oppdatert: 2. feb.


HIL friidretts Deepocean Arena rigget for fest for kretsens aktive unge & voksne. 212 utøvere fra 13 klubber samt gjester fra 5 Hordaland klubber.


Fra arrangør og kretsens daglige leder meldes om strålende oppslutning om årets KM, langte flere starter enn på flere år, følgelig et omfattende program


TIDSSKJEMA


STARTLISTER


Til forhåndssak publisert torsdag morgen:


4 unge + 5 voksne av 38 forhåndsnominert i en forhåpentligvis lest forhåndssak er påmeldt blant Spirits rundt 200 medlemmer.


Blant 28 fremmøtte til siste langintervall mandag som innstendig ble bedt om å melde seg på til KM, valgte kun 2 å gidde adlyde anbefaling fra lagets trener.Dette er uhyre skuffende og vi trenger betenkningstid om hvor lenge også vi skal gidde....

Vi velger å kalle en spade for en spade og kommer her med direkte fortjent tilbakemelding


Fordi, er man med i en friidrettsklubb som gjør sitt ytterste ved å stille opp til fellestrening flere ganger i uka året rundt, så er det faktisk i forventning til at man stiller opp når laveste nivå friidrettsmønstring vinterstid rigges opp til. Vi meddelte på denne samme mandagsøkt at vi antok at viderekomne mosjonister ikke kom til trening for å slanke seg, men for å søke kunnskap om å bli litt bedre til å løpe.


Uansett blir vi denne gang hjemme fra KM i skuffelse over egne utøvere som ikke kjenner sin besøkelsestid.


Over til det litt mer hyggelige som årets maraton KM kommer til å bli med første start kl 13.


I midten Spirits eminente maratonløper Helena Hope. Også Helena elsker gateløp, brød og sirkus. Men Helena har fått med seg noe viktig som kanskje er grunnen til at hun seneste to år kanskje har vært den utøver i klubben med størst utvikling.


Hun løper en uendelighet av varierte sakte langturer, hun samler på mileage. Og uredd som hun er stiller hun faktisk opp overfor enhver arrangør hvorav de samme slitere stiller opp for oss utøvere en time eller to før første start og timer i etterkant stevner for etterrakst.


Helena er påmeldt 200 - 400 - 800 og 3000. Intet mindre. Antagelig tåler hun belastningen - fordi hun er gjennomtrent, kanskje ikke så mye med piggsko men har oppdaget gleden av å konkurrere. Og det nemlig var det viktige.


Helena var faktisk meget nær å bli utropt som årets Spirit utøver i 2023, vi er usannsynlig begeistret for hennes inntog i Spirit


Spirit deltar med 5 voksne i KM. Foruten klubbens tre suksessjenter i midten som så klart er klar, løper Silje Torsvik 3000m i et spennende felt.


Også Silje Milenkovic som i år konkurrerer i sitt første år i 3-års klassen 20-22 år eller U23 har seneste år valgt å konkurrere i flere baneløp og selvfølgelig kom fremgangen umiddelbart. På bane og på helmaraton hvor hun på Karmøy leverte hinsides imponerende på 3.plass i uvær og med oppsiktsvekkende tid 3.20.17.


Ole Martin Vedøy med 2.07.28 i fjor på 800m i kl 40-44 er nok mer opptatt av muligheten til å få seg et bra jevnt heat enn en et ekstra KM gull. Muligheter for å kunne henge på i stedet for å bli benyttet som fartsholder, er nok et hovedformål med å ta turen.


Med tysk pass seiler Skjalgs Philip Eduard Georg Daniel Lommon opp som forhåndsfavoritt på 800m.

Riktignok med solid pacemaker jobb fra Dennis Ravndal i løpets første 720m på Jørpeland stadion løp Skjalgs nye ukjente inn til 1.57.90 og vil formodentlig ta KM gull foran Kristoffer Nordhus fra HIL.


Oda Andersen Lundeby liker seg i Haugesund og som relativt uerfaren 800m løper ser hun frem til å møte NM meritterte motstandere som Kristine Lande Dommersnes, HIL som i fjor senket pers til 2.10.44, Astrid Cecilie Berntsen, IL Skjalg med 2.11.35 og NM sølvvinner på 3000m hinder Sara Aarsvoll Svarstad, Sandnes IL. Oda med 2.24.20 innend. pers og 2.13.46 ute får matching så det holder...


Christopher Emil Bøen-Hope er yngstemann blant tre brøde Bøen Hope som deltar i KM. Han får selskap av jevnaldrende Melodi Holgersen som i år har rukket å bli så gammel at de kan studere hvor de ligger an på årets 13 år Norgesstatistikker


Christopher her i bra driv på 600m under fjorårets utendørs KM på Ålgård hvor han endte på 2.plass vel 24 sekunder bak en av landets absolutt mest lovende 12 åringer Sandnes IL's Albert Askeland med trenerlegende Erling Askeland som ytterst interessert bestefar


Tre gutter 13 år er påmeldt 600m til innendørs KM. Vi tror Christopher bare likegodt med en gang bare glemmer lyntoget Askeland.


Christopher manglet forøvrig kun en dag på fødselsattesten på å kunne løpe i en 1 år yngre klasse


193 visninger

Comments


bottom of page