top of page

Løpetur i Frognerparken og stafettmoro lørdag - 4 eller 5 lag, 3 ledige plasser på damelagene


20 sek diff fra 5-8.plass kvinner elite i fjor. I 2017 var Spirit 0,5 sek for sent i mål på Bislett til å bli kretsens beste lag etter 15 etapper (18,7km). Spirit lag i så vel elite som i senior klassene.


Vekslingstrening i Frogerparken kan bli avgjørende.


FOTO: Tjalve, arrangør Holmenkollstafetten


Holmenkollstafetten lørdag 11.mai har enkelt bedrifter som stiller med over 70 lag. Stafetten er unik og i særklasse landets største løpermønstring for voksne. For friidrettsklubbene med så vel elite som breddesatsing er stafetten å anse som et uoffisielt NM i breddefriidrett lag.
FOTO: Arrangør v/Eirik Førde. (Nina Andersen, Spirit på 4.plass innerst ved lista)


Stor prestisje mellom Oslo, Bergen og Trondheims større regionale lag om å få dokumentert at man er landets beste innen så vel topp som bredde. Med unntak Ingebrigtsens ser man at det er disse samme lag og utøvere som markerer seg innen distanseløp på og utenfor bane.


På breddesiden markerte Spirit seg sist lørdag ved at 12 av lagets mosjonister løp Parkløpet mot bare 1 i fjorMarit nederst til høyre er i lykkelige omstendigheter som det heter og dermed ikke aktuell å delta i årets stafett. Faktisk kunne Spirit stilt med 3 damelag i stafetten, om det ikke var for at noen skal ha eksamen, noen i konfirmasjon og noen ikke mente toppformen var helt på plass


Alle øvrige på bildet fra Frognerparken i fjor, er aktuell også for årets lag. Sol i øyet og Bjørn delvis skjult, ellers alle så i godlaget, at bildet fortjener å bli vist på en nyhetsside...for 1.gangTrond Arne Rugland med tiden 5.35 har Spirit etapperekord på den for lagene svært viktige 4.etappe på 1910m. Ryfylking Henning Mæhle foran t.v. på bildet har nestbest Spirit notering med 5.43. Trond Arne løper fortsatt men er pt. ikke sterk nok for et Spirit 1.lag.


Henning har som foreløpig permanent etablert i Oslo, forsterket Sportsklubben Vidars lag


Vestfoldingene Kristoffer Werner og Kristian har mellom seg ekte siddis Thomas Asgautsen og Julie fra Lillehammer som alle tilhører treningsgruppa Spirit Oslo. Spirit medlemskap via jobb eller studie år i Stavanger. Med årets forsterkninger er herrelaget (på papiret) så sterkt at laget risikerer å vinne klasse menn senior.


Thomas og Kristian tror vi begge er sulten på å kapre Ruglands etapperekord på 4.etappe, men den kan være drøy. Året før Rugland klokket 5.35 lå han et par runder helt i tet under NM 10.000m og har såpass sterk 10km pers som 30.09 (Korschenbroicher, nettotid)Til landets største løpermønstring er det nær utsolgt på byens anerkjente spisesteder, men ennå litt ledig plass på asfalten. På ett av byens mest populære spisesteder en fredag aften har Spirit fått reservert flere langbord, og lørdag følger eksotisk måltid på Majorstuen kl 1830


Interesserte voksne eller unge fra 15år + som er flink til å løpe men som enda ikke har betalt medlemsskap til annen klubb i 2019, er det ennå mulighet å få bli med. Kontakt telefon vises på klubbens hjemmeside. Epost, telefon og sms besvares


Spirits sportslig ledelse ikke aktiv på FacebookUltraløper Mari Mauland, spesialist på 2.etappe. Med 4.03 og 4.11 på 1130m motbakkeløp er det ingen Spirit jenter som har vært i nærheten Mari's etappetider. Begge 6.beste etappetid i eliteklassen

Når alle som er oppsatt på lagets 6 lag kvinner og menn (papirlag) får bestemt seg om en Oslo tur frister, vil det bli bestemt hvor mange lag vi stiller den 11.maiDet var Holmenkollstafetten som var først ute med uttrykket "vårens vakreste eventyr"


Ørjan Grønnevig, Håvard Øglænd og Kristian Ottestad Rød har alle prøvd seg på den tøffe Besserud etappen - 1790m nesten bare oppover. Men det er bare Dag Einar Bøtun - som i år løper 1.etappe - som blant Spirit løperne har løpt etappen raskere enn Simon Løvås.


Simon er klar for 1.laget også i 2019. Gutter som har nivå, liker å løpe på gode lagJanne Elin Vatnaland, Marius S. Ruth, Elise S. Molvik, Ørjan Grønnevig, Ann Kristin Mosbron, Tonje Pedersen, Maria Wiig og i fjor Thomas Asgautsen har hvert år siden oppstart av Spirit i 2013 sørget for en eller flere pallplasser i Oslo Maraton eller i innlagt NM U23 eller senior.


Foto fra Oslo Maraton 2017 (med riktig antrukket singlet) Thomas Asgautsen som leverte helt strålende stafett etapper så vel i 2017 som 2018. Lørdag er Thomas klar for Egersund og KM terrengløp hvor distansen er 3km

166 visninger
bottom of page