top of page

Løsning i Ingebrigtsen saken og andre friidrettsnyheter

Oppdatert: 19. okt. 2023


To GTI, to Spirit illustrerer lagmoral, hvordan holde sammen som gode forrektige mannfolk


Ukas første nyhetsbulletin tar for seg mer om følgende saker:


- vår enkle løsning i saken om Gjert Ingebrigtsens akkreditering til neste års EM og OL

- Pavel Laputjov, Bryne Tri fra 2.36 i Stavanger til 2.27 Sevilla og 2.26.17 i Amsterdam Maraton

- Terminlista 2024 - bl.a. Lerøylekene (kretskamp 13/14 åringer) til Rogaland fra neste år

- Anton Sport nyåpningssuksess fortsetter m/åpning nok en ny butikk på Kvadrat idag kl 10


- Hytteplanmila lørdag 21.10.

- Gjesdal trialrun 22.10.

- 3-sjøersløpet 4.11.

- Karmøy maraton 18.11. med påfølgende julebord


- Terrengintervall Vannassen mandag og talenter på bane intervall Jørpeland tirsdag

- Innendørstreningen har startet

- Holmenkollstafetten, foreløpig program, det er nå du får billig flybillett


Vi ønsker våre løpervenner fortsatt kontrollert økt treningsmengde uten musikk på øret og god lesning i saker som legges ut i tur og ordenFryd og gammen på Sandnes stadion i august 2019 da Norges Friidrettsforbund m/ Sandnes IL som teknisk arrangør avviklet E-cup finaler i friidrett. Filip, Henrik og Jakob deltok


Nå er alle tre fortsatt med, Gjert Ingebrigten som bygget dem opp og som har vært den helt sentrale bidragsyter til norsk friidretts distanseløp revulosjon er ikke med.


Å være såpass tett på er det umulig å ikke ha en mening rundt siste ukes oppsiktsvekkende utvikling i sak hvorvidt Gjert Ingebrigtsen skal gis akkreditering til mesterskap eller utelukkes.

Igår ble neste års OL og EM landslag presentert. Henrik og Filip Ingebrigtsen fikk plass på EM laget, Jakob, Narve Gilje Nordås og Zerei Kbrom Mezngi er Rogalands representasjon på OL laget. To sistnevnte har trenere tilknyttet sitt navn, Jakob er selv oppført som trener

Nå kjenner hele Norge til hvordan Gjert i en 10-års periode bygget opp en toppidrettskultur uten sidestykke i norsk idrett. Hele støtteapparatet og økonomien som skulle til ble besørget nærmest ene og alene av Tone og Gjert Ingebrigtsen. Etterhvert som de mange seiersrunder ble løpt begynte sponsorer å fatte interesse, også Friidrettsforbundet meldte seg interessert.


Mange kokker mye søl heter det i et gammelt uttrykk, uansett hva man måtte mene i sakens anledning så må man komme videre og her er vårt forslag til løsning i denne konkrete saken

som handler om at det må skapes ro og at det må være rom for å også å bli best i verdenLøsning:


Den ene av OL sirkusets superstars Jakob Ingebrigtsen plasseres sammen med koordinator Henrik på eget eksklusivt hotell for å gi disse nødvendig ro til forberedelser samt beskyttelse fra medie pågang. Team Jakob får assistanse fra fysioterapi og evt andre behov på bestilling, inkl at forbundets Jakob representant Håvard Tjørhom når som helst vil kunne bidra på feltet


Gjert Ingebrigtsen tildeles OL akkreditering og inngår i den norske OL troppen som trener for en av Norges fremste medaljekandidater Narve Gilje Nordås. Dermed rammes ingen av verken ledere, trenere eller utøvere nevneverdig. Det skapes ro og fordragelighet i OL byen.

Eneste ekstra blir pressekonferanser i forbundets regi som da må avholdes separat - en for superstar Jakob og en for alle øvrige.


Løsning EM laget:

Her kommer inn et nytt dilemma, Filip Ingebrigtsen. Dersom Filip endelig får en forsesong som gjør ham i posisjon til å bekrefte sitt kandidatur ila. mai måned til EM i Roma 7-12.juni, da vil Filip måtte vurdere om han følger spesial innkvartering med Jakob/Henrik eller om han velger tilslutte seg landslaget.


Uansett skal ikke utenforstående medaljekandidater i EM rammes ved å ikke få sine trenere tett ved sin side under mesterskapetFOTO: Arrangørfoto/Øyvind Andersen


Stavanger Maraton seierspall 2022. Til høyre Pavel Laputjov fra Kverneland og Bryne Triatlon klubb som tok 3.plass med tiden 2.36.48.


Vi har ved flere anledninger forespeilet Sevilla Maraton som et av kontinentets absolutt mest lettløpte maraton. Også årets arrangement oppstod med passe kjølig helt glimrende forhold


I februar i år løp Laputjov Sevilla Maraton på 2.27.06.


Søndag gikk det enda bedre. 59.plass totalt og 2.plass i klasse 40-44år i Amsterdam Maraton med 2.26.17. Han løp et tilnærmet perfekt gjennomført løp med passering halv på 1.13.03.


TERMINLISTA 2024 - ROGALAND KRETS

Årets terminlistemøte avholdes på Skjalghuset mandag 30.oktober. Kretsens daglige leder oppfordrer alle lag om å stille for å fremme sine foreslåtte datoer.


Det er allerede klart at neste års kretslagskamp LERØYLEKENE for 13 og 14 åringer er tildelt Rogaland og Gjesdal friidrett helgen 7-8.september.


To dager senere følger Forusløpet i ny språkdrakt med 5 og 10km og med mulighet også for et nytt norsk rekordforsøk på 3km. Arenaen holder som kjent fortsatt norsk rekord på 5km v/ Jakob Ingebrigtsen med 13.28 samt på 3km kvinner ved Kristine Lande Dommersnes 9.20


Spirit løp blir dermed som følger:


28.desember - 3000m innendørs

13.januar - Hoka Solastranden halvmaraton - 5km, 10km, 21km og Trippelen

13.april - Hålandsvannet halvmaraton og 7km mosjonsløp

19.juni - Solnedgangen (5km mosjonsløp)

10.sept - Forusløpet (mosjonsløp 5, 10km og med forbehold 3km elite)
ANTON SPORT ÅPNER NY BUTIKK PÅ KVADRAT - ONSDAG 18.OKTOBERTidligere butikksjef Cato Kroken på Sola Sport og Fritid har over 100 nye butikk etableringer bak seg fra han 14 år gammel fikk seg jobb på sportsbutikk på østlandetDet er i de tidligere lokaler til Sport1 på Kvadrat at siste nyetabering fant sted idag kl 10.

Sist uke åpnet Anton Sport ny butikk i 2.etg. Tvedtsenteret på Forus med enormt stort besøkHYTTEPLANMILA - SPIRIT REDAKSJON PÅ PLASS OGSÅ UNDER ÅRETS LØP FK. LØRDAG

Hytteplanmila 2019. Vi ser langt fremme i rød singlet Magnus Tuv Myhre 19 år fra Brandbu IF løpe inn til 36.plass med tiden 30.48. Narve Gilje Nordås løp samme år på 29.49 og Per Svela med 29.01 på 6.plass.


På bane løp Tuv Myhre denne sesongen 5000m på 15.02.32, i år fire år senere etter å tatt del i Gjert Ingebrigtsens treningsprinsipper noterte han 13.09.44 og var da litt over 4 sekund bak Narve Gilje Nordås 13.05.38.

Per Svela representerte Gular i 2019 og Ullensaker Kisa i 2020, 21 og 22, før han i år valgte å representere Norna Salhus. Seneste to sesonger har han hatt Gjert Ingebrigtsen som trener.

Så har Hans Jørgen Borgen og hans trenerstab i U-Kisa i år holdt en meget solid hånd over treningen til # 3814 Awet Nftalem Kibrab samt Senay Fissehatsion som følger tett bak på vårt bilde fra 2019 løpet.


Da har vi nevnt favorittskiktet i klasse menn elite ved årets Hytteplanmila og fra arrangør er det basert på startnummer satt opp følgende forhåndsranking


100 - Narve Gilje Nordås

101 - Magnus Tuv Myhre

102 - Senay Fissehatsion

103 - Awet Kibrab

104 - Per Svela


Vi synes det er vanskelig å si seg uenig med arrangør om rekkefølgen i mål.


I kvinneklassen er naturligvis Karoline Bjerkeli Grøvdal seedet med startnr 1, Hanne Maridal nr 2 og Sigrid Jervell Våg på 3.plass. Men sterke utlendinger vil kunne blande seg inn i så vel kvinneklassen som i klassen for menn elite


Spirits Silje Torsvik tror vi faktisk kan slåss om en plass blant de 20 beste selv om hun er seedet med startnummer 27. Tuva Alme fra Sandnes IL er seedet som nr 34. Så vet vi at Kristine Lande Dommersnes ikke er kvitt sin ryggskade hun pådro seg ifm NM terrengløp og således ikke stiller til start


Andreas Penne Nygård og Frew Zenebe Brkineh er interessante starter fra Sandnes IL og fra Spirit er ellers følgende påmeldt:


- Shezad Inayat

- Fredrik Abrahamsen

- Steven Acarregui

- Vetle Nevland

- Oda Lundeby

- Odd Einar Tveit

- Silje Torsvik

- Einar Sande

- Bjørn Kåre Høie

- Andrea Sætre


GJESDAL TRIALRUN

Her ligger det an til prestisjeoppgjør mellom flere av regionens topp ultraløpere. Vi henviser til deltakerlista vist til lengre nedover i saken.


3-SJØERSLØPET MOT 3000 PÅMELDTE DELTAKERE

Det følger en jevn strøm med påmeldinger til 3-sjøersløpet. Ved midnatt i går hadde 2829 meldt seg på, 18 timer senere er tallet 2841 og arrangør GTI kan nærmest garantere for ny deltakerrekord som landets 3.største halvmaratonløp


KARMØY MARATON - MED PÅFØLGENDE JULEBORD - LØRDAG 18.NOVEMBER KL 19

Vi har idag avlagt byens festgeneral Øyvind Ekeland besøk og han har forlengst logget oss inn med 30 deltakere ++ til årets JULEBORD i Stavanger sentrum, nærmere bestemt sammre sted som i fjor.


Etter hvert som man melder seg på skal pris kr 695 innbetales. Vi kommer nærmere tilbake med detaljer via lukket FACEBOOK.


DET SVINGER AV SPIRIT RYFYLKE, HVER GANG MELLOM 7-8 OG 10-12 PÅ TRENING

Banetrening & drill på Jørpeland stadion tirsdag 17.oktober. Thimon Ravndal 13 år fra Spirit avd Ryfylke en mer seriøs utøver enn flokken av senior og veteranutøvere som tirsdager kl 18 gjør sine forberedelser til dagens sett langintervaller

Mens storebror Dennis Kvame Ravndal (16) løp sine 10x1000 på snitt fart 3.19 med veldig fine laktat målinger, nøydde Thimon seg med å legge seg pent og pyntelig bak veterangruppa og løp 8x1000 med et snitt på 3.44.


Nylig løp Thimon en snau 5km med snittfart 3.29 og synes være klar for å utfordre en plass på neste års kretslagskamp på hjemmebane 2.helgen i september

1x1400, 2x1200, 4 x1000 og 4x 800 + oppvarming & stigningsløp + nedjogg hjem til Tau (tils. 30km) stod på menyen for Rune Eie, noen færre kilometer for Årdal og Jørpeland beboere på tirsdagens fellestrening på bane og i aldeles helt utmerket løpsvær.


GJESDAL TRAILRUN - SØNDAG 22.OKTOBER

Gjesdal Trialrun et ekte terrengløp/mosjonsløp som følger vanlige turstier med start og mål ved Gjesdal ILs friidrettsanlegg på Ålgård opp bakken til venstre for E39 om man kommer fra Sandnes/Stavanger.Onsdag var 153 påmeldt og blant deltakerne finner vi på lengste distanse 10km:


Katrine Haaland Leveraas fra Gjesdal IL årets sølvmedaljør i OCR hinderløp NM som senere representerte Norge med en 13.plass i VM, etter at hun tidligere i sesongen tok individuell bronse på 3km i EM.

Katrine her fotografert etter 6km av årets Gjesdalmila vil ellers bli utfordret av en annen sterk ultraløper GTI og Dale Fjelløperes Silje-Katrine Syvertsen Schrødal


Obstacle challenge forkortet til OCR ble tatt opp som eget norsk friidrettsmesterskap fra og med sesongen 2023, hvor Spirits Espen Berget (2022-vinner av 7-nutsturen Jørpeland rundt) tok NM gull i herreklassen (delt med Jørgen Otto Tresselt og Johan Ingemarsson)


Blant foreløpig 82 påmeldte på herresiden finner vi sterke navn som Tom Erik Halvorsen og Ørjan Ravndal fra GTI, Preben Aase fra Veidekke, Jon Duncan fra Sandnes IL samt Henning Tjøstheim, Rune Eie og junior Preben Bolsøy fra Spirit og en del for oss ukjente løpere med utenlandsk pass.


HOLMENKOLLSTAFETTEN - LØRDAG 4.MAI 2024 - FORELØPIG PROGRAM

De første har allerede sikret seg flybillett til Holmenkollstafetten mens det ennå foreløpig er rimelig billetter å få tak i. Opplegget følger tidligere års praksis om at man garanteres plass på et av Spirits lag dersom man melder fra at man har sikret seg flybillett innen utgangen av mars måned, dvs. til påske. Klubben dekker hotellopphold fra fredag til søndag.


Program fredag

- løypebesiktigelse, joggetur til Frognerparken, start kl 1745 fra Scandic.

- hotellet forteller om 35min å spasere til Frognerparken, antatt ca.3km, mulig å ta trikk #19

- idrettssunn middag på hotellet fra kl 1930

Program lørdag

- kl 09 frokost på hotellet

- kl 11 siste peptalk, lagleder møte på hotellet

- kl 1215 avmarsj til Bislett og samling maratonporten for lagfoto

- kl 1400 start kvinner elite

- kl 1407 start kvinner senior

- kl 1420 start menn junior, menn senior 1.lag og 2.lag

- kl 1425 start menn veteran og menn superveteranKLUBBTRENING - VANNASSEN (Mandag) og SANDNESHALLEN (torsdag)

Fra og med forrige uke opphørte banetrening tidlig ettermiddag ute på Stavanger stadion.

Siste nytt ad avstenging Vannassen er at Stavanger kommune har utsatt oppstart anleggs arbeider og vi fortsetter dermed med langintervall også fk. mandag til vanlig tid kl 1715.


Kondisjonstrening innendørs følger hver torsdag fremover med oppmøte kl 1545 for klubbens yngre mens voksne starter oppvarming fra kl 1830 med oppmøte på midtre tribune gjerne litt før.


MED DETTE AVSLUTTES DENNE NYHETSSAK

364 visninger
bottom of page