top of page

Lavterskel John Hauge bak bakkerekord og tapte duell mot nok en Spirit vinner - Henning Grønnes

Oppdatert: 20. jun. 2023


Tom Erik Håland, Grødem Runners nestbeste løper Randabergfjellet opp 2022, mens Sindre Jørgensen tett bak var nestbest 2021 på 3,8sek bedre tid.


I år ble det ikke pers på noen av dem og også en plass på pallen glapp.


RESULTATLISTE RANDABERGFJELLET OPP 18.6.2023: https://live.eqtiming.com/64296#Da har vi oppsummert Randabergfjellets eneste mulige lille nedturer i familiearrangementet som samlet over 500 store og små til en herlig løpsfest i strålende vær. 258 av dem fullførte de 3,35km fra Tungenes fyr og opp til Randabergfjellet

I flere måneder har regionens meget populære løperpodcast Lavterskel.no bygget opp til en spesiell utfordring. Programleder og ex sprinter John Hauge med 100m pers på 10 tallet gikk ut og nærmest lovet at han skulle ta GTI sprinter Rasmus Pedersens 34.1 opp den siste 200m bakken opp til mål.


Han hadde kontroll på at NM gullvinner på 200m Skjalgs Mathias Hove Johansen ikke hadde til hensikt å utfordre ham, men at Spirit hadde nok et ess i ermet overrasket egentlig alle.Herlig innstilling og herlig humør på løpets klart raskeste bakke sprintere opp mot mål. John peker på sin overmann Henning Grønnes som forbedret bakkerekorden med 2 tidels sekund til 33.9 sek.

I den grad tidligere års resultatlister gir mulighet å sammenligne for å se på mulig utvikling, finner vi at samtlige vi har sjekket inkl. Per-Christian Bårholm foran og Tom Erik Håland i blå Grødem Runners tekstiler har gjennomgående svakere tider i år enn de to første år løpet ble arrangert. Istedet for enda en gang skylde på vind tror vi heller at høy temperatur 21+ kan ha spilt løperne et puss.


Mens Skjalg hadde med 5 utøvere på årets Bislett Games og Sandnes enda flere stilte Spirit med null utøvere, men desto bedre enn alle andre klubber i Rogaland i Holmenkollstafetten - norsk friidretts største breddetiltak, hvor Spirit likegodt vant klasse menn junior, var 2 sek fra seier i veteranklassen og hvor et reservespekket lag ble nr 12 i kvinner elite.


Sebastian van der Veen som har vunnet samtlige tre utgaver av Randabergfjellet opp fikk vi ikke helt med da vi på 10m avstand uten vidvinkel skulle ta dagens familiebilde. Vi mistet også Per-Christian Bårholm og Geir Lindtner mer flere i support teamet men bildet ble ellers ganske fint


Sebastian van der Veen i klar ledelse få hundre meter etter start fra Tungenes fyr. Ikke langt etter bildet ble tatt slo han av på farten og vurderte gå for både totalseier samt å prøve å ta bakkeprisen.


Men når han merket at også 2.mann hadde tempo i kroppen ble denne plan endret.


Gaute Byberg til venstre på bildet med tildelt premie for 2.plass viste seg nemlig å ikke være noen hvem som helst og endte med tiden 10.58.3 kun 6,8 sek bak i mål.


Oda Andersen Lundeby ble dagens helt i kvinneklassen. Med 11.57.1 løp hun inn til klar seier foran Christina Toogood, Sandnes IL med tiden 12.06.9.


Så vel Christina som Marie Kloster, Skjalg på 3.plass så ikke ut til å være nevneverdig plaget av varmen. Med tiden 12.20.5 forbedret Marie sin vinnertid fra i fjor med 20,3 sekunder. Også Christina plukket vel 12 sek på sin tidligere bestetid


Til høyre prisvinner Henning Grønnes for ny bakkerekord i HOKA BAKKEN med 33,9


397 visninger

Comments


bottom of page