top of page

Lavterskel redaksjonen løper Malaga maraton søndag, hva kan man forvente?


Godt humør hjelper når man skal ut i verden å jakte ny maraton pers. Kalle får med seg sine støttekontakter Cecilie og Anja Kristin på veien mot Malaga


John til venstre og Kalle startet forberedelsene til Malaga maraton i juni på Randabergfjellet opp. Så hva skal man forvente?


Også Sindre Jørgensen skal løpe + en haug podcast lyttere fra Stavanger og omegn

Med 2.30.54 løper Richard Kverneland som observant publikummer sprinter en uanfektet ex sprinter og redaksjonssjef for podcast Lavterskel.no selveste John Hauge opp siste bakken i Randabergfjellet opp til en av tidenes beste bakkesprint tider.


Et stemningsøyeblikk og mulig kickoff til å komme igang mot noe enda større om et halvt års tid senere. I kjent Kristian Ulriksen stil har han i sin ukentlige Lavterskel podcast i full åpenhet kvitret om sin trening frem mot årets store målsetting, og antagelig - som Ulriksen - kommet til at han helst skulle hatt litt mer tid til forberedelser.


Hans tilbakevennende kneproblem og meget travle hverdag har lagt begrensninger i ønsket om nødvendig volum slik vi har oppfattet - som ikke bruker av Strava appen - men vi har en trøst og mulig gode råd.


En annen størrelse i det norske løpermiljø Kalle Glomsaker, den norske løper med flest antall fullførte maraton i Hamburg og Berlin løp i høst Berlin maraton på nettotid 7.48.45. Kalle har som tur operatør i alle årene løpene har vært avviklet tatt livet med ro, antagelig også jogget litt underveis men har alltid fullført.


Et lignende strekkmål kunne vært undertegnedes siste fullførte utenlands maraton i Frankfurt


Vi hadde et treningsgrunnlag inkl høydeopphold på 940-1100m i Ål men hvor lengste langtur strakk seg til 12km. Men vi "knytta skoa, beit tenna sammen" greidde fullføre på litt under 6 timer. Vi forlangte google gjengen å finne en restaurant max 250m å spasere til banketten.


Vårt råd er ikke at det viktigste er å delta, men å fullføre løpet. To be a finisher som det heter i USA hvor sluttid er totalt uinteressant

Så over til dem som kan løpe. Dem med tilstrekkelig grunnlag som Kalle Mæland Nilsen nå fast vertskap under podcast Lavterskels ukentlige forestillinger.


Som alltid Kalle i strålende humør på vei nedover fra St.Hanshaugen underveis på maraton - hans første distanse i den 73.3 km lange Oslo trippelen. Alle vil dessuten vite at Kalle påtar seg oppdrag som fartsholder med unntak under 3-sjøers hvor han er den perfekte guide og service-mindede konferansier i løpets mingle/premie/ballsal Forum Arena.


Med max oppladning inkl en og annen Vietnam økt på Forus, med ladies & gentlemen rundt seg dvs med mulighet til å kun tenke på seg selv skal vi våge oss å si at vi tror på en tid sub 3.30 kanskje til og med 3.27.30?Sindre Jørgensen Lavterskel redaksjonens 3.dje og mer eller mindre faste medarbeider med nettverk så det holder, med usedvanlig bra treningskunnskap og som her er sluppet løs uten fartsholder oppdrag, 400m etter start fra Tungenes.Så kjenner vi noen rådgivere rundt omkring diverse podcaster som er flinkere å gi andre god rådgivning enn å selv utføre. Vi kjenner vel ikke unge Jørgensen som den mest optimistiske blant disse og etter å ha fulgt vårt kvalifiserte råd om å aldri løpe langtur lengre enn 33k skal man ikke se bort fra at han når sin store målsetting:


- å fortsatt holde familierekorden som sist helg fikk seg et skummelt puff nedover, idet Anne Bjerke Årrestad klemte til med 2.47.49 som i de offisielle nylig oppdaterte Norgesstatistikker (Kondis.no) er signert inn med bruttotid 2.48.12.


Men Sindre, vi tror nok du har kontroll på begge disse sluttider og at familie rekorden er på de rette (klubb) hender?

Å bidra som fartsholder er blant uttallige bidrag til løpermenigheten som Sindre Jørgensen har sørget for gjennom seneste fem seks år. Dette gleder f.eks. Spirit oransje Anders Fosså.


Anders og konen Anne Serine er blant podcast vennene som er klar for Malaga søndag og her er historien bak:


For nesten to år siden bestemte Anders seg for å ta med konen Anne Serine til weekend på Sola strandhotell. Foruten to tusen meter sandstrand inkl. oppholdet en times tid i hotellets spa, en times mingling med likesinnede i strandbaren, middags buffet og foredrag m Kondis guru Kjell Vigestad, Henrik Ingebrigtsen samt deilig dagen derpå frokost.

Spirits løperfest var krydderet etter å ha løpt Hoka Solastranden halv på 1.39.42. Anne Serine startet sin etterhvert Spirit karriere med 2.00.59 på halvmaraton. Så kjekt som dette var fulgte paret opp med nytt hotell opphold også under årets Hoka Solastranden med hhv 1.34.49 for Anders og 1.57.42 for Anne Serine. Etter relativt jevnt fremmøte på mandagens langintervall rundt Vannassen har fremgangen foreløpig gitt 1.29.11 og 1.49.46 under Stavanger Maraton.

Etter solid fremgang med 1.29.11 på Stavanger maraton har Anders blitt såpass seriøs at vi nesten ikke har sett ham mer på fellestreningene. Kan hende han er utålmodig og syns det tillates for sakte fart på mandagsintervallene noe vi helt sikkert er uenig i.


Anders sitt mål er sub 3 timer i Malaga mens Anne Serine tar det som kommer....

Så er vi kommet til en også vist på sakens ingressfoto. Anja Kristin Lindanger er en virkelig "runner up" kandidat i Malaga. Fordi hun er en løpsmaskin som liker å løpe ekstremt langt. Det er nettopp dette som skal til for å prestere på maraton. Ikke nødvendigvis gjøre Therese Johaug kopi som løp et tilnærmet maraton i marka hver eneste morgen før frokost men noe i nærheten skjemmer ikke, bare det går sakte nok.Det oser av kvalitet i alt Anja gir seg i kast med. Har så langt i karrieren aldri løpt maraton på under 3 timer. Søndag tror vi hun inngår blant årets 40 norske kvinner som har løpt maraton på 2.50 tallet et sted...!


Vi har mange andre på vår liste over lokale Malaga farere, men med fare for at disse ikke skal forsere noe som helst seneste dager før avreise stopper vi her og sier hjerteligst lykke til !
388 visninger

Comentarios


bottom of page