top of page

Marius Skeide Ruth 2.26.33 og gjennombrudd med sterk 11.plass i København Maraton

FOTO: Marius Skeide Ruth (26) trekker opp tempoet og gjorde hele drajobben alene da han i årets Egersund halvmaraton ble slått på målstreken av Simen Bergseth med tiden 1.07.56

Etter to gode løp i Berlin Maraton på 2.30 og 2.29 (2018) fikk Skeide Ruth fra Stavanger til et kjempeløp i søndagens København Maraton.

5.beste europeiske løper og 3.plass i klasse 25-29 år i et løp med nærmere 11.000 fullførende er en kjempeopptur for den tidligere hardsatsende skiskytter fra Vaulen i Stavanger.

Seneste to år har Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL tatt NM sølv på maraton.

Når nå ytterligere to lokale løpere (bildet over) melder seg på i medaljekampen, vil publikum kunne se frem til spennende dueller i Stavanger sentrum siste helga i august.

Superløp i København også av 44 år gamle Frode Tjelta fra Sandnes som forbedret sitt gode 2.53.27 løp under Karmøy Maraton med over 11 minutter til sterke 2.42.09. Resultatet holdt til en finfin 4.plass i klasse 40-44 og med totalt kun 50 løpere foran seg uansett klasse

Vi finner ellers en flott lokal veteran prestasjon også på kvinnesiden. Gro Anita Imsland, hvert år flittig til start på hel- og halvmaraton på Karmøy, Sola og i Stavanger løp nye kontrollmålte Stokkavannet Maraton i april på 3.32.42. Søndag i København sterk 19.plass i vet.klasse 40-44 med tiden 3.34.53

Kondis.no med resultater og som alltid grundig rapport fra nok et større maraton utenlands