top of page

Negativ splitt - på trening og konkurranse - Ørjan uttatt Nordisk mesterskap terrengløp

Oppdatert: 26. okt. 2018

10km og halvmaraton første året i Spirit løp Thomas Asgautsen 2-3 min saktere enn hva han kunne ha gjort, dersom ungdommelig pågangsmot ikke hadde spolert en slik mulighet

Da Thomas løp Spirits standard innendørs grunntreningsøkt 2*(8x400) - løp han fortere enn Ørjan. Thomas er ikke alene, nær samtlige løper for fort 1.gang man stiller på fellestrening.

På denne lenke kan du lese mer fra forrige helgs Hytteplanmila, løpet som har oppnådd en så høy status - at alt som er av gode norske distanseløpere stiller opp her. Siste Kondis sak på nett forteller bl.a. at en kar fra Ryfylke (Henning Mæhle) løp fortere opp bakken mot mål enn superavslutter Henrik Ingebrigtsen

OPPSIKTSVEKKENDE - og avgjørende for oktober måneds hovedtema "negativ splitt" :

NEGATIV SPLITT betyr noe så vanskelig som å løpe siste halvdel av løp raskere enn første

Da Ørjan Grønnevig i 2013 løp Hytteplanmila på 29.20 og toppet U23 Europastatistikk 10km gateløp, passerte han 5km flere sekunder saktere enn da han under årets løp tok sjansen på å følge Henrik Ingebrigtsen for om mulig skaffe seg en tid på 28 tallet...

Første halvdel kjentes lett men så mye for tøff at Ørjan ikke var i nærheten av negativ splitt. Tid i mål når man satser - 42 sek svakere i 2018 enn i 2013. Likevel, Ørjan ble idag tatt ut til Nordisk mesterskap i terrengløp på Island.

Syretest 60-70m før mål, Ørjan beste norske senior mot mål i Hytteplanmila bak Henrik/Filip

Blant løpere som kunne vært aktuell å representere for Norge i nordisk i klasse menn senior var Ørjan beste norske i Hytteplanmila på samme distanse (10km) 30m før mål utenom Filip og Henrik Ingebrigtsen. Like før målstrek fikk spurtsterke Sigurd Ruud Skjeseth presset seg foran Ørjan i mål.

På 5000m under årets friidretts NM fikk Ørjan vist hele landets langdistanse elite ryggen med ett unntak - distansens EM sølvvinner Henrik Ingebrigsen. Når Ørjan treffer på negativ splitt, vet man aldri....

Under nordisk mesterskap i terrengløp 2016 parkerte Ørjan hele norden på imponerende vis. Dette 1 uke etter han løp hurtig langtur i 3-sjøers løpet. Ørjan er i rute til sin sedvanlig gode høstform og vil fredag melde seg på til 3-sjøers løpet

Sist gang Ørjan løp Nordisk på Island tok han individuelt sølv og bidro sterkt til at Norge tok senior lag gull - kun 1 plassiffer poeng foran Danmark som hadde løpere på 1. og 3.plass

Som i flere av sine konkurranser i jubel sesongen 2013 lå Ørjan tålmodig kontrollerende bak i feltet frem til 1km før mål når dette bildet ble tatt. Abdi Hakin Ulad (PB 28.39.14 og 1.02.15) ristet av seg samtlige konkurrenter med ett unntak. Ørjan hang på skulder ved skulder helt til oppløpet. De skilte 3 sek opp til gull, 13 sek bak til bronse

Thomas la seg til på observatør plass under Hytteplanmilas første halvdel. Her 8km ut i løpet slår han til og kommer i mål til knusepers 31.51, flere minutter bedre enn i Egersund (34.10).

Thomas har rukket å bli en rutinert løper. Til helgen løper han Frankfurt Maraton