top of page

NM halvmaraton: Simon Bjørheim & Odd Einar brøt barriere og sterk NM debut av Roy A. Erland


Ildsjelene Rune Eie og Odd Einar Tveit løp NM i helgen og det går stadig fortere....


RESULTATER:

Simon Bjørheim (393) i flokken av mosjonsløpere som liker å delta i flotte lokale mønstringer som eventyrlige "Fisterløpet" og som løper halvmaraton på 1.40 tallet eller til og med 1.30 - tallet. I mai 2019 bestemte langrennsløper Simon seg for å melde seg inn i en friidrettsklubb for å søke større utfordringer i treningsarbeidet også sommerstid.


Med 1.39.06 fra Stavanger Maraton i 2018 og 1.39.11 fra 3-sjøers i 2019 var hans kondis nivå satt - uten hjelp av staver og riktig pulver mix i ski classics. Siden så mange andre også våget vise seg frem i oransje stilte Simon også opp på 5km sammen med Alexander Kielland midt på Domkirkeplassen i august 2019.


Tiden ble 20.01. Foreløpig ingen barriere brutt. Først når Skjalg arrangerte 5000 på stadion, var det slutt med tider på 20 talletFor å gjøre en lang historie kort


Simon Bjørheim blekte til så det holdt på Jessheim. Vi ønsker Simon Bjørheim velkommen som nytt medlem i team sub 1.30. Med 1.29.29 er en barriere brutt


Cupfinale vinner i fotball for Viking Trond Kenneth Kindervaag tok før påske et herlig initiativ. Virtuelle løp hver eneste dag i påskeuka. Heftig bakke klatring, 400m folle folle fart på gamle Viking stadion, fartsetapper på grus langs alle byens populære vann. All idrett stod i stampe. Friidrettsfolket holdt koken. Håndball spillere, fotball spillere og løp menigheten deltok. Til og med Holmenkollstafetten fikk vi en slags erstatning for


Kompis Roy Andre Erland ble en av mange som ble lei av å ikke få trene fotball. Slang seg på Trond Kenneth og hans medhjelperes løpsserie. Og dermed blusset interessen for å løpe litt mer opp.Roy Andre har stilt flittig opp på sommerens fellestreninger i Spirit, men fellestreningene er ikke grunnen til at det har gått tålig raskt fremover. Helt tydelig må denne karen ha gjort mye riktig når han overlatt til seg selv gjør unna den viktige egentreningenKonkurranse er liksom grunnen til at man trener. Mosjonsløp på eller utenfor bane. Ska d vær så ska d vær. Bildet etter årets Stavanger Maraton hvor halvmaraton gikk over to starter den 29.august.


Med 1.15.53 tok Roy Andre Erland 4.plass i NM halvmaratons største veteranklasse 40-44. Fremgangen har vært oppsiktsvekkende. En spennende løper.


"Bare så du vett d..."


Nesten samtlige som har blitt gode distanseløpere i friidrett har vært fotballspillere...Nok et arkivbilde, ettersom Spirit var representert fra tidlig morgen til langt på dag under de mange løp som inngikk i Norgesløpene hvor da også NM halvmaraton var inkludert.


At en av ikke altfor mange Skjalg løpere som kom seg ned på 50 tallet på 400 og 1.55 (800m) nå i voksen alder har slått seg over på ultraløping Ryfylke på langs gjør at det faktisk er mulig å løpe fort også på kortere mellomdistanser. Som Odd Einar Tveit gjør rett som det er.


Det er utrolig så godt det betaler seg dersom man tørr å løpe milevis i fjellet. Løpe utenfor det helt trygge langs turstiene. Bevegelighetstrening. Man kan velge selv om trening som forebygger skader er noe vi vil betale for eller ta naturen i mot slik den ligger der helt gratisFOTO: Espen Swan-Rørvik


20.mai arrangerte Spirit "Forus Perseløp". Odd Einar Tveit som løper i klasse 40-44 forbedret sin 5 km pers fra 17.19 til 17.00. En barriere var nær å bli brutt.


At Odd Einar er en løpsmaskin bekreftes av at han 12 timer senere var den ene av tre løpere som løp både 5 og 10km på Forus. Pers igjen fra 36.48 til 36.25. Men ingen barriere brutt.


Å komme inn i den eksklusive sub 1.20 klubben på halvmaraton er imidlertid en barriere. På Jessheim lørdag ble tiden 1.19.58. En barriere er brutt. Hva blir nå det neste?FOTO: Kondis.no


Stillingen i årets samløp mellom Zerei og Per Svela er 5-1 til Zerei om vi fortsatt skal holde oss til fotball terminologi. Samtlige i feltet var sjanseløse å følge. Vi satt i bilen med ett av tre kamera som produserte TV bilder. Vi kunne følge Zereis kamp mot seg selv og klokka hver av løpets 10km.


Om løypa hadde vært slik som her hele runden gjennom og Jakob eller Henrik/Filip hadde valgt å stille opp, er vi overbevist om at vi ville sett tider på et annet nivå enn slik det ble. Det er tøft å løpe alene. Prestasjonen er langt større enn da Zerei tok sitt NM gull på 10.000m for to uker siden.


RESULTATER NM HALVMARATON OG NORGESLØPENE 3-4.OKTOBER 2020 JESSHEIM

341 visninger

Comments


bottom of page