NM terrengløp: Henrik Ingebrigtsen rakk start med 10-15min margin og vant igjen...

Didrik Tønset i blåhvitt solgte seg dyrt, kampen om NM gullet først avgjort i den siste seige motbakken 400m før mål

Da vi forlot Frognerparken sammen med et tusentalls tilskuere snakket vi om at Sp.kl. Vidar heretter burde fått tildelt terreng NM lang løype hvert eneste år. En løype som skilte veldig - slik NM lang skal gjøre. Helt utmerket gjennomført av en driftig og erfaren arrangørstab. At et NM legges til Oslo med 1/3 del av landets befolkning i nær reiseavstand, gjør at det i de fleste klasser er bra deltakelse.

Meget publikumsvennlig, motbakker på grusunderlag, utforbakker på gressunderlag, lange rett fremover strekk i idyllisk parkterreng.

"Back to nature" løyper, stedvis teknisk krevende men fremfor alt en jobbeløype, faktisk noe helt annet enn hva deltakerne var forberedt på før ankomst Frognerparken

Noen maratonløpere løper kun maraton, noen maratonløpere løper også andre løp. Terreng NM slik det ble denne fine søndag i Oslo, ble et kvalitetsløp i mange konkurranseklasser Kun to Spirit oransje til dette NM, men vi er alltid med på og utenfor banen

Henrik Ingebrigtsen jublende over målstreken.

Når friidrettens verdensstjerner bidrar med meget aktiv tilstedeværelse, når Ingebrigtsens v/ sjefspilot Henrik så til de grader byr på seg selv, da er også friidrett blitt allemannseie.

Når seiersintervjuet var unnagjort så griper Henrik mikrofonen:

"ja, så må jeg få si enda litt, det har vært fantastisk for oss å løpe rundt her. Tusen takk for at dere stiller opp. Kjempegøy, tusen takk!"

Start gutteklassene 15,16 og 17 år. I de yngste klassene en klasse pr årstall. NM sølv til Skjalg og Freya Mjølsnes i jenter 17 år, tid 14.28 i 4km løypa

Start junior menn U20. Ingen deltakere fra lag tilsluttet Rogaland Friidrettskrets tok medalje i U20 klassen i årets terreng NM langdistanse.

Per Halle OL deltaker og morfar og Gunvor Halle mor har latt ungene få kløktig og tålmodig utvikle seg. De er en del av friidrettsklubben Runar i Sandefjord som tok 4-dobbelt i K- U20!

Olav Hagland i forgrunnen har premieskap hjemme stappfulle av NM medaljer som veteran. Med hele 9 startende i MV70-74 hvorav 8 fullførende endte Olav denne gang på 5.plass

Eldar Bjørge også han fra GTI, følger like bak og i hans klasse 60-64 var konkurransen ikke så tøff. Med 28.55 og 10 sekunder bak klubbkollega Olav i mål, kunne Eldar glede seg med NM bronse.

Knekkebrød står å lese på reklameskiltene. Her forsøker Senay Fissehatsion å knekke til opp bakken første gangen man skulle løfte seg +/- 25m fra nederst til løypas høyeste punkt.

Bak løpets 3 beste opp første kneika etter 1,6km ses i grønt Dimnaløper Ådne Andersen som vant halvmaraton under Oslo Maraton, og Eivind Øygard fra Jølster med NM sølv i 2017 i Vik

Nr 579 er Halfdan Færø fra Varegg som midtveis i løpet søndag var på 1.plass til passering

I terreng NM lang løype er det vanlig å finne frem til beste klubb som vil kunne representere Norge under E-Cup terrengløp for lag. Tjalve suverent beste klubb i lagkampen denne gang

Bildet viser nr 539 Sigurd Ruud Skjeseth, nr 573 Audun Nordtveit og nr 502 Thomas Jefferson Byrkjeland. Etter igjen meget bra taktisk løping med rolig åpning rykket Ruud Skjeseth frem fra rundt 18-20.plass til en 6.plass i mål

3-4.plass etter 40-50m løping var nok fortere enn plan for terrengekspert Ørjan som har vært et stykke unna sin beste utgave av seg selv

Er man en skygge av seg selv, kan selv en kjapp 10km være tøff å komme gjennom. Å fullføre et løp også på mindre gode dager, er dog sporty og et godt signal

Thomas Kvalevåg debuterte i et norsk friidrettsmesterskap med en 4.plass i sin klasse 35-39 blant 6 deltakere.

Resultatlister og flere kommentarer - sjekk nettsidene til Kondis.no og Friidrett.no