top of page

Oslo maraton: NM bronse til Anne Jorunn Hodne og Geir Søndeland med alle tiders maraton debut


Tilløp til drama da en totalt utslitt Anne Jorunn Hodne måtte bæres ut av førstehjelp teltet for å motta sin strålende NM bronse etter et overdådig løp på 2.57.08. Løpsprestasjonen er nok vesentlig bedre enn hennes 2.54.32 fra Hamburg i april

Kan dette være sunt vil nok mange si? Nå er det slik at de best trente er også dem som mest evner å få ut sitt aller siste av krefter

Anne Jorunn har tre senior NM gull (halvmaraton, maraton og ultra) + jr gull halvmaraton da hun løp på 1.16 tallet. Vi husker spesielt hennes 2.47.15 løp i Tromsø 2009 hvor hun vant NM gull med over 7 min margin til klubbvenninne Wenche Lægraid Kvæven som sesongene før/ etter hadde tre løp på 2.48-2.49 tallet og med 2.48.40 fra Berlin 2008 som sin bestetid.


Da vi tok kontakt med henne over 2 mdr etter sitt Tromsø løp hadde hun enda ikke kommet i gang med treninga, og løpet hadde tydelig tatt på både herane og derane...


Men Spirit hadde flere som markerte seg i årets Oslo maraton. Søker man i resultatlista fra det innlagte NM finner man under kategori kvinner på 6.plass Anja Lindanger på strålende tid 3.10.40.


Vi skriver og vi mener tiden er strålende fordi det løpes i en løype med høyeste punkt 71moh og som med 4 ganger oppstigning gir en total høydeforskjell på nær 300m, hvilket igjen vil si at dette er et løp ned mot 3.04 nivå i en flat trasé uten uttallige svinger opp fra Youngstorget eller gjennom Oslo sentrum.

Og hun løp med kun 90% innsats for bare en knapp time etter la hun i vei på halvmaraton og senere 10 for Grete som da endte med at hun tok en finfin 3.plass totalt i Oslo trippelen.

Og langt oppover mot St.Hanshaugen påtraff vi heiagjengen til en debutant, selveste Geir Søndeland kjent som seremonimester for Viking Oslo, politisk journalist i Aftenbladet Oslo og sammen med Øyvind Ekeland leder av 3 timers Viking show i teltet på SR Bank Arena før årets første hjemmekamp.

Geir Søndeland (38) med tidenes maratondebut i Spirit. Løp et vanvittig velberegnende løp fra start til mål hvor et klikk på hans navn fra resultatlista viser at samtlige 5km passeringer er holdt med en gjennomsnittsfart med max 4 sek avvik pr km.


Han løp dels for seg selv dels bak fartsholdere til 3.30 fart som var i overkant optimistisk med kun to lengre oppkjøringsturer over halvmaraton hhv en på 25 og en på 30km og da uten å legge inn et konkurranse drepende halvmaraton sånn like før oppstart.

Takket være det ante meg at fartsholderne var noe sent ute for målet om 3.30 gunnet jeg på de siste to kilometerne inn til mål. Tiden ble 3.29.44 og en strålende fornøyd debutant


Ellers har vi mange bilder fra Oslo men grunnet flyavgang til København rakk vi ikke å få med oss noenting fra "10 for Grete" hvor Maria Wiig med sitt 1.17 løp på halvmaraton i Stavanger fikk et slags gjennombrudd og som gjerne skulle vært foreviget med fotos hun også


Med 35.12 setter hun pers med rundt minuttet på 10km om vi husker riktig. Det er kolossalt på en såpass kort distanse. Da er det bare å signere seg inn på elitefeltet i Hytteplanmila, så kan vi garantere hun løper godt nedover på 34 tallet, og da er Maria endelig der hun hører hjemme, i den ytterste Norgestoppen.


Dett va dett vi rakk fra Oslo maraton i denne omgang, nå venter 25.000 løpere hvorav over 2300 nordmenn er i ferd med å gjøre seg klar for start i København halvmaraton. Her vil elite feltet starte presis kl 11.15 mens de fleste Rogalendinger først vil få starte nærmere et kvarter senere.


Og blant deltakerne er Henrik Ingebrigtsen...


Så da pakker vi oss ut av hotellet klar for nye oppdrag250 visninger

Comments


bottom of page