top of page

Robustløpet lørdag - over 400 deltakere


Med Robustløpet på Bryne fk lørdag er gateløpsesongen i gang og foreløpig 395 deltakere tyder på opp mot 500 deltakere2,5km publikumsløype gjennom Bryne sentrum hvorav to og fire runder på 5 og 10km, hvor også halvmaraton benytter samme løype i tillegg til en lengre 8,6km sløyfe


Gode vinnertider i så vel 2021 som 2022 vitner om en ikke kontrollmålt løpstrasé. Med liten høydeforskjell og lange rett fremover strekk har imidlertid kontrollmåling blitt fremtvunget.


Arrangørene har klokelig søkt kontakt med Jærens meget erfarne gateløp klubb Undheim IL som har bistått med å bringe formaliteter i orden og som ellers bidrar med vakthold


Og idet løpsdato nærmer seg greier også regionens beste løpere å melde seg klar for løp selvom det - sett fra arrangørhold - fortsatt er mange og da spesielt på herresiden som er altfor høye på seg selv og venter frem til timer før start med å få på plass sin påmelding.


For jentene er dette en ukomplisert greie og det er også jentene som utgjør løpets profiler, idet hele fire påmeldte står med NM status, ingen herreløpere. Så langt.


Maria Wiig, Marie Kloster, Kristin Vabø og Vienna Dahle deltok under hoved NM friidrett på Fana stadion i 2020 og er alle påmeldt.


2020 NM gullvinner på 10.000 Vienna Dahle løper 10km og ses på vårt bildet fra delegasjon Rogaland som alltid holder sammen og hvor Kristin Vabø foran stråler over å ha mottat sitt første NM bevis etter å ha notert ny pers under et norsk mesterskap.


Kristin var forøvrig den ene av Spirits tre kvinnelige løpere som gjorde rent bord i fjorårets Robust løp som vinner av 10km. Sara Aarseth 1.plass på halvmaraton mens Oda A Lundeby tok seieren på 5km.


Kristin Vabø har da forlengst bestemt seg for å delta på Bryne hvor hun denne gang løper halvmaraton som en gjennomkjøring frem mot sin maraton start i Enchede Maraton 16.april


Løypekart for øvrig finnes på denne lenken: https://www.robustbryne.no/l%C3%B8ypekart


For hjemmesittere eller dem som må trene istedet for å delta på løp er det igjen EQ timing som står for resultatservice. Dermed også EQ timing som må oppsøkes for å finne hvor man melder seg på


PÅMELDING ROBUSTLØPET: https://live.eqtiming.com/62284#


311 visninger

Comments


bottom of page