top of page

Sevilla: verdensklasse 2.15.03 av 43 årig Strindheim veteran, ny nedtur for Moen og Ulriksen

Oppdatert: 21. feb. 2022


Ebrahim Abdulaziz, klasse rekord Berlin i fjor (2.17.17), søndag over 2 min fortere i Sevilla !


Sevillas løyperekord 2.05.46 fra 2020 forbedret til 2.04.43 av Asrar Abderehmann, råsterk tid på 2.18 tallet også til kvinneklassens vinner. Forholdene som nesten alltid i Sevilla i februar - lett bris + 10 fra start kl 0830.


"I det lange løp" er navn på en NRK radio podcast med nye episoder presentert hver fredag med faglige temaer rundt trening og med innsiktsfulle kommentarer fra siste ukes oppnådde resultater fra inn- og utland. Lytterne synes være mange og målgruppen teller eliteløpere så vel som supermosjonister og alminneligheter


Jann Post - NRK Sport reporter fra langrennsøvelsene i Beijing - spikrer sammen episodene og Kristian Ulriksen er hans faste medarbeider med absolutt engasjerende kommentarer til det meste som rører seg i løpsverden. Kristian Ulriksen har rukket bli høy-profilert både fordi han har våget legge lista høyt for et mulig sub 2.20 maraton,men i tillegg også er presentert som ny trener og partner i team Sondre Nordstad Moen etter OL nedturen i fjor.Kondis tilstede i Sevilla for å rapportere. 4 av fjorårets 5 beste norske maratonløpere hadde sikret seg plass i et startfelt på rundt 11.000 løpere hvorav 139 definert som eliteløpere.


Blant de dyktigste norske startende Weldu Negash Gebretsadik fra BUL, Oslo som perioden 2013-2019 hadde 5 årsbestenoteringer mellom 2.09 og 2.11 dårligst 2.12.20 i Frankfurt i 2016.


Kristian Ulriksen (i midten) fortalte om perfekte Sevilla forberedelser under NRK podcastene.


I likhet med flere profilerte norske som søndag startet i Sevilla med høye forventninger gikk det ikke denne gang for Kristian. Fra info på nett leser vi DNF for Kristian.


Sondre Nordstad Moen som etter et år i ROS IL fra årsskifte ble tilsluttet enda en nysatsning - Nærsnes Løpeklubb - fullførte Sevilla på 2.10.47.


Sondre som i en årrekke har prestert på høyt europeisk nivå fikk denne gang ikke anledning å gjennomføre sin faste høydetrening som har vært fast opplegg før viktige konkurranser.


Kjell Vigestad i Kondis tilstede på plass i Sevilla og la sent i helgen ut sine første rapporter


Vi venter til neste podcast på hva som denne gang er forklaring på at målene ikke ble nådd204 visninger

Comments


bottom of page