top of page

SIDDISLØPET - de helt unge er også en del av årets norske løper revulosjon

Oppdatert: 3. okt. 2020


Magnus (14) 28.31, Dennis (13) 29.22, Elias (11) 31.04 og Maria (20) 2.pl. kvinner elite 29.53


RESULTATLISTE:


OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


FORHÅNDSSAK - PUBLISERT FREDAG

Denne gang har vi valgt å vurdere de yngstes muligheter lørdag formiddag


De gjeveste priser og største oppmerksomhet på scenen tilfaller løpere påmeldt Eliteklassen

Bak disse samme løpere som alltid profileres skjer det en spennende utvikling.Mens barneidrettsbestemmelsene tilrettelegger for at distanseløping er ulovlig hvis man er veldig ung og er med i en klubb, så viser det seg at et hav helt unge løper i løp utenfor baneEtter høstferien er det oppstart fellestrening innendørs for flere klubber. Spirit avlyser alle fellestreninger kommende uke grunnet labert oppmøte.


Siddisløpets deltakerliste viser at Skjalg stiller med 43 påmeldte (oppdatert fredag morgen). Blant de større friidrettsklubbene har ellers GTI 19, Sandnes 14 og Spirit 10 påmeldteDenne del av turstien rundt Stokkavannet inngår ikke i Siddisløpets hovedløp. Runden langs turstien ble kontrollmålt til 8113m mens distanselengden til Siddisløpet er 8053m. Måling av turstien ble foretatt i 2013 av Kondis autorisert oppmåler ifm Stokkavannet Maraton som ble arrangert av Spirit i juni samme år.


Alle som har løpt kjenner til at det er nær 60m avstand mellom startlinje og løpets mållinje.


Den løper som inklusiv løp utenfor bane har flest antall starter innen distanseløp i Skjalg er formodenlig Børge Harestad. I mange år har vi arrangert mosjonsløp og blant såkalte aktive løpere fra friidrettsklubbene er nok Børge den som er tidligst å melde seg på.


Kanskje nettopp derfor at Børge i morgen har fått tildelt startnummer 1. Bildet fra Vannassen ble tatt i april da nesten alt som het lagidrett stoppet opp. Emil Harestad er 14 og holder et såpass høyt nivå at han representerte Rogaland under Lerøylekene - et landsdelsmesterskap for 13/14 år gamle jenter og gutter i fem fylker (fem før noen ble sammenslått)
Christian Hope er en rimelig godt trent mosjonist som topper fremmøte rankingen på Arena Treningssenter i Jåttåvågen. Selvfølgelig driver hans fire gutter med løping og selvfølgelig er alle påmeldt til Siddisløpet


Christoffer Hope fyller 9 år like før nyttår. Blant de veldig unge som løper langt skal man bare se opp for en kanontid i morgenMelodie Holgersen er også 9 år. Her ser vi henne løpe Mosvannsløpet. Hennes 22.11 på 5km under fjorårets Stavanger Maraton ville gitt henne en 7.plass på 5km Norgesstatistikk i klasse 10-11 år. I år forbedret Melodie sin bestetid i Mosvannsløpet med 40 sekunder til 12.35 enda til løypa i år var 27m lengreFor de helt yngste som får lov å løpe lengre enn en runde på bane er Høstlekene sesongens siste storstevne hvert år. Tre blåkledde løpere fra Sauda var blant løperne som markerte seg.


Fra Sauda stiller Kristiane Teig (14) samt 12 åringene Iver Bastlien og Elias Dybing. 5.27.47 på 1500m for Iver er en flott tid for en 12 åring. Kristiane (14) inntar 22.plass på Norgesstatistikk J-14 på 1500m med tiden 5.16.58En gutt virkelig å se opp for i Siddisløpet lørdag er Sauda løper Elias Dybing. 12 år gammel løp han Mosvannsløpet på 10.10. Kjenn på den, gå ut og prøv selv. Det er en kjempetid. Med 4.38.30 på 1500m ville han hevded seg i Norgestoppen så vel i G13 som G14.


Blant andre gode 12 åringer som leverte bra i Mosvannsløpet og som også løper Siddisløpet finner vi fra Mastra IL på Rennesøy Alfred Lauvsnes med tiden 12.13.


Blant 13 åringene løp Skjalgs Victor Hoff Hansen Mosvannsløpet på 11.03 mens Felix Ørbeck løpte på 11.56.


Skjalgs Oda Refsland Gjerstad løp Mosvannsløpet på 11.23 og stiller på Siddisløpet lørdag. Oda har 5.09.12 på 1500m i år, en tid som gir henne 7.plass på årets Norgesstatistikk for J-13Ofte ser man at jentene holder like høyt om ikke høyere nivå enn guttene frem til 13 års alder

Dette gjelder dem som trener normalt. Forskjellene blir større for dem som inngår i prosjekt grupper med dedikert daglig trening friidrett.
Når det tidlig ble klart at det ikke ville bli noe Siddisløp i april bestemte ungdomsgruppa i Spirit for å gjøre et testløp over tilmålt nøyaktig samme distanse. Da har hver enkelt tider å slåss mot i det forrektige løpet lørdag.Elias Aslaksen (11 år) til venstre løp Mosvannsløpet på 11.01. Thimon Kvame Ravndal (10 år) løp også skikkelig fort i Mosvannsløpet med 11.50. Begge gleder seg til å få løpe et skikkelig langt løp lørdag


Spirit vil ellers ikke ha normalt foto opplegg ved årets utgave av Siddisløpet. Grunnen er at vi er på vei til Jessheim hvor et 20 talls løpere fra region Stavanger lørdag deltar i Norgesløpet - hvor årets NM halvmaraton inngår i arrangementet.


I kvinneklassen er Skjalgs Vienna Søyland Dahle blant gull favorittene. Vi har også tro på mye moro når elitefeltet på 10km starter kl 13 lørdag.


Her løper Zerei Kbrom Mezngi sesongens 12 konkurranse. Han har satt strålende ny pers i 11 av disse. Det eneste løp han ikke perset var 5000m i NM hvor nesten ingen perset. Fordi det i mesterskap handler om å legge seg bak den stakkar som blir nødt å ligge fremst for å sette fart og som dermed - i nær samtlige tilfeller - gir fra seg mulighet til å vinne spurten


Slik blir det ikke i morgen, og om vinden varslet til 5 m/sek kunne holdt seg borte ville trolig sjokktider være mulig å oppnå


506 visninger

Comments


bottom of page