top of page

Alfie 5,8 sek - Bjørn Kåre 2,98 sek - Håvard 2,11 sek forbedret 800m pers under Jærcup # 3 på stadion torsdag


Hele rekka med 800m pers 2.03 eller bedre. De imponerte oss kolossalt på stadion torsdag.


Les mer i egen sak nedenfor om oppsiktsvekkende fremganger i Spirits senior gruppeI begeistringens rus dagen derpå sent fredag ettermiddag og i fortsatt mangel av publiserte (øvrige) resultater fra gårsdagens stevne litt mer om egne senior utøvere og utvikling


Hva som kjennetegner hele rekka oppstilt på ingress bildet over, er at de alle har deltatt på årets to viktige stafetter Ålgårdstafetten og Holmenkollstafetten.


Som vil være kjent bidrar det å konkurrere - og spesielt på kortere distanser - til en virkelig boost i formutvikling.


Hans Petter Aakre til høyre opprinnelig fra Jørpeland har dominert 800 blant Spirits seniorer helt siden Håvard Lalit Øglænd byttet ut trener Einar med profesjonell hjelp fra Nederland og bare ble dårligere og dårligere og etterhvert gav opp friidretten.


Hans Petter er den av gårsdagens 800m helter som har slitt mest med skade problematikk og uten å ha fått med seg stort noen farts banetreninger med klubben etter påske tror vi mannen med klubbens beste 800m steg kan si seg meget fornøyd som nest sist i mål blant Spirits femkløver torsdag på stadion


God only knows hva de snakket om de to Jørpelands buer men vi tror nok Håvard Andersen Bråthens oppsiktsvekkende 800m debutløp utendørs ble en smule skremmende for Aakre'n som løp den avsluttende nøkkeletappe på NM gull laget på 4x800m mix stafett i 2020.


Håvard Andersen Bråthen her på 2.plass rundt 700m etter start på Strandamilas 10km hvor samtlige åpnet slik man pleier å åpne på mosjonsløp altfor altfor fort. De tre første gikk alle på en kjempesmell.


Men Håvard er ingen langdistanseløper han bare deltar fordi alle treningskompiser kun ser at lange løp er løsning på mulig utvikling.


Håvard (32) har faktisk noe å fare med som baneløper, da fortrinnsvis mellomdistanse. Hans 1.etappe løping 1200m på Bislett for Spirits 2.lag hadde fortjent en helt annen status enn hva den fikk.


Likevel tror vi hans seneste opptredener bidrar til at større ting venter fremover. 2.03.91 gir ham foreløpig 5.plass på årets kretsstatistikk på 800m, hvor 3 av 4 foran på lista er fra Spirit.


Æres den som æres bør heter det vel når suksesser skal oppsummeres. Anders Tornensis er en av flere såkalte foreldre trenere i Spirit og den tidligere kretsformann har i mange år hatt en fin påvirkning på sønnen Alf Antes trening.


Anders bidro videre som assisterende reiseleder under årets Holmenkollstafett og sa seg bra fornøyd med 2.01.29 for Alfie i går. Løpet var en del av plan mot å løpe for NM kvalik på 1500m under et løp i Lyngdal om kort tid


Med 1.13.24 toppet Alf Ante Idland Tornensis i 2019 den norske halvmaraton statistikken 18/19 år og ble med dette avtale utøver i Spirit.


Med 1.11.19 også denne tid oppnådd på 3-sjøers halvmaraton beviste Alf Ante kapasitet også i 2023 og ny avtale med Spirit ble skrevet.


For Bjørn Kåre Høie har karrieren i Spirit vokst enda raskere. Han løp sin første konkurranse innendørs 30.3.2023 med 2.12.20 på 800m.


Fjorårets bestetid utendørs 2.08.35, i år 2.02.63 !!
215 visninger

Comments


bottom of page