Strava Siddisløp: Lokale løpere i sterk fremgang bak Tom Erik Halvorsens fantomløp

Oppdatert: 28. apr. 2020

Siddisløpets 2020 segment kun få meter kortere enn løpets eksakte distanselengde 8053m. Tom Erik Halvorsens 25.35 i ensom majestet lørdag er 29 sek bak tiden til Narve Gilje Nordås som endte på 3.plass i 2019 bak Zerei Mezngi og Ørjan Grønnevig.

Tom Erik Halvorsen er norsk representasjonsutøver i EM og VM terreng ultra. Dette å kunne utfordre egen kapasitet i sterkere løpsfelt på eller utenfor bane på også kortere distanser har så langt ikke vært høyt prioritert.

Om Tom Erik forsøkte ville han løpt 10.000m langt ned på 30 tallet i nåværende form. Det er nesten ikke til å tro at han står med 32.20.47 som pers på 10.000m baneløp

FOTO (Solnedgangen 2019): Katrine Tonning, Spirit

Kjell Harald Dalehaug (1582), Henrik Langdalen (1904) og Christina Toogood (1989) var ellers blant løperne som virkelig knallet til under sist lørdags segment løp rundt Stokkavannet

Christina Toogood til mål i Siddisløpet 2017 med tiden 30.41. Sesongen etter tok hun bronse på 1500m i NM og løp Siddisløpet på 29.36. Christina var da 1,32min bak løpets store profil i Vienna Dahle som har vunnet løpet seks år etter hverandre i perioden 2014-2019.

Vienna noterte sin bestetid 27.54 i fjor og økte da differansen til Christina til 1,46 min. Så løp

begge kretsens distanseprofiler på kvinnesiden igjen på lørdag. Viennas segmentløp 29.02 - Christina 30.16. Differansen denne gang kun 1,14 min.

Kjell Harald Dalehaug foran på bildet fra "Solnedgangen" 2019 vant fjorårets Strandamila på 35.29 med Håvard Andersen Bråthen seks sekunder bak på 2.plass. Tilsynelatende er formen enda bedre i 2020

Med 27.39 på segment løpet lørdag har Kjell Harald kun meritterte Ørjan Grønnevig (24.49) og Håvard Øglænd (27.10) foran. I tur og orden fulgte øvrige oransje på tider fra 28.22 (Svein Magne Løvås) og oppover.

Derfor hyggelig å registrere sterk Spirit innsats sist lørdag med sterke 28.14 for Rune Eie og 29.10 for Odd Einar Tveit. I 2018 løp Tveit Siddisløpet på 30.35, i fjor på 30.09 mens tiden på litt kortere distanse men solo fra start til mål lørdag ble 59 sekunder bedre!

Sandnesløperne Sivert Haga Hebnes og Frode Tjelta ikke langt bak teten under Egersund halvmaraton 7.mars hvor Hebnes noterte 1.16.01. Lørdag påfallende samme tempo igjen hhv 28.01 (Sivert) og 28.02 (Frode) på 4. og 5.plass.

Rune Eie (med caps) på 6.beste tid med 28.14 forteller om en veteran i fortsatt fin utvikling. Segment løp er "in" i tiden og nå anbefaler vi alle å forsøke utfordre løyperekorden på 10km langs Tysdalsvatnet i Strand. Dette er et Rune Eie/Odd Einar Tveit initiativ og etter tidligere års målemetoder er løypa kontrollmålt. Med forbehold er Spirits Håvard Andersen Bråthen foreløpig løyperekordholder med 35.14, foran Rune Eies 35.19.

Bak mesterskapsløperne Vienna og Christina et Hipp Hipp Hurra også for blide Spirit jenter på plassene like bak. Kristin Vabø i midten super debut med 31.20 på 3.plass. Nina Søndenå og Hanne Sande er helt i sin startfase i forhold til å presentere gode løp prestasjoner. Lik tid 34.48 på delt 5.plass i segment løpet.

Det svinger fortsatt i Spirit, fremgangene kommer som perler på en snor.....

Førstkommende torsdag er det klart for 2.løp i sommerens utvalgte segment tilbud på grus eller asfalt. Løpsledelsen ved Sindre Jørgensen og Trond Kenneth Kindervåg har funnet frem til et meget spennende valg.

Det skal løpes på Hafrsfjord terrasse fra der gang/sykkelsti starter like ovenfor "Sverd i fjell" og frem til like før rundkjøringskryss Sola/Grannes. Det var en stund antydet å måle opp en "mile" hvor korrekt distanse er 1609,5m men slik vi forstår er segmentet ca. 1700m. Likevel vil en slik distanse være et pirrende alternativ - vi vil nesten si et nasjonalt superriktig gateløp også for baneløpere

Spirit redaksjonen vil være på plass med kamera fra kl 20 og utover til løpets stengetid kl 21. Ønsker man å slippe unna Spirits paparazzie fotograf er det bare å gjøre unna løpingen idet klubbens fellestrening pågår.

Torsdag er dagen klubbens fellestreninger foregår i Sandnes, men i mangel av konkurranse tilbud er segment løpet langs Hafrsfjord absolutt et tilbud vi anbefaler. 2/5 regelen skal alle uansett innrette seg etter. Vi har alle et ansvar å følge enhver tids gitte direktiver