top of page

Superforhold meldt til Egersunds rekord løyper. Ikke etteranmelding, siste frist online idag onsdag


Løyperekord halv 1.05.57 (Ben Zywicki, Spirit), Thomas Asgautsen (Spirit oransje) - 1.08.05 sist løpet ble arrangert i 2020. Ingen steder i verden har tidene vært mulig å slå for nevnte løpereArne Horpestad fra Undheim løp 71 år gammel i 2020 Egersund halvmaraton på 1.35.51 og inntok 2.plass på Norgesstatistikken for klasse 70-74. Løypa som ble kontrollmålt v/autorisert oppmåler i 2007 ble kontrollmålt påny forut for 2020 løpet med samme resultat, løypa holder den korrekte distanse lengdeVienna Dahle med løyperekrod 34.07 på 10km og flere NM gull på 10.000m og halvmaraton har hatt en jevn fin utvikling seneste sesonger. I 2020 løpet avsluttet hun adskillig raskere enn GTI løper Jan Gunnar Lutcherath som hun her løper sammen med like etter passering 3km.


Tross 3-4 m/sek motvind etter vending, endte Vienna kun 2,8 sek bak egen løyperekord. GTI løperen som da kanskje åpnet litt for hardt, endte på 34.45


Vindstyrke fra yr.no lørdag i Egersund tilsier i skrivende stund 1 m/sek til kl 13 med svak vind også utover dagen. I utendørs idrett er dette å anse som nesten vindstille forhold, og det er i tillegg meldt lav temperatur, perfekt!


Vårt kvalifiserte råd, kjøp deg lette sportshansker og ikke nøl med å bruke pannebånd. Med panne- og håndflate lett tildekket, bevares kroppstemperatur lengre i kaldt vær, motoren gis bedre arbeidsvilkårDet svinger godt for tiden rundt Gjesdal IL - en av regionens virkelige storklubber på sent 80 tallet. Imponerende oppslutning om banestevner innendørs fra de yngres rekker. og distanse løpere i fleng som markerer seg ved å faktisk delta når det handler om mosjonsløp.


Arkivbilde fra 2020 utgaven av Egersund halvmaraton viser den kanskje ivrigste av dem alle Bjøro Nevland som her er i ferd med å øke tempoet i løpets siste halvdel. 1.pl. i klasse 35-39 med gode 1.15.17Løypas første og siste 3km er å løpe på gang/sykkelsti. Etter det blir det opp til bilister å vise hensyn til den myke trafikkant.


Hvorfor Egersund sitter på en rekordløype på halvmaraton så vel som på 10km, mener vi kan skyldes mulighetene som ligger i denne løypeprofil. Dersom man legger bort ungdommelig pågangsmot, at man er erfaren nok til å holde tilstrekkelig igjen frem til vending, så vil utrolig mye sekunder og minutter (halvmaraton) kunne hentes i løpets lange enkle sluttfase.Denne uka vises ikke arrangørens valgte registreringssystem påmeldte deltakere. Således vil det være umulig å komme med noen forhåndstips, noe som heller ikke er påkrevet når det er et mosjonsløp man gjerne ønsket å promotere.


Men når nye løp tilbys i profilmessig den sannsynligvis mest lettløpte trasé for halvmaraton vi kjenner til, ønsker også landets beste løpere å delta og da er gode tette løpsfelt avgjørende - også helt foran, for valg av konkurranser man ønsker delta i


Monika Vassbø fra nabokommune Bjerkreim løp 10km i 2020 på sterke 39.50 og må antas å være på startlista også til årets løp.


Kvinneklassenes to løyperekordholdere Silje Torsvik 1.19.49 tv. og Vienna S. Dahle - utveksler inntrykk etter målpassering i 2020.


Dessverre får vi ikke rukket å lage reportasje fra årets utgave. Deltakerne slipper å lure på om de skal smile umiddelbart etter at et fotoapparat går i skuddstilling, eller om de skal vente til kamera finner fokus, dvs når de er like i nærheten fotograf der fokus er ferdig innstilt.....


Og, som beskrevet i overskriften, bl.a. som følge av fortsatt stor covid smitte spredning, vil det i år ikke være mulig å melde seg på ved start


Søk EIK friidrett eller Egersund halvmaraton idag, så rekker du fristen


168 visninger

Comments


bottom of page