Gjennom 125 års OL historie kun ett norsk løpergull (Vebjørn Rodal) så tre OL gull på en uke.
FOTO: Pål Christensen, Aftenbladet
Denne sak kommenterer OL prestasjoner løp, men også Norgeslekene på Jessheim samt andre stevner hvor egne og andre lokale utøvere har markert seg
Følger nederst i saken
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
4 GULL - 2 SØLV - 2 BRONSE.
4 medaljer friidrett. Blummenfelt, Warholm, Sandvolley og Jakob norske gullvinnere
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Friidrettens elleville OL bragder bidro til at Norge endte som 20.beste nasjon i OL, foran Sverige på 23.plass, Danmark på 25.plass og Finland på 85.plass på medaljestatistikken
Uten rettigheter til OL bilder er ingress bilde ovenfor ment som illustrasjon til at vår region besitter også andre løpere helt i toppen av internasjonal friidrett ikke langt bak en mulig OL finale. Løpere som i skyggen av de internasjonale mesterskapsprofiler Jakob, Filip og Henrik gjør kommende sesonger så vanvittig spennende.
Vi snakker om Narve Gilje Nordås fra Voll på Jæren og Zerei Kbrom Mezngi som siste uke nå igjen leverer topp 10 i Europa, og vi snakker Per Svela fra Bjerkreim som er i treningsgruppa til Team Ingebrigtsen. Sjekker man fjorårets verdensstatistikk 5km gateløp vil man se at fire av Forus løpets fem løpere i første heat (bildet ovenfor) med sin sluttid inngår blant verdens 30 beste på 5km
FOTO: Geir Eikeskog
Vi har ikke gjort noen avtale hvorvidt Jakob Ingebrigtsen kommer til neste utgave av Forus Perseløp tirsdag 21.september (ny dato etter at løpet ble flyttet grunnet restriksjoner korona)
men om løpsdato kan tilpasses øvrige planer, vil ny stor idrett kunne finne sted på Forus nok en gang
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
Men denne sak skulle handle om OL samt hva ellers som har skjedd de seneste dager med lokale utøvere involvert
Vi starter med journalist Egil Ø Nærland velskrevne Jakob hyllest. Egil Ø er den i Aftenbladet sport som seneste 5-6 år tettest har fulgt Jakob i trening og stevner og vi ønsker gjengi hans fine kommentar hyllest dagen etter hans gull i OL
Sitat:
Kommentar: Derfor kunne 20-åringen Jakob fra Lura vinne OL-gull på 1500 m
Jakob Ingebrigtsen drømte om OL-gull da han var fem år, etter to EM-gull i Berlin 2018 ble det et mål. 20 år gammel vant han kongedistansen 1500 meter i Tokyo. Helt absurd, egentlig. Hvordan kunne det skje?
I det 13. forsøket, i verdens største idrettskonkurranse, slo Jakob Ingebrigtsen Timothy Cheruiyot for aller første gang og ble olympisk mester på friidrettens kongedistanse. Foto: Stian Lysberg Solum
Kommentar: Hvordan kunne en 20-åring fra Lura og Sandnes og Norge vinne OL-gull på en av friidrettens gjeveste distanser, omtalt som «The blue ribbon of athletics», friidrettens blå bånd?
En distanse dominert av afrikanere i OL- og VM-sammenheng i over 25 år, inntil Filip Ingebrigtsen blandet seg inn og tok en vanvittig sterk bronsemedalje i VM i London 2017.
En medalje som i ettertid skulle vært sølv, vinneren fra Kenya, Elijah Manangoi, er senere utelukket fra idretten grunnet uregelmessigheter.
Jeg har vært så privilegert at jeg har fått følge den unike Jakob Ingebrigtsen, de unike brødrene Henrik og Filip, den unike treneren og den unike familien på nært hold de siste fem årene.
Ekspertene måper
Jeg har vært så heldig at jeg har truffet og snakket med en rekke eksperter om fenomenet fra Lura, eksperter som har undret seg og forsøkt å forklare prestasjonene. De fleste bare måper. For egen del vil jeg trekke frem fire avgjørende moment:
Tre hundre prosent dedikerte, skikkelige og hyggelige gutter med et vanvittig konkurranseinstinkt.
En ytterst smart, intelligent, nysgjerrig og lærevillig, kompromisløs og uredd pappatrener.
En storfamilie med søsken, besteforeldre, inngifte og kjærester som slutter hundre prosent opp og holder sammen.
Mamma. Selve ankeret.
Historien begynte da friluftsfamilien anført av mamma Tone og pappa Gjert opplevde at de den gangen yngste guttene på død og liv skulle konkurrere i et og alt.
Konkurranseinstinkt
De konkurrerte om å komme først fra tue til tue, fra stue til kjøkken, fra topp til topp. Ved en tilfeldighet meldte de seg på Nyttårsrennet i Sirdal. Henrik og Filip vant hver sin klasse.
Så dro de til Sauda på KM, klassisk og skøyting, hadde bare universalski, men vant igjen hver sin klasse i begge stilartene.
Henrik drev det så langt at han vant hovedlandsrennet for 15-åringer og NM for 17-åringer. Han ville satse, men skiforbundet ville ikke støtte. For en ung familie ble skiidretten for kostbar.
Derfor ble det friidrett. Hundre prosent. De angrer ikke.
Henrik slo gjennom med NM-gull på hjemmebane i Sandnes i 2010. I 2012 ble det norske folk for alvor oppmerksom på denne spesielle familien og denne spesielle treneren som snakket om å bli best i verden.
Fra Helsingfors til Tokyo
Henrik vant EM-gull i Helsingfors, litt senere på året ble han nummer fem i OL i London på kongedistansen 1500 meter. På tribunen satt en 11-åring som der og da bestemte seg for å bli best på samme distanse i Tokyo.
Jakob Ingebrigtsen løp med motorikk som en ungdom da han var fem, som sjuåring sa han at han ville bli best i verden, fra han var 10–11 har han trent for det.
Gjert tok over
Trenerpappa Gjert tok tidlig en mengde kamper, blant annet internt i SI, da han etter 2010 tok Henrik ut av vanlige treningsgrupper. Han forsto som flere andre pappatrenere at om du ville bli best i verden, så nytter det ikke med klubbopplegg som fungerer greit for å vinne kretsmesterskap.
Tre priser på idrettsgallaen i 2018, Jakob og Gjert Ingebrigtsen. Foto: Pål Christensen
Gjert og familien måtte tåle lite fin omtale, men ti år etter bruddet taler resultatene for seg.
Jakob Ingebrigtsen er EM-vinner på 1500 meter og 5000 meter fra Berlin 2018. Da var han 17. Han ble nummer fire og fem under VM i Doha i 2019, da hadde han så vidt rundet 19, han er ranket som verdens nest beste på distansen de tre siste årene. Han har etter OL-løpet 3.28,32 som pers på 1500 meter, en av hans tre europarekorder.
Henrik Ingebrigtsen er EM-vinner på 1500 meter og har sanket medaljer i samtlig EM ute og inne fra 2012 til dags dato. I tillegg ble han som nevnt nummer fem på 1500 m under OL i London, en enorm prestasjon. Han har 3.31,46 som pers på distansen. Ranket som nummer åtte på 3000/5000 meter så sent som i fjor.
Filip Ingebrigtsen er EM-vinner på 1500 meter (2016), han er bronsevinner fra VM 2017 og han vant som eneste nordmann noensinne EM i terrengløp for seniorer i 2018. Han har 3.30,01 som pers på 1500 meter. Ranket mellom tre og fem i verden de siste årene.
Her er det bare rom for å nevne de største merittene, tar i den sammenhengen med at Jakob som første europeer siden 90-tallet tok sølv og bronse under VM U20 i Tammerfors i 2018.
Naturligvis er det guttenes egne ekstreme motivasjon og dedikasjon til trening, løping og livsførsel som ligger i bunnen for resultatene.
Ofret all ungdomstid
Jakob har ofret så godt som all vanlig ungdomstid, det er han veldig klar over. Men det er dette han vil. Veltalende, hyggelig og voksen i en hver sammenheng.
Forlovede og samboer Elisabeth Asserson kom inn i livet hans for fem år siden, det har gjort usedvanlig godt, Elisabeth og kjæledeggen, hunden Maximus. Det fortalte Jakob i en artikkel i Aftenbladet like før OL.
Henrik og Filip er begge godt gifte med barn. Trenerpappa Gjert innrømer at guttene trenger den avkoplingen som koner, samboere og barn gir.
Sånn var det ikke da Henrik første gangen dukket opp med Liva Børkja. Treneren var rasende og mente løperkarrieren var over. Han tok feil.
Gjert tar feil - og lærer
Det er også en del av denne uortodokse, selvlærte treneren. Han lærer av sine feil.
Ja, her ligger selve nøkkelen til den enorme suksessen, foreløpig toppet av Jakob Ingebrigtsens OL-medalje.
Gjert Ingebrigtsen stoler overhodet ikke på autoriteter. Da Jakob var 12 år, så han at denne gutten hadde noe helt spesielt. Han kontaktet Olympiatoppen og meldte hva han opplevde, han syns det kunne vært klokt med et samarbeid og gode råd.
Han fikk aldri svar. Siden har forholdet til de høye herrer på Sognsvann vært iskaldt. Med et unntak. Ved en tilfeldighet møtte han daværende seniorrådgiver for Olympiatoppen, trenerkapasiteten Ørjan Madsen. Bergenseren med idrettsfaglig utdanning fra universitetet i Køln, mangeårig tysk svømmelandslagstrener og ikke minst trener for gullvinneren i OL, padleren Eirik Verås Larsen fra Flekkefjord.
Mentor fra Bergen
Madsen og Gjert Ingebrigtsen fant tonen etter OL i 2012, siden har han vært pappatrenerens mentor og rådgiver.
I et intervju med undertegnede for snart tre år siden beskrev Madsen trener Gjert Ingebrigtsen som en autodidakt, en selvlært trener med et usedvanlig instinkt for å gjøre det rette.
Hans beskrivelse av Ingebrigtsen sier det meste om hvorfor Team Ingebrigtsen har lyktes så til de grader:
Gjert er smart, veldig smart. Han er systematisk og strukturert.
Han er nysgjerrig, vil alltid gjøre ting bedre.
Han er dristig, gjør ting andre trenere ikke våger å tenke på en gang.
Han har gjennomføringsevne, viker ikke unna vanskelige avgjørelser.
Han har teft, han individualiserer treningene når det er nødvendig.
Han dokumenterer og gjør aldri samme feil om igjen.
Det siste har kommet Jakob til gode.
Gjert Ingebrigtsen har laminert, systematisert og tatt vare på hver eneste trening fra guttene gikk tidlige morgenøkter på rulleski inne i parkeringshallene på Kvadrat til dags dato.
Jakob unngår alle feilene
Han kan plukker fram opplegg etter opplegg, se hva som funket, hva som må justeres. Gjert og Henrik gikk opp veien, kort tid senere fulgt Filip.
Jakob lever på læring fra begge. Har vært dedikert og drevet spesialisering fra han var ti år.
Men Jakob er ydmyk, legger ikke skjul at han aldri kunne nådd denne suksessen uten Henrik, Filip og Gjert. Og Mamma. Og storfamilien.
Flere i den store flokken har etter hvert funnet egne reir og etablert egne familier, de fem eldste guttene har flyttet ut, men de svermer fortsatt rundt det gigantiske langbordet i Eikeveien.
Familien er avgjørende
Samholdet og støtten fra hele familien er avjørende for guttene som satser og nå etter hvert også Ingrid.
Du merker tryggheten og varmen når du møter dem når de er ute og reiser for å heie på guttene, du merker den ekte «velkommen inn» samme hvem som er på plass i Eikeveien dersom du er innom for å gjøre et intervju.
Gjert Ingebrigtsen er en kompromisløs trener, krever absolutt lojalitet til treningsprogrammet som er avtalt, men ellers er det ingen kadaverdisplin, ikke på noen måte.
De lever livet på chips, pizza, pølse og brus når de ønsker, det skjer ikke så ofte, men som Jakob sier: vi trener det av oss.
Mamma skal være mamma
Bak alt står mamma Tone. Hun holder styr hjemme. Overskuddet fra hennes frisørsalonger gikk med til å holde hjulene i gang den gangen da satsingen startet, den gangen da den unge familien med barn på rekke og rad knapt hadde til salt i grøten.
Tone er fortsatt mamma, og skal være det. Det har guttene bestemt.
Da Gjert før VM i Doha fortalte Aftenbladet at han ville innlemme Tone i trenerteamet rundt Henrik, Filip og Jakob, satte de foten ned.
– Mamma skal fortsatt være mamma og bare det, fastslo guttene som kjenner at Gjert er mye mer trener enn pappa etter alle disse årene.
Tro for all del ikke at 54-åringen har tenkt å gi seg. Han ser stadig nye utfordringer og muligheter for forbedringer.
Han er sikker på at Henrik kommer tilbake for n’te gang, han er sikker på Filip kan løpe under 3.30 på 1500 meter, han vet at Ingrid vil ta steg de neste årene, og at assosierte medlemmer at Team Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås og Per Svela vil få enda større framgang.
– Bare gudene vet
Størst muligheter har naturligvis gutten som ennå ikke har fylt 21, OL-vinneren Jakob.
Etter EM i Berlin da han ble tidenes yngste, mannlige vinner, sa den tidliger storløperen, Steve Cram, det slik: «Hvis Jakob fortsetter å forbedre seg slik han har gjort, er det bare gudene som vet hva han kan prestere.»
Sitat slutt
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
Ingvild Bovim Måkestad, internasjonalt sterk mellomdistanseløper som i forkant London OL 2012 med sine løp i forsøksheatene og i forkant London lignet en norsk OL medalje kandidat røk akillesen idet hun skulle ut å løpe finale. Under OL sendingene har hun vært Discovery / TV Norges kyndige ekspertkommentator.
Dette er drøyt sa hun da Jakob gjorde sin antagelig meget godt planlagte taktiske genistrek da han gikk på utsiden av hele finaleheatet i 1500m løpets første sving. Vi vet ikke om det var så til de grader planlagt at han ved passering 200m ville være først ut av første sving? Hva vi da fikk se var en CHERIOUYT innestengt og et godt stykke bak da samtlige 12 løpere skulle slåss om en god riktig posisjon til passering 300m.
Mens Jakob tar seg tilsynelatende uanstrengt opp til 300m passering på 42.9, ble Cherioyut tvunget løpe enda fortere. Imidlertid når førstemann når 800 passering på sterke 1.51.76 må dette ha kostet den ubeseirede kenyanske forhåndsfavoritt kanskje i overkant mye? "Dette er dumt av Cheriouyt" sa ekspertkommentator Måkestad. Men kenyaneren ønsket å få full kontroll slik han oftest har gjennomført sine vinnerløp og Jakob oppnådde det han ønsket å 1) få den perfekte pacemaker inn mot oppløpet og 2) kjøre såpass høy fart fra start at en del av lufta var blåst ut da alt skulle avgjøres
Passeringstider 42.9 - 56.14 - 1.51.76 - 2.33.56 - 2.47.24 (1200) - 3.28.32 (sisterunde 54.76). En interessant kommentar under overføringen fra Tokyo var at arrangørene har klokket raskere siste 100m i jentenes OL gull 1500 (Sifan Hassan) enn tiden Jakob brukte på sine siste 100m
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
Vi har ellers ingen forståelse for at verken løpere eller kommentatorer under lekenes lengre distanseløp tilsynelatende synes være klar over hvilken enorm effekt høy luftfuktighet har å si for marsjfart og der gjennom slutt tider.
77% luftfuktighet da herre maraton startet ved midnatt søndag. Enda høyere under 5000m løpet til Narve Gilje Nordås samt 5- og 10.000 løpet til Karoline Bjerkeli Grøvdal.
Den ellers alltid så hyggelig ydmyke Jann Post som kommenterte nattens herremaraton for NRK Sport viste denne hang ingen nåde i sin omtale av Sondre Nordstad Moens utvikling etter hans skuffende 40.plass. NRK hadde ellers kalt inn Kristian Ulriksen i Sondre N. Moens management som ekspert/sidekommentator under lørdag natts maratonsending
Sondre løp inn til ny maraton Europarekord på 2.05 tallet i desember 2018 i Fukuoka samme sted som deler av Norges OL tropp har hatt precamp. Sondre satte ny norsk 10.000m rekord i Kristiansand på gode 27.24.78 på tampen av 2019 sesongen. Videre utover høsten finner vi flere råsterke Sondre prestasjoner i løp utenfor bane.
Sondre har i år ikke fått samme ro over sine forberedelser sammenlignet tidligere sesonger hvor han har kunnet oppholde seg på høydeopphold gjennom store deler av året i Kenya. Vi har i flere tidligere artikler kommentert rundt de faktiske forhold, at Sondre i år ikke har levert i nærheten sitt tidligere høye nivå.
OL Maraton hadde en startliste hvor 30 av 102 startende stod med pers under 2.07. Sondre var ranket som startfeltets 14 beste løper. Dermed naturlig for Sondre å forsøke å holde seg konservativt rundt topp 30 opp mot halvmaraton passering. Men forholdene viste seg fort å være krevende. Mange blant toppløpere fikk fort merke at åpningstempoet var drøyt. 15km ble passert på 46.03 der siste 5km strekk fra 10-15km gikk på 15.10. Når så neste 5km gikk på 15.44 og to av løpernasjonen Etiopias tre løpere er ute, forteller dette en god del om hvilke krevende utfordringer deltakerne stod overfor.
Overraskende tidlig fikk imidlertid også Sondre problemer å holde følge - uten at vi kjenner til hva av utfordringer som kan ha oppstått. Hva vi kjenner til er at forberedelsene til å kunne møte nettopp disse forholdene har vært grundige
Flere eksperter hevder at Elliot KIPCHOGE må anses være tidenes beste maratonløper etter enda en oppvisning på fornuftig gjennomføring. Hans 1.59 verdensrekord fra Wien vil aldri bli godkjent men hans OL gull fra Rio 2016 vil for alltid ble stående.
Men hvor gammel er egentlig Kipchoge? Kristian Ulriksen i team Sondres management med sterke referanser til Kenya kommenterte underveis:
"det finnes folk i Kenya som sier de gikk på barneskolen sammen med Kipchoge og at han dermed skal være et sted mellom 42 og 44 år. OL startlista forteller at Kipchoge er 36! Hans kvaliteter som løper kan imidlertid ikke bestrides. Da 30km ble passert på 1.32.31 hadde 5km strekket fra 25-30km gått unna på 15.09 og han bare fosset på lett og tilsynelatende uberørt.
Narve Gilje Nordås og Karoline Bjerkeli Grøvdal fremholdt selv at det ikke gikk som forventet på 5000m. Karoline måtte bryte på 10.000. På maraton fikk vi se løpere som virket dehydrert da TV kameraene fanget dem på vei ut av OL løypa. For flere av OLs langdistanseløpere ble forholdende avgjørende. Vi fikk et mannefall. Fra løpernasjonen Etiopia var .
Zerei hjemme igjen etter vellykket 4 ukers høydetrening i St. Moritz samt en begivenhetsrik sommer.
Vi har i tidligere publiserte artikler skrevet om arrangør skandalen da Zerei skulle forsøke OL kvalik krav på Bislett. Folk flest husker lite rundt de avgjørende faktiske forhold. Hva man vil huske er at Zerei stoppet å løpe og så fortsatte. Når så Sondre N. Moen kom først til mål og ble behørig intervjuet og hyllet for dette, er det kun de færreste som vet at Sondre egentlig aldri løp fortere enn Zerei i periodene begge løp samtidig. 4 ganger har Zerei møtt OL løper Sondre i samløp mens han løp i oransje. I alle fire løp var Zerei den klart beste løper. Mange flere enn oss skulle så gjerne hatt Zerei i den norske OL troppen men slik ble det ikke
Etter Bislett via fenomenal support fra forbundets internasjonale stevnemanager fikk vi en ny mulighet i det britiske friidrettsmesterskapet hvor det på 10.000m var lagt opp til åpen klasse tilrettelagt med innkjøpte fartsholdere for OL krav 27.28.
Før start ble det nevnt fra eksperter at uten et realistisk håp om å ta OL krav 27.28 ville aldri meritterte Mo Farah stilt til start. Forholdene i Manchester med tidvis krevende vindkast tillot imidlertid ikke tider på OL finale nivå. Zerei leverte en sterk 10.000. Seneste 30 år har kun en løper løpt fortere. Zerei's 27.57.63 er tidenes 6.beste løp av en norsk løper.
Superløpet i Manchester ledet til en ny flott løpsopplevelse for Zerei, han ble tilbudt plass på lengste langdistanse i DIAMOND LEAGUE systemet. Han fikk plass på 3000m i DL Bislett 1.7.
Zerei noe vel offensiv da han forsøkte holde følge med teten som løp i tempo til 7.30 eller 16 sekunder raskere enn tidligere bestetid fra 2020. FOTO: Steffen Thorsen
FOTO: Samuel Hafsahl
Zerei leverte storveis på Bislett, forbedret sin 3000m pers med vel 9 sekunder. Medie messig ble hans prestasjon imidlertid kun en parantes idet hver DL øvelse samler verdens absolutt sterkeste utøvere, en slags OL finale dette også. Dette ble først og fremst Filip Ingebrigtsens store kveld. "The winner takes it all".
Også Ferdinand Kvan Edmans internasjonale gjennombrudd da han leverte et verdensklasse løp på en engelsk mil druknet hen i mengden av topp prestasjoner DL stevnene inneholder
Etter løpet kunne vi feire at kun Jakob, Filip og Henrik I, Marius Bakken, Knut+Arne Kvalheim samt EM medaljørene Are Nakkim og Jim Svenøy hadde løpt 3000 fortere enn Zereis 7.47.16 - gjennom alle tider.
Til NORGESLEKENE på Jessheim fredag var Zerei stevnets toppnavn i et internasjonalt 3000 heat driftige hardsatsende arrangører i Ullensaker Kisa bygget opp til. Som høyest rankede løper fikk vi avtale med stevnegeneral Hans Jørgen Borgen om at fart skulle settes til 3.50 til passering 1500m. Avtale var banket, vi dro optimistisk til Jessheim.
Enda en gang ble vi skuffet. Avtalen var - uten å informere team Zerei - blitt endret, omgjort. Istedet for avtalt 3.50, ble 1500m passert på 3.57. Enda en gang ble Zerei pacemaker istedet for selv å kunne utfordre sub 7.40, slik avtalen innebar for å velge Jessheim start
Og hvordan gikk det så i dette 3-dagers storstevne på Jessheim? Mens Kondis.no fokuserer på distanseøvelsene alene,er utrettelige Anders Huun Monsen omfattende friidrettsblogg den rapportering som kort oppsummerer også friidrettens øvrige øvelser
NORGESLEKENE // ØSTLANDSMESTERSKAPET på Jessheim ble ellers et aldeles strålende gjennomført friidrettsstevne av U-Kisas meget rutinerte arrangørstab. I aldeles strålende vær fikk vi fredag overvære en høytidelig gjennomgang av Ullensaker Kisas veldrevne virksomhet gjennom 100 år. Selve bursdagen var lørdag. Det er gjort større oppgradering av anleggene og mer er på vent i anledning at klubben i sommer ble tildelt friidretts NM i 2023.
Fra tidlig morgen fikk de helt yngste delta tre hele dager til ende. Imponerende. Fredag ble det på kveldsøkta gjennomført en rekke 800 og 3000m heat for kvinner & menn og på meget sterke tider. På 3000m det antagelig beste så langt i år hvis vi ser bort fra Diamond League på Bislett hvor nå 3000m er eneste langdistanse tilbud.
Kl 2145 startet 10.000m. Forholdene var perfekt vindstille og + 18.
Mathea Melberg (19) fikk lyst å konkurrere mer og mer etter forrige helgs vellykkede tur til jr NM. Med svakere treningsgrunnlag enn i fjorårets sesong er senior NM i Kristiansand hennes hovedmål og jobbing med hurtighet et av tiltakene
I karrierens andre forsøk på å komme seg helskinnet ut av en startblokk slik reglene tilsier for alle sprintøvelser, ser vi her Mathea i startstilling for lørdagens 400m. Sekundet saktere enn fjorårsbeste 60.17 og vi tar med oss all god erfaring og trygghet som konkurransene gir
Mathea rakk også å få løpt 800m på Jessheim. Har stabilisert seg på +/- 2.20 men har bedre nivå inne er våre tips når det nærmer seg hoved NM
Lett medvind i svingen, motvind 0,1 m/sek på oppløpet. Temp 19 på Jessheim fredag kveld
Mathias Hove Johansen senket egen kretsrekord fra 20.86 til 20.68. Gjennom alle tider har nå kun fire norske sprintere løpt 200m fortere enn Mathias, hvorav én i nyere tid
Jaysuma Saidy Ndure 19.89 (2007)
Geir Moen 20.17 (1996) - trener Leif Olav Alnes, EM gull 200m
Jonathan Quarcoo 20.39 (2017)
John Ertzgaard 20.47 (1999) - sportslig leder i Tjalve
Mathias Hove Johansen 20.68 (2021)
Aham Okeke 20.75 (1994)
Men er det ikke Kristin Vabø og Hanne Sande som har kommet seg ut i det fri. I helgen har de begge konkurrert og representert de oransje på en helt fortreffelig måte.
Nina Søndenå, Kristin Vabø og Hanne Sande på fellestrening i april 2020 ikke lenge etter at en rekke lagidretter måtte parkere sin regulerte virksomhet som følge av nye avstandsregler og restriksjoner korona.
Mens Kristin i midten prøvde seg på etterhvert tradisjonsrike PARKRUN's nå sist lørdag her i området Mosvannet Vålandstoppen har Hanne til høyre kastet seg på noe langt større. Vi har enda ikke fått de endelige rapporter men ryktene forteller at Hanne har tatt en imponerende 4.plass i selveste NORSEMAN en vanvittig styrkeprøve. Jan-Morten (trener) og altmuligdame Guppi Ra har all grunn til å være fornøyd idet Hugo i triatlon gruppa også har deltatt.
Og bare dette å delta i styrkeprøver som det å delta i Norseman er enormt stort. Vi tilføyer at Kristin vant lørdagens Parkrun på 19 minutter jevnt i en løype hvor hun var noe usikker på å finne frem og således har planer om å prøve seg flere ganger
Comments