top of page

Tjeltas perseløype 5 og 10km, nytt Spirit løp 19-20.5. Korona begrenset deltakelse (tidskrav)

Oppdatert: 3. mai 2020


Med tiden 33.30 løp Vienna Dahle inn til 3.plass på Hytteplanmila 2018. Tiden kan forbedres


Frode Tjeltas treningsløype på Forus er funnet så interessant som mulig rekordløype at Spirit har besørget kontrollmåling v/sørvestlandets eneste autoriserte løypemåler.


Fra 2021 vil det åpnes for tidenes rekordløp innen lokale gateløp. Først gjennomføres testløp

og søknad om formell approbering vil bli effektuert tidlig neste uke


Rundløypa på 2.5km består av lange flate rett fremover strekk, ingen fartsdempende svinger.


Av hensyn til smittevernsbestemmelsene vil kun et begrenset antall løpere få delta når dette nye løpstilbud testes ut Kr. Himmelfartsdag (10km) samt 5km dagen før med start kl 20.00.



Foto: Andrzej Grochocki, Stavanger Fotoklubb


Som en av mange løpere som sliter med allergier utover våren er Alf Ante Idland Tornensis en løper som presterer bedre på høsten enn i vår og sommerseongen.


Foto fra "Solnedgangen"s kontrollmålte 5km viser at landets beste U20 halvmaraton løper i 2019 er blant de bedre norske distanseløpere også på en 5km. Alf Ante har foreløpig ventet med å sesongdebutere, kanskje vil løp som dette være fristende?



KVALIK KRAV FOR DELTAKELSE 19. ELLER 20.MAI

- for å etterkomme helsemyndigheters krav om avstand og begrenset antall løpere pr start er løpets kvalik krav satt opp med utgangspunkt i krav for å komme med på Norgesstatistikk for respektiv distanse med tillegg 1 minutt.


TIDSKRAV KVINNER:

5KM - 21.00

10KM - 43.00

21KM - 1.36


TIDSKRAV MENN:

5KM - 18.00

10KM - 36.00

21KM - 1.18.00


Kravene må være oppnådd i kontrollmålte løp i 2019 og 2020.




Frode Tjelta med startnummer 105 på vårt bilde fra Slettebø i Egersund var sistemann blant 255 herreløpere som kom med på fjorårets norske halvmaraton statistikk. I meget lettløpte Egersund halvmaraton forbedret han i år sin bestetid med nesten et helt minutt til 1.16.06, den siste helg konkurranse idrett var tillatt i Norge.


Når Frode Tjelta i treningsløp lørdag 2.mai gjør sin siste halvmaraton test før sitt helmaraton han egentlig skulle ha løpt i København om to uker, klokker han inn såvidt over 1.14.00.


Vindforholdene var slik de så godt som hvert eneste år er under Oslo Maraton, tilnærmet vinstille. Dette forteller at Frode har trent seriøst og riktig lenge, men forteller også litt om hvilke muligheter for topptider "Frode Tjelta løypa" kan tilby....




Spirit har besørget oppmålt nøyaktig startpunkt også for halvmaraton i Forus løypa som går parallelt med kanalen langs Åsenveien til Sola, som passerer det nye Forus Sportssenter og som for begge aktuelle distanser (5 og 10km) har start og mål på samme sted.



Ni uker etter at spanske Jaume Leiva vant halvmaraton i Stavanger (25.8.18) løp han Valencia halvmaraton 4 minutter raskere. Dette sier noe om hvilke differanser som oppstår dersom vi også i Norge kan finne traséer med myke svingkurver, lange flate strekk samt at man avvikler på et tidspunkt på døgnet hvor vinden er lik ved kysten som man ellers finner i innlandet løp.


Spirits nyhetsredaksjon www.spirit-friidrett.com følger daglig med rundt det meste som skjer innen friidrett på og utenfor bane i og utenfor Rogaland. Etter fattig evne forsøkes formidle hva "Aftenbladet følger med" nå forlengst har sluttet å formidle, fordi vi vet at interessen for friidrett er stor.


At man i den største av alle idretter i et sommer OL, må være aktuell for OL deltakelse for å gjennomgående oppnå lokale og delvis også nasjonale mediers søkelys mener vi er tragisk




Dersom løpene får sin formelle godkjennelse tidlig neste uke vil ytterligere informasjon bli lagt ut på Spirits nyhetsside lokal friidrett www.spirit-friidrett.com


På Facebook vil de fleste av nyhetssakene bli publisert 1-2 dager i etterkant


FOTO: Katrine Tonning, Spirit


Kjell Harald Dalehaug og Henrik Langdalen foran løp nylig Siddisløpets segment versjon på hhv 27.39 og 27.44. Christina Toogood, Sara Aarseth og Marie Kloster like bak holder også mer enn høyt nok nivå til å søke startplass på 5 eller 10km



Mer om påmelding, startkontingent, starttidspunkt 10km og praktisk gjennomføring følger når løpet formelt er approbert




Thomas Asgautsen fra Tjensvoll tok maraton NM bronse i 2018 og sølv i 2019 samme år som han vant både Bergen City Maraton og Oslo Maraton.


Thomas sitter pt. mer eller mindre korona fast i Oslo og vil dermed ikke kunne utfordre sine bestetider på gateløp på Forus. Han står foreløpig med landets nest beste tid i 2020 på 5km


Sammen med Ronny Losoa - førstemann på årets 5km Norgesstatistikk - er Thomas tildelt en av 5 startplasser når neste utgave av østlandets etterhvert kjente Perseløp avvikles 16.mai på Jessheim. De håper begge på ok vindforhold slik at det blir mulig å løpe et sub 15 løp, ellers forøvrig identisk med kvalik krav for å delta i hoved NM på bane (14.59.99)

747 visninger
bottom of page