top of page

Vil Odas NM suksess og raske utvikling bidra til enda flere lokale utøvere til neste års Sandnes NM?Inspirasjonen det gir å skape et treningsfellesskap og et uredd konkurransemiljø borger for en tro på at Spirit alene kan tredoble antall deltakere til neste års hoved NM i friidrett.


Vårt ingress foto hentet fra årets innendørssesongs avslutningsstevne hvor Oda A. Lundeby med innkjøpt fartsholder forbedret fjorårspers 7 sek på 1500 og samtidig tok NM kvalik krav med god margin


Videre i midten Helena Hope som løp sin første 1500m på 4.53.09 kun 0,6 sek bak tiden Oda oppnådde i sin aller første 1500m som friidrettsdame


Til høyre Spirits unge triatlet Silje Milenkovic (19) som også løp sin første 1500m på 5.38.45

Oppildnet av resultatmessig fremgang gikk treningen som smurt og mer og mer rettet mot mellomdistanse.


Men at også vinterens grunntrening har vært solid for Helena Hope så vel som for Oda ble først bekreftet med 17.43 for Helena i Tunnelløpets kontrollmålte 5km (NM krav 17.59.99 på bane) samt for Oda 18.14 i Strandamilas 5km 1.mai.


Så fulgte alle stafettene og mye lagmoro.

I sin første ordentlige sesong med friidrett sørget Oda for Spirits to beste plasseringer under fjorårets junior NM i Bærum med en 5.plass på 800m og 6.plass på 1500m.


Men det er i årets sesong Odas resultater virkelig er blitt lagt merke til og som kanskje bidrar til at ikke bare unge juniorer følger etter men at også velvoksne seniorer tar hansken opp.


Ørjan Grønnevig klubbens klart største NM profil er 10 dager eldre enn Henrik Ingebrigtsen, 5 år yngre enn Zerei Mezngi, 7 år yngre enn Frew Brkineh og 9 år yngre enn Andreas Penne Nygård alle Rogalendinger som kan være aktuell å måle seg med på sikt i et NM.


Nylig har Ørjan byttet jobb som gjør det mulig å løpe både morgenøkter, dobbel terskel og det Ørjan liker aller best lengre langturer

St Hansaften 23.juni 2019. Første del av Ørjans første og eneste høydeopphold i karrieren. 22 km fra Bergsjø til Toviken siste stoppeplass før Iungdalshytta (langs DNT's MASIV rute). Ørjan løper på fjellveier mellom 1100 og 1200moh 2 uker før next stop 20km fra Boulder Colorado

Pitstop på rundt 2800 moh på vei fra vårt bosted Louiseville 1730moh over Rocky Mountains hvor neste stopp ved Rocky Mountains National Park lå på 12.183 ft. før vi etter vel 2,5 times kjøring var fremme ved Ben Z's favoritt treningssted i Colorado Lake Louise på 2400 moh.


Fredag denne uka kommer Ben Zywicki til Norge på permanent basis bl.a. for å gjenoppta trening med sin daglige Colorado treningspartner Ørjan. Ben med en tidligere 13.plass fra Boston Maraton har såvidt gjenopptatt sin trening etter en langvarig akilles skade, hvor sikte mål er amerikansk OL uttak maraton hvor kvalik krav er 2.18.00.

Karmøy maraton 2022, dagens klart mest meritterte løper i avslappet positur.


Ben har såpass sterke tider som 49 tallet på 400m på college (48 på flying stafett) og uredd som han er for konkurranser vil han kanskje være aktuell NM deltaker i Sandnes neste år.

KM 1500 på Ålgård 11.juni. Gull Oda Lundeby, sølv Christina Toogood, bronse Andrea Sætre

Jo da, det har vært løpt fortere i tidligere KM men i blåsten over banen er Andreas 4.58.95 solide saker og hun holdt utfordrere fra mellomdistanseklubben Sandnes IL bak seg.

Hva som får oss til å tro på at Andrea vil figurere i neste års NM program på 1500m, er flere forhold:


- Hun har treningsvilje, er stort sett alltid på trening dersom hun er hjemme i byen

- I godt voksen alder har hun taktiske kunnskaper så det holder

- Hun har en evne til å vokse med oppgaven


Relateres til hennes kanon 1.etappe i Holmenkollstafettens eliteklasse hvor vårt bilde viser at hun fornuftig legger seg til på antatt plassering rundt 10.plass, løper tre helt jevne runder på en usannsynlig sterk etappetid 3.49. Vi sier usannsynlig fordi Mathea Melberg med NM finale på 1500m i 2020 NM sa seg godt fornøyd med å levere pinnen på 3.47 året før.

Disse to unge fagre får bestemme om Spirit på mesterskapets avslutningsdag søndagen skal peppre banen rundt i oransje på 10.000m. Mens krav for NM deltakelse på 5000m er sub 18 min er krav for å delta på 10.000m sub 40 min. Krav er satt relativt lavt for å stimulere til enda

flere jenter skal delta på langdistanse i NM.


Nina Søndenå og Karoline Lien løper begge en 10.000m på under 40 min dersom de ønsker å gjøre det. Det er bare å følge Spirit treninga, samt å legge et par intervalløkter 10x1000m på bane i forkant NM.


Vi kan ikke love eget NRK intervju ifm overrekkelsen slik som Oda slumpet oppi både for ny 10.000m pers i fjorårets NM, samt jammen reprise for ny 1500m pers i årets NM


Det har seg nemlig slik at dersom man tar NM kravet med knapp margin for så å stille opp i NM og setter ny PB, så mottas Friidrettens Venners pris for å ha perset i et norsk mesterskapSpirit er nok vel så mye en gateløp klubb som en klubb som jobber utvikling fart hvilket helst finner sted på bane.


Da har vi presentert litt mer enn første tredjedel potensielle NM deltakere 24 alene fra Spirit. Og siden potensielt habile maratonløpere som Helena, Ben og Ørjan er nevnt tar vi gjerne å påplusser ytterligere to 30+ utøvere som kanskje ønsker presentere seg på 10.000m


Richard Kverneland og Thomas Asgautsen, begge har NM krav inne med mindre justeringer i treningen.


Før vi går over til U23 og U20 gruppa nevnes årets senior NM deltakere Silje Torsvik og Maria Wiig samt hinderløper Abdalla Targan Yousif.


Videre nevnes fortsatt aktive tidligere NM deltakere Anne Jorunn Hodne, Sara Aarseth og Kristin Vabø. Og da har vi nevnt 15 potensielle NM deltakere. Så over til de yngste

Fire av juniorlagets løpere vil være høyaktuell for neste års senior NM. Johannes Dalland (21) nr 3 fra høyre med pers 1.56.62 på 800m og 3.56.11 på 1500m er begge under NM kval. krav

men oppnådd i fjor. Han må derfor opp på hesten igjen for å forsvare sine tider neste sesong ettersom tider gjelder som kvalik krav bare i inneværende samt sesong forut.


Sebastian van der Veen og Vetle Farbu-Solbakken har tatt senior NM krav i år og er klar også for neste års NM, mens 16 år gamle Dennis Ravndal var 0,08 bak kravet og påregnes være sikker på å fikse krav i god tid innen neste års NM.


Nr 802 Mads Helland (17) er tilsynelatende juniorlagets skarpeste på en 400m og vil sammen med jevnaldrende Emil Harestad kunne konkurrere i U20 juniorklasse også to kommende år. MU 20's kvalik krav er 2.00.49 og 4.14.99.

Vi er vel halveis i sesongen. Etter ferien kommer nye studentkull til byen, nye pendlere søker felleskap. Spirit tar som alltid imot nye i alle aldre og på alle nivå


196 visninger

Comments


bottom of page