top of page

Zerei løpeskole, inspirasjonsprosjekt for dedikerte unge som liker å løpe langt

Oppdatert: 5. jun. 2020


Fk lørdag kl 1130 i Siddisløpets målområdet ved Stokkavannet vil sensasjonen fra Forus løpet Zerei Mezngi være tilstede. FOTO: Espen Swan-Rørvik/Spirit


Ja, hvorfor det?


Zerei gleder seg over å få mulighet til å lede et nytt spisset prosjekt friidrett distanseløping sommeren 2020.

I hovedtreners ferie fra 20.6. vil Zerei også lede fellestrening mosjon og aktive senior/veteran"Dere er heldige som kan bo i Norge" sier Zerei som 20.mars ble norsk statsborger og som uka han løp så fort på Forus knapt rakk å få sove grunnet lesing til eksamen på "norsk skole"


Zerei bor i Tananger og løper ca. 160km i uka. Når han deltok på treningen ved Mosvannet i vinter løpte han fra Tananger til byen, løpte sine 8x1000m intervall, før "recovery jog" tilbake

Samme om treningen var lagt til Sola stadion, på Eiganes (bildet) eller på Madlabanen:


"Det gjør ingenting. Når vi skulle på skolen i Afrika måtte vi alltid løpe til og fra skolen. Jeg er vant til dette så det går veldig bra"


Å bli flink i idrett er å si til seg selv: "jeg er så fornøyd, dette går veldig bra" Om det regner eller blåser, det går veldig bra!


Det er Zereis fenomenale humør som blir så smittsomt inspirerende. Vi tenker å gi mulighet å overføre kompetanse til unge lovende. Spirit friidrett heter vi, vi har den beste ambassadør for løping som er mulig å tenke seg.


"I Norge tar man buss, man sykler eller man blir kjørt til trening" (Zerei)


Evnen til egentrening uten at noen som helst pusher deg. Dette er nøkkelen til suksess. Uten andre forpliktelser enn å betale litt skolepenger - kr 500 - vil vi at flere med kanskje en drøm i magen om å bli noe, også skal gis mulighet å kunne bli med


Foto: Espen Swan-Rørvik, Spirit

Foto: Espen Swan-Rørvik, Spirit


Bildet ovenfor viser 17 år gamle Mathea med startnummer 873 fra eliteløp 5km på Forus.


Mathea er eldst i en nystartet satsing på unge utøvere med ekstraordinær interesse for løp. Mathea startet sammen med venninne Karen med dedikert friidrett satsing i november. Hver torsdag tok jentene kollektiv transport fra hhv Solbakk og Jørpeland for å bli med på trening


Nr 861 er Magnus 14 år, nr 862 er Dennis 13 år. Begge har vært med oss 1,5 år og begge KM gull for sine aldersklasser fordi de er pliktoppfyllende, veldig dedikert. Bemerkninger som at "tror du vi kunne gått på fotball trening i morgen?" - vi hører aldri disse guttene få seg til å si dette. Fordi de er dedikert


Belønningen ble at da tre triatlon utøvere - en VM gull, den andre OL deltaker i Rio - takket nei til invitasjon om å få løpe på Forus eliteløp, så fikk de nevnte unge gutter ledig reservert startplass. En enorm opplevelseHer prosjektets unge gutter. Vi tenker unge jenter og gutter mellom 13-17 år som aktuell for Zereis løpeskole. Man behøver ikke være medlem av en friidrettsklubb for å kunne bli med.


Interesserte med sine foresatte er velkommen til å ta en prat med oss lørdag formiddag fra kl 1130 rundt Siddisløpets start/målområde ved Stokkavannet.


Kl 1200 vil løpere som ikke fikk med seg segment løpet rundt Stokkavannet den 25.april, gis mulighet å teste sitt langløp nivå.


Om du er mosjonist, eventuelt ikke bygget for fart, eventuelt ikke i stand til å utfordre noen fremadstormende unge må du gjerne bli med på en runde rundt Stokkavannet likevel.


Hos oss vanker hederlig omtale nesten uansett...242 visninger

Comments


bottom of page