2022 Salomon Rondane 100 miles - strålende fjell-ultra av lokale løpere

370 km Jotunheimen-Haukeliseter i fjor for å teste utholdenhet. I år til Rondane for å utfordre fartsgener i 162km terreng ultra. Det gikk veldig bra.

Men hva er det Salomon og norske fjell egentlig har å by på?

Vi starter vår reportasje med en anbefalt titt på løpets hjemmeside nedenfor

Rune Eie fra Spirit, Aleksander Skålevik fra Dale Fjelløpere i Sandnes og Tom Erik Halvorsen fra GTI viser seg etter helgens løp i Folldal å tilhøre det øvre skikt blant norske terreng ultra løpere. I tillegg på deltakerlista ex ultraløp dronning Mari Nustad Mauland fra Spirit som nå er igang i gjen og som løp sitt første av fire 100 miles løp ila. av høsten.

Mari Nustad Mauland fotografert langs North Downs Way 100 - et av fire 100 miles løp gj.ført i England i løpet av en sesong. Mari har løpt flere 100 miles løp på under 20 timer men disse løp går gjerne på fine turstier i tilnærmet flatt landskap.

Her presenteres en dronning og konge av ultraløp, begge 1.plass med god margin. 19.16.25 på Tom Erik Halvorsen er solid forbedring av VM uttatte Didrik Hermansens vinnertid fra i fjor

- Vi kjenner ikke til Rondane løypas mulige utfordringer men Tom Erik Halvorsens vinnertid er faktisk over 10 min bedre enn Mari Maulands vinnertid 29.17.13 som forøvrig holdt til en 15.plass totalt blant 56 startende hvorav 30 fullførte.

RESULTATLISTE:

Rune Eie leverte en ypperlig 100 miles debut på 3.plass. Hans rapport forteller om en hard batalje for å sikre en plass på pallen

"Rondane100XL er et 162km langt løp som har start/mål i Folldal sentrum midt i Rondane. Vi innkvarterte oss i «retro»huset sammen men ca 15 ultra løpere.

Her var det en magisk stemning både før og etter løpet. Rune, Tom Erik og Alexander reiste sammen fra Stavanger, og planen om å tapetsere pallen ble lagt i bilen på vei opp.

Startskuddet gikk kl 19 på Fredag. Tom Erik tok ledelsen fra første meter med Eie halsende litt bak som nummer 2. Alexander holdt 7. plassen på dette tidspunktet. Tom Erik løper til mål på en knusende ny løyperekord med tiden 19t og 16min. Den gamle rekorden fra 2021 på 19:52:51 ble holdt av Dridrik Hermansen.

Rune måtte virkelig kjempe for 3.plassen, og det skilte til slutt bare 4min og 42 sek ned til 4.plass (under 2sek per km). Alexander kjempet noe helt sjukt og kom i mål på en imponerende 12.plass.

Mari Mauland tok en rå 1.plass. Hele gjengen kom i mål under 30t, og fikk dermed en dyrebar beltespenne.

Arrangør av Rondane100 leverte til 20 i stil. Vi er heldige som får være en del av UltraTrail - familien. Makan til inkluderende, og omtenksom gjeng!! Vi kommer tilbake

Løypen på 162 gikk gjennom majestetiske områder med lange daler, og store fjell på over 2000moh på alle kanter (Rondeslottet 2178moh som det høyeste). En føler seg ekstremt liten i disse omgivelsene. Løpe/snofle/banne og steike seg gjennom Dørålglupen i mørkeste natten vil aldri bli glemt. Over og ut…Knut"

Norske fjell er bare helt magisk. Her har Rune Eie foran kommet til endes av fjorårets turmål og armene i været i det Haukelisæter oppdages over åskammen