38 mesterskapsmedaljer, aldri skadet, sunn og frisk, vinnerskallen Ørjan har startet å trene....

Unik på egentrening. Månedens friidrettsutøver i Europa, oktober 2013. FOTO: Eirik Førde

Ørjan Grønnevig er en merittert utøver. Meritterte utøvere samler ikke på 4. og 5.plasser. Man løper for å vinne nesten hver gang man stiller. Når en pallplass synes umulig, blir det enten DNF eller man jogger rolig inn og tenker neste løp

Individuell utklassing under nordisk mesterskap i terrengløp i 2016. Utklasset samtlige løpere også da han ble nordisk mester på 10.000m baneløp. Høyeste nivå på høsten. NM, nordisk og EM i terrengløp som strekkmål. Nordisk gull individuelt og del av norsk laggull.

Rogalands eneste norskfødte nordiske mester i terrengløp på seniornivå har to ganger slåss om individuell U23 EM medalje i terrengløp. En 9.plass som følge av at han ikke var sterk nok det ene året, vekslende på 3.og 4.plass frem til løpets oppløpsside hvor det endte på 6.plass som følge av flatløpte pigger på ujevnt underlag da spurten gikk. Ørjan beste norske, Henrik Ingebrigtsen på 10.plass.

NM gull vinner og tredobbel vinner av 3-sjøers halvmaraton Tjalves Senay Fissehatsion med 28.49 på 10km året han var nærmest (59 sek bak), Zerei Mezngi med 28.56.95 på 10.000 bane året han endte 42 sek bak samt OL og VM løpere har utfordret Ørjans 3-sjøers løyperekord 1.05.02. Tiden står seg godt.

Mai 2019: Ørjan leverer et klasseløp i Fisterløpet.

Som beste norske på 5000m i 2018 og 2019 på Bislett, at landets distanse elite i 2018 NM ble distansert på 5000m med unntak EM bronsevinner Henrik Ingebrigtsen, forteller om en 29 år gammel utøver som fortsatt kan ha mye ugjort i norsk friidrett

Ørjan har neppe noen gang vært så sterk som i den siste normale friidrettssesong i 2019. Nå ble likevel hans NM deltakelse etter nær 5 ukers høydetrening i Colorado samt i norske fjell en gedigen skuffelse.

Det spesielle korona år har Ørjan benyttet godt med å gå på jobb, fortsette studier samt å få etablert seg i ny egen leilighet. Treningen er holdt noenlunde vedlike uten at han har latt seg friste til å dra på med tøffe intervaller.

"Man vet aldri med Ørjan" - en vanlig kommentar foran de litt større anledninger

På egentrening er han unik. Spørsmålet blir, er Ørjan igjen påskrudd, klar til enda en gang å utfordre landets distanse elite bak Team Ingebrigtsen?

At Zerei har greidd å bli en totalt forvandlet utøver etter et år med 100% dedikert satsing er ikke gått upåaktet hen. Zerei og Ørjan er i samme klubb. Nå har treningen nettopp startet og to løpsmaskiner har funnet tonen.

For dem som 8-10 år gammel starter med friidrett og som synes det er supergøy også som 13 åring når rangeringslister settes opp, vil en karriere bestå i 15-20 år med trening før man greier markere seg på senior nivå. Ørjan er vel halvreis på sin reise med 10 sesonger.

Ørjan hadde sin første friidrettssesong som 19 åring. Hans ene juniorsesong endte med 6 mesterskapsmedaljer i NM og Nordisk. 3 gull og 3 sølv.

Å vinne handler ikke om alder, kun om å være sulten nok, om å finne de riktige delmål, være 100% nøyaktig i alt man gjør på treningsfeltet, at hver eneste trening skal være meningsfull