top of page

Cathrine: fin 60m debut og pers på 200


3.september dukket Cathrine Smith Pedersen for første gang opp for å prøve seg i friidrett. I Sandneshallen torsdag var Cathrine igjen på plass. I år fyller hun 13, vi tror det blir mye merI tillegg til at det ikke er lov å spasere med piggsko på tribunen, ikke er lov å gå med utesko og mulig sandstøv/småstein på indre bane, så er det heller ikke lov for foreldre å oppholde seg med sine håpefulle på indre bane.


Dermed kan det være en prøvelse å helt alene gjøre seg klar til sitt aller første idrettsstevneUtendørs på Stavanger stadion er det ingen restriksjoner og når Tinestafetten den 12.5. skal avvikles her, vil skoleklasser som løper i samlet antall utgjøre vel 2000 løpere, løperreserver, supportere og ledere


Såvel sprint mamma Yvonne som sprint datter Cathrine følger oppmerksomt med når en EM gull vinner i friidrett og en som har vært trener for trenerlegende Leif Inge Tjelta instruererEn fin tirsdagskveld på Stavanger stadion - lenge før terrengsykling ble noe å forsøke seg på - ble vi spurt av Gunn Rita Dahle om vi kunne tenke oss å lage et treningsprogram. Vi kjente ikke vår besøkelsestid. I stedet ble det Kenneth Flesjå som mer og mer fikset trenerrollen.


Kenneth fikset enda mer. Torsdag i Sandneshallen ble Bjørnar Dahle Flesjå klar vinner av 600 i klasse gutter 11 år på sterk tid 1.57.7731.66 ble tiden da Cathrine løp sin første 200m på en av fjorårssesongens helt strålende fine dager for friidrett på Stavanger stadion. Passe godt og varmt og ikke vind i det hele tatt. Vi merket arrangør IL Skjalg tilbød stevner på dager uten vind hver gang. Det går likar no.


Cathrine blant de 4 unge Spirit som startet innendørs torsdag og som denne artikkel skulle handle om.


60m først.


Hele rekka av konkurrenter var etter det vi kunne se kjappere ut av startblokka. Vi kunne fra hallens motsatte side likevel se at når Cathrine først kom i fart, var hun ikke usannsynlig den raskeste av alle. Hmm, hmmm....9.24 første 60m notering innendørs


Med 31.60 på 200m i Sandneshallen gjorde Cathrine ellers noe så uvanlig som å løpe fortere inne enn ute. Vi noterer 2020 sesongens første pers11 unge gutter lurer på om det er i første eller siste sving et mellomdistanseløp avgjøres?


14.februar 2019: COOP Jærcup 2 - startnummer 1 har lagt seg som nummer 1Startnummer 1 heter Lucas og første to måneder fra oppstart i høst har han trofast fulgt med på Spirit trening uten å få løpe pga en ikke treningsrelatert skade. Veldig forsiktig i slutten av november fikk Lucas lov å løpe litt fortere på 2.hver intervalldrag.


Vi husker ikke tiden han fikk i løpet vi ser han her er i ferd med å vinne men vi husker han før start torsdag sa han håpet å greie å løpe på 2.05. Lucas fyller 11 i år og løpte på 2.01.73. En herlig opptur for en ung gutt som tålmodig tok tiden til hjelp for å kunne løpe igjen


Like bak følger Thimon som er bare 10 år men som trener langt mer seriøst enn de fleste av klubbens langt over 100 medlemmer.Når en ung gutt som i fjor sommer ble 9 år gammel løper Stokkavannets juleløp (snaue 100m lengre enn Siddisløpet) på 33.59, vet man at det har vært trent riktig og lenge en stund.


2.09.76 ble årets første 600m pers. For unge som liker best å løpe langt er det riktige å først utvikle fart. Til orientering nevnes at Jakob Ingebrigtsen som var en litt for tidlig avfyrt kanon unna å ta VM gull på 5000m også en ung gutt som løp fort, men som nesten alltid også løp 60m når dette var en mulighet


Ikke sant vel at friidrett er gøy? Gigant selskapet Consignant sponset Spirits nye dedikerte satsing for unge tenåringer (hvor søsken i noen tilfeller får være med) med et beløp nok til å kjøpe to flunkende nye spyd i riktig vekt samt miljø fellesskap t-skjorter.


Spydene enda ikke tatt i bruk...hadde vi en interessert trener der ute, tro?

75 visninger

Comments


bottom of page