top of page

Holmenkollstafetten: 3455 lag á 15 etapper og Spirit kan vinne prestisjefull 1.etappe på Bislett


Gode vekslinger kan bli avgjørende for om Spirit 2.lag blir kretsens beste lag i klasse kvinner senior samt om herrene greier henge med helt foran i klasse menn senior, tross forfall fra en rekke av klubbens sterkeste tempoløpere.


Yvonne Smith løp etter våre klokker 1000m på 3.08 da hun vekslet først på Ålgårdstafetten i april. Lørdag skal hun løpe 200m lengre distanse når hun løper 1.etappe på Bislett for 2.laget til Spirit. Om hun greier holde 3.20 fart de neste 200m vil hun veksle på 3.48 i Oslo.


I fjor vekslet Konnerud først på 3.51, Vollan på 2.plass 3.53 og Ringerike på 3.plass 3.55


# 720 Hans Petter Aakre klar for å løpe 5.etappe for 1.laget under fjorårets stafett. Såvel Oslo som Ålgårdstafetten 1,5 uke tidligere gikk strålende for en løper på 2.06 nivå på 800 +/-. Det uheldige i år var at en lenge planlagt USA tur ikke kunne endres. Avgang fra Stavanger noen få timer før start Ålgårdstafetten, retur fra USA dagen etter Holmenkollstafetten.


Det fine er at Spirit etter all sannsynlighet unngår å rykke opp til eliteklassen. Vi kunne stilt med to lag i menn elite om alle klubbens beste hadde vært disponibel, istedet blir det igjen klubbens kvinner som sørger for at Spirit hvert år siden oppstart har lag på elitenivå i dette landets største idrettsarrangement for voksne aktive utøvere

Lagledelsen setter hvert år opp et strekkmål budsjett for hver etappe om hva som kan være mulig dersom alt stemmer. Hvis alle har en max dag snakker vi om optimistisk målsetting. Vi har gjort et anslag for klubbens 2.lag i kvinner senior som tilsier at laget vil løpe mer enn 10 minutter fortere enn i fjor.


Men opprykk elite for 2.laget blir altfor tøft....


119 visninger

Comments


bottom of page